Posted by : Jordi Castaño dijous, 7 de març del 2013


Iu Cirici - Cuiner

iu@iucirici.com
www.iucirici.com





Curiosa formula aquesta de poder gaudir d'un bon sopar amb la tranquil·litat de ser l'única taula que hi al local. La persona que s'encarrega d'aquest muntatge és en Iu Cirici, cuiner que després de graduar-se a l'Escola d'Hostaleria i treballar a reconeguts i bons restaurants en diferents països ("El Bulli" entre d'altres...) va decidir muntar el seu propi restaurant en un cèntric pis de Barcelona de Ciutat Vella, a la mateixa Via Laietana a l'alçada de la Catedral. I amb l'afegit de tenir al costat mateix el mercat de Santa Caterina, fet que em provoca una gran enveja...

Precisament, havia sentit parlar recentment d'una iniciativa semblant anomenada Eatwith nascuda a Israel i que estava arribant a la ciutat de Barcelona. Però no és aquest el cas...

En una finca centenària del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, ens trobarem amb un espai molt ben condicionat, en el que podrem contemplar una cuina espectacular i totalment preparada i condicionada com les dels grans restaurants (i que ja voldria jo per a mi...), un menjador amb una sola taula quadrada amb capacitat per unes 10-12 persones com a màxim, i una acollidora sala d'espera.

Tot està decorat de forma que es centri tot en la gran taula que presideix el menjador, per sobra de la qual trobem una gran i moderna làmpada que ens donarà una perfecta iluminació. Destacable tanmateix l'enorme radiador de ferro colat.

El servei està format per ell mateix i per una noia que li dona un cop de mà i fa les funcions a les que no pots arribar mentre ell és a la cuina. 

Un cop estem acomodats a la saleta, ens ofereix una beguda per esperar a la resta de convidats (el sistema de reserves és totalment personal amb ell mateix i crec recordar que el mínim de persones per poder fer la reserva és de sis).

Un cop va arribar tot el grup, a la mateixa saleta ens va portar uns entreteniments de xips de diferents verdures i unes espardenyes arrebossades amb panko (que és una mena de pa ratllat que utilitzen a Japó) i amb ratlladura de pell de llima. Molt bones i d'aquesta forma, crec que ningú de nosaltres les havíem tastat.

Un cop acabat els aperitius, ens va fer passar directament al menjador i un cop acomodats i amb les copes plenes, va començar el sopar.


El primer del plats, va ser un ravioli de consomé ibèric amb ous d'arengada. El que no recordo (aquests són els problemes de trigar tant en escriure les entrades), era de que estava fet l'interior del ravioli. Acompanyat per una Garnatxa Blanca  Lafou "Els Amelers" 2011 de la D.O. Terra Alta.

No tenia gaire clar si publicar la foto que vaig fer, ja que va ser feta un cop ja havíem començat i no li fa gens de justícia a l'estètica del plat, però finalment he decidit que al menys servirà per que podeu fer-vos una idea.


Ravioli de consomé ibèric amb ous d'arengada (plat ja començat...)



El segon plat de la nit, va ser una mena de mar i muntanya que es composava d'una gamba i escopinyes per part de mar, i bolets (crec que shitake) i suc de rostit per part de muntanya. Molt bo.


Bolets, mol·luscs i crustacis amb suc de rostit



El següent plat, va ser un tac de rap arrebossat amb pa de romesco i una crema de calçots. Ben aconseguit el joc de textures i bon punt de cocció del peix. Crec recordar que aquest plat ja va ser acompanyat per un vi Sangiovese del celler Podere Sant Cristoforo - Carandelle 2011 de la I.G.T. Maremma Toscana. 


Rap amb pa de romesco



Vàrem continuar amb un arròs negre amb calamar. Gra separat i sencer i molt saborós. 
Arròs negre



I l'últim plat, va consistir en un tac de llom de tonyina, amb melmelada de tomàquet, enokis i brou miso. Si hagués de destacar un dels plats, seria precisament aquest. He d'aprendre a preparar aquest brou... Maridat amb un Syrah de Castell d´Encus - Thalarn 2011 de la D.O. Costers del Segre, elaborat per Raül Bobet al seu celler del Pirineu al municipi de Talarn.


Llom de tonyina, melmelada de tomàquet, enokis i brou miso



Per finalitzar, dos postres. El primer, que va ser un sorbet de taronja sanguina amb soda de pastanaga, ens el varen acompanyar amb un vi de taronja anomenat PAR de la D.O. Condado de Huelva.   


Sorbet de taronja sanguina amb soda de pastanaga



El segon postre van ser unes textures de xocolata, i he de dir que, tot i no ser gaire de postres, estaven espectaculars. Molt bona qualitat de la xocolata i molt ben trobat l'acompanyament d'una Garnatxa dolça Etim Traditions - Verema Tardana 2009 de la D.O. Montsant.   


Textures de xocolata



Per finalitzar la vetllada, després dels cafès t'ofereix una copa de qualsevol dels seus bons licors.

En resum, un sopar per recordar tan per la qualitat del menjar i els bons maridatges amb que l'acompanya, com per l'amabilitat i generositat d'en Iu Cirici. Pel que respecta al preu, tot i no ser un lloc econòmic, crec que el que pagues està més que justificat per tots aquests factors.

Felicitats i gràcies Iu per obrir les portes de casa teva i deixar-nos gaudir de la teva cuina. Espero que tornem a coincidir.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -