Posted by : Jordi Castaño dissabte, 30 de març de 2013


Aquesta senzilla recepta està extreta del blog de Xabier Gutierrez. Els ingredients necessaris són els següents, calculats per fer unes quatre racions (de 4 o 5 mandonguilles per cap):

- Mig quilo de bacallà.
- Un parell de cebes.
- 150-200 grams de pa ratllat, farina de galeta o Quelis en pols.
- 4-6 ous (segons la mida).
- Farina blanca.
- Oli

I per la salsa:

- Uns quants pebrot del piquillo (8-10... vosaltres mateixos, en funció de la quantitat de salsa que volgueu obtenir).
- Sal i sucre.
- Oli 

Començarem tallant la ceba en brunoise (es a dir, en trossos el més petits possible) i la pocharem (ja sé que no és el terme correcte en català i que hauria de ser escalfar, però no m'agrada com sona aquest) en una paella fins que ens agafi un bonic color daurat. Un cop estigui, l'escorrerem i reservarem.

En un bol, barrejarem el pa ratllat juntament amb els ous, el bacallà prèviament esmicolat o (com va ser en el meu cas ja que ho vaig fer amb lloms) tallat ben fi, i la ceba confitada i escorreguda. Remenarem bé tot el conjunt fins a formar una pasta espesa i amb l'ajut de les mans anirem formant boles de la mida que més ens agradi.

Mentrestant i per fer la salsa, anirem confitant el pebrots del piquillo en una paella amb unes gotes d'oli i una miqueta de sal i sucre, fins que se'ns caramel·litzin. Els retirarem a un got i els passarem per la batedora tot afegint un bon raig d'oli d'oliva verge extra fins que n'obtinguem la textura desitjada.

Per acabar les mandonguilles, les passarem per una mica de farina blanca i les fregirem en una cassola amb abundant oli d'oliva i les anirem retirant a un plat amb paper absorbent per treure l'excés d'oli.

Servirem les mandonguilles en una font i la salsa en un bol per que cadascú es serveixi com li vingui de gust.






{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ni he fet, ni he menjat mai mandonguilles de bacallà... però em sembla una molt bona idea..!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però, malauradament, no és idea meva...

      De totes formes, he de millorar-les i fer variacions per aconseguir que no quedin tan eixutes...

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -