- Back to Home »
- Lista Carmelín , Restaurant »
- Gades. Fondues al Born.
Gades
Esparteria, 10
08003 - Barcelona
Tel. 933 104 455
http://www.gadesfondues.com
El passat 12 de desembre vàrem anar a sopar a un antic, típic i clàssic restaurant al barri del Born que està especialitzat en fondues i fosses, que segons em van explicar en un altre local d'aquest tipus (La Carassa), es diferencien en que les primeres són les de formatge i les de xocolata i les segones fan referència a les d'oli.
S'ubica en un local centenari i té una decoració bastant sòbria amb parets sense folrar que deixen veure la pedra original. Servei força disposat i amable tot i que una mica lents a l'hora de servir. La temperatura interior aquell dia era elevada, com també el nivell de sonoritat, ja que va coincidir amb dia de celebracions nadalenques d'empresa, fet que es traduïa en llargues taules de gent més eufòrica i expressiva del que és habitual. Això i la calor van provocar una gran irritació a la meva gola, ja que per entendre el que deia el meu veí de taula havia de pujar molt el to de veu.
Pel que fa al menjar en si, ens van preparar uns entrants per compartir i que van ser els següents:
- Carpaccio de tonyina. Excessivament macerat en llimona.
Carpaccio de tonyina |
- Paté. Tret de l'acolorida presentació del plat no em va aportar res de nou.
Paté |
Carpaccio de bacallà. A l'igual que va succeir amb l'anterior carpaccio, una
excessiva maceració li va restar protagonisme al bacallà, tot i que estava força millor que el primer.
Carpaccio de bacallà |
- Carpaccio de vedella. Massa verd per tan poca carn. Complicat de repartir, ja que totes aquestes racions eren per tres o quatre comensals.
Carpaccio de vedella |
- Coca de gorgonzola amb ceba caramel·litzada. Amb diferència, el millor dels entrants. Bona i cruixent la coca i formatge de qualitat.
Coca de gorgonzola amb ceba caramel·litzada |
A continuació, van portar unes fondues de formatge. La primera amb all i l'altre amb bolets. Personalment em va agradar més la d'all. Vaig trobar que les verdures amb què van acompanyar-les estaven molt poc fetes (i això que m'agraden al dente). Però el millor per sucar en aquesta mena de fondues, segueixo pensant que són els trossos de pa.
Fondue de formatge |
Fondue de carn |
I les postres van ser uns talls de tiramisú (molt bo) i de pastís de xocolata, que com es pot veure a la fotografia quasi no em va donar temps de retratar.
Tiramisú i pastís de xocolata |
I una fondue de xocolata negra, negra, que estava força potent i molt bona.
Fondue de xocolata |
Vi blanc i negre pels plats principals i una mica de cava per postres. El preu, tot i que estava tancat a 36 € es va disparar fins als 45 €, ja que vàrem demanar més ampolles de les previstes.
Conclusió: està bé per anar en grup a fer una mica de festa i gaudir d'un menjar compartir com són les fondues, però per mi, molt millor en quant a qualitat del menjar i entorn del local (aneu si no el coneixeu ja que és realment al·lucinant) La Carassa que està molt a prop i és força més tranquil.
Aquest només el conec de passar per fora i en tinc referències del meu fill que hi ha anat en algun sopar de grup...
ResponEliminaEn canvi si conec la Carassa, que resulta molt peculiar. Hi vaig anar fa uns 5 o 6 anys i força bé.
M'agraden les fondies , raclettes i tots aquests plats. L'altre dia una persona de total confiança en tema formatges (i que ara treballa a Suisa), em va recomanar el Basilea, que està per la zona Sagrada Familia.
Prenc nota, ja que he sentit parlar bé d'aquest que anomenes, però té difícil superar el nivell de La Carassa... Al menys en lo relatiu a la ambientació i decoració...
EliminaSalutacions.
Segur que l'ambientació no està a l'alçada de la Carassa..!!. Imagino el Basilea aquest una mica com demodéé de barri... :)
EliminaPerò com t'he dit, el que m'ho va recomanar, té el morro fi en aquests temes i de fet ara treballa a Suissa i només ve els caps de setmana, em va donar confiança....
El primer que el tasti, ja ho explica...
Salut!!
Fet. Fins aviat!
Elimina