Posted by : Jordi Castaño diumenge, 23 de juny de 2019

Sol Blanc
Barri Molinet, 14
17256 - Pals

Tel. 972 667 365

www.restaurantsolblanc.com




Als afores de Pals, trobem un antic mas totalment reformat, que ens ofereix la possibilitat de gaudir i degustar el producte que es conrea en aquesta població: l'arròs. De la mà del xef Jordi Ribas, ens arriben unes temptadores propostes de la cuina d'aquesta materia primera. 


La ubicació... 

Situat a menys d'un parell de quilòmetres del centre històric de Pals, en direcció Torroella. Ben indicat a la carretera i amb fàcil accès i aparcament al costat de l'edifici principal.


El local...

Es tracta d'un mas reformat, amb una sala interior confortable amb taules ben vestides i amb una bona separació entre elles. Parament de qualitat com correspon a un lloc d'aquesta categoria.

Disposa també d'un agradable porxo on poder fer els àpats o bé una copa, amb unes privilegiades vistes de Pals. 

Tanmateix, ofereixen un parell d'habitacions i un apartament per poder fer estades en una immillorable ubicació. 



La Carta...

Senzilla però efectiva i amb productes de proximitat i de gran qualitat. Diseccionada en tan sols tres apartats, un dels quals, lògicament, el dediquen a l'arròs. Els altres dos són els entrants i els guisats, tan per parlar de carn com pel peix i el marisc. 

Els entrants, tot i ser de senzilla elaboració, són dels que entren pels ulls ja que són un bon exponent del producte.

Dels guisats, destacaria també l'oferta en cuina empordanesa amb plats típics de la terra com les Pilotilles en Catxoflino o Es Niu.  

Pel que fa als arrossos, el seu únic inconvenient és no saber quin demanar, doncs tots són fabulosos i saps que encertaràs si o si.


L'elecció...

Mentre esperàvem la nostra comanda, ens portaren uns refrescants gotets amb una crema de verdures i unes fines llenques de llonganissa.



Vam decidir compartir un entrant. Uns Cargols Picants que venien de gust a qui aquell dia m'acompanyava i a qui no vaig poder negar la petició... i això que no sóc gaire de cargols... de fet, tot i haver-los menjat en alguna ocasió, crec que va ser el primer cop que els vaig demanar a un restaurant... 

Cargols Picants


I de plat principal un arròs, que va ser el que ells anomenen Arròs Brutal, servit en llauna i que aquest cop portava pop, salsitxa, moixernons, carpaccio d'aquests i una salsa de safrà. Dels arrossos bons que he menjat i gaudit. 

El vam acompanyar amb una ampolla de Morlanda, un vi blanc de la D.O.Q. Priorat amb majoritàriament garnatxa blanca. 

Arròs Brutal

I per a postres, un Coulant de galetes Oreo i Maria amb gelat “El Magnífico”

Coulant de galetes Oreo i Maria amb gelat “El Magnífico”


El compte... 


Poc més de 60 € per cap. Preu equilibrat i coherent amb el que ofereixen. 



El resum... 

- Situat a prop de Pals i d'altres localitats amb molt d'encant. Ideal per passar el dia fora i visitar aquestes.

- Lloc recomanable totalment si voleu fer un bon arròs per aquesta zona de l'Empordanet. 

- Cuina catalana i de mercat amb ingredients de la més alta qualitat. 

- Preu per tant, en consonància amb el que ofereixen i el nivell de la sala.


{ 5 comentarios... read them below or Comment }

  1. Un molt bon lloc i envoltat de tranquil·litat.

    Em queda lluny però.

    He estat dos cops. El primer amb el Jordi Aparició (i també amb el tita freda 😂) i el segon amb la Marta, en que vam quedar-nos un parell de dies a les habitacions.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-)))

      Imagino que els esmorzars allà deuen ser fabulosos...
      I dinar cada dia un arròs diferent, ja deu ser l'òstia...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. El lloc es veu fantàstic però no m'atrau aquesta llonganissa tallada amb micròtom per fer aquesta presentació que no aporta res.

    L'arròs, amb aquest color de morcilla... pot ser la llum. Els cargols, que no m'agraden en general...

    Em quedo amb el pa, el vi i el gotet de verdures :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Micròtom? Imagino que serà algun aparell del teu laboratori... Però la llonganissa no deixava de ser anecdòtica.

      L'arròs, espectacular de debò.

      Un gran lloc de la zona.

      Salut!!

      Elimina
    2. :-DDD Sí, el micròtom és com un tallador d'embotits però petit, per tallar teixits congelats en un gruix de micres i veure-les al microscopi. Era un comentari que volia ser simpàtic i irònic a la vegada :-)


      Salut!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia dels 3(o+)aTaula

Guia dels 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -