Posted by : Jordi Castaño diumenge, 13 de gener de 2013






Ingredients:

  • 2 quilos de faves.
  • 1 quilo de pèsols.
  • Un manat de ceba tendre.
  • Un tomàquet.
  • Uns alls tendres.
  • Cansalada de qualitat.
  • Botifarra negre.
  • Una copeta d'anís.
  • Un gotet de vi aromàtic.
  • Menta i farigola fresques.
  • Sal.
  • Oli.


Desgranar les faves i els pèsols (per les generacions actuals, diré que no només les venen en bosses, generalment de color verd, a la secció de congelats del super...). Dels dos quilos de faves ens sortiran més o menys mig quilo de faves desgranades (o el que bé a ser el mateix, una proporció de 4:1), mentre que del quilo de pèsols, n'obtindrem aproximadament uns 400 grams (pràcticament 2:1).

Començarem saltejant la cansalada en una cassola de ferro a foc viu i amb cura de que el greix que salta no ens enceti un ull ni ens deixi la cuina estucada. La retirarem i la reservarem. Baixarem el foc i a la mateixa cassola abocarem la ceba tendra picada ben fina i el tomàquet tallat fi sense pell ni llavors. Afegirem un xic de sal i ho deixarem que es baixi fen poc a poc fins que agafi un bonic color daurat. Calcular de hora a hora i mitja...

Pujarem el foc i abocarem la copeta d'anís deixant que s'evapori l'alcohol. Tornarem a baixar el foc i abocarem les faves i els pèsols i el gotet de vi, així com els manats de menta i farigola. Salarem, taparem la cassola i deixarem que el conjunt es vagi fent durant aproximadament una hora, vigilant de tant en tant la cocció que no se'ns vagi de mare...

Quan faltin deu minuts, posarem a la cassola la cansalada que havíem reservat i la botifarra negre sense pell i tallada a rodelles ben gruixudes.

Només ens queda cridar a la tropa i gaudir d'aquest senzill però espectacular plat. Bon profit.


{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. Té molt bona pinta... Però sempre que vull fe faves, ningú del meu entorn posa bona cara i ja no ho intento.

    Ara em venen de gust, però de petit, quan la meva mare feia, també protestava.ç

    Salut..!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a casa sempre cauen un parell de cops l'any...

      M'alegro que t'hagi agradat la recepta.
      Fins la propera.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -