Posted by : Jordi Castaño diumenge, 27 de juliol del 2014

Viduca
Elisi, 13
08014 - Barcelona

Tel. 933 259 869

www.viducabar-restaurant.cat



Aquesta és una entrada que fa massa temps que tenia pendent i que considero de justícia fer-la. De fet, és el restaurant que més sovint he anat d'ençà que estic a l'actual lloc de treball. Tant al començament quan pràcticament anava cada dia, com als últims anys, en què si he de quedar-me a dinar pels voltants i ho vull fer bé (m'he de cuidar... ;-)) és dels pocs llocs als quals, apart de la qualitat del seu menjar, tinc la total seguretat del fet que sortiré sense haver de recórrer a Rennies, Alka Setzer o similars. I això no sé per vosaltres, però per mi, diu molt de la cuina d'un restaurant.

He penjat només dues fotografies que són d'aquesta darrera setmana que em vaig quedar a dinar, però podia haver penjat unes quantes més, ja que són molt els plats que he tingut ocasió de tastar a casa seva. I quan dic casa seva, ho dic en el sentit literal perquè fan que et sentis com a casa. El negoci el porten dos germans: en Joan (a la sala) i en Secun (a la cuina) que són d'aquelles persones amb qui és senzill congeniar i que saben com i quan estar.

Se'm fa complicat definir el tipus de cuina que ofereixen i si ho hagués de fer, hauria de dir que és d'especialitats galleges, ja que d'aquest indret són la majoria dels plats que tenen a la seva extensa carta (orella de porc, pop a feira, llonza i altres talls de vedella gallega, etc.). Però no es limiten només als productes i especialitats d'allà, perquè són moltes les preparacions amb arrels de casa nostra (amanides de tot tipus, escalivades amb diferents acompanyaments, esqueixades, peus de porc amb gambes, bacallà a la llauna, etc.). Un altre tema a destacar i que m'agrada particularment és que, tot i que tenen plats que són fixes a la carta, aquesta és també força dinàmica i amb productes de temporada. De totes maneres, el millor sempre és deixar-se recomanar per en Joan (almenys a mi no m'ha fallat mai...).

Tampoc sóc capaç de recomanar un plat en concret de la seva carta. Potser per la quantitat de cops que l'he demanat, l'espatlleta de xai al forn, que tot sol o acompanyat d'un senzill entrant, ja fa que surtis ben dinat. Però la veritat, és què no recordo cap plat que no m'hagi agradat...

Un detall de la carta: no tenen menú. És un tema que he comentat amb ells en més d'una ocasió i si ells ho veuen convenient i porten ja un grapat d'anys funcionant d'aquesta manera, no seré pas jo qui els hi hagi de dir res al respecte, no?

Els preus de la carta són ajustats i de mercat i permeten menjar per poc més del que costa un menú i amb una qualitat que no trobareu a gaires llocs del barri. Per què us feu una idea, si no us passeu amb el vi i demaneu un entrant i un principal, ens pot sortir per uns 15-20 € per cap, cafè inclòs (postres, crec que no els he arribat a tastar mai...). El pitjor de tot, és que té una carta de vins bastant extensa i amb clar predomini de cellers del país que fa que no et puguis estar de demanar alguna copa d'aquests o bé tastar alguna de les noves referències que va incorporant (he tastat allà vinets força interessants) i fa que el compte sempre resulti una mica més car...

I si de debò encara esteu amb la dèria aquesta dels gintònics, no deixeu de demanar i de tastar els seus Joantònics. Us recomanarà el combinat perfecte en funció dels vostres particulars gustos.

També és un bon lloc per anar a gaudir del gran descobriment de l'any: el vermut (d'uns mesos ansà, sembla com si no hagés existit mai, no creieu?), i per suposat, les cerveses ben tirades.

No deixeu de visitar i tastar la cuina d'aquest restaurant si esteu pels voltants de l'estació de Sants, tant per fer un Happyritiu (així ho tenen posat a la carta) com per fer un bon dinar (només fan sopars per grups i per encàrrec). 

Escalivada amb ventresca de tonyina

Peus de porc amb gambes

{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. Llàstima dels no-sopars.... :(
    Doncs per aconseguir fer un de grup ho tinc magre.

    I m'ha encantat lo del "descobriment de l'any: el vermut". Em fa molta gràcia quan veig que més d'un 'modelno', fa aquest gran descobriment... I mira que fa anys existeixen..... els comercials i els artesans...

    En fi...

    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't home! Només necessites (crec recordar) 12 persones... ;-) I, fora conyes, crec que és un lloc que t'agradaria.

      Pel que fa al tema del vermut, com sempre, anem al dictat de quatre "il·luminats"...

      Abraçades!

      Elimina
  2. No gaire lluny hi treballa el meu company i hi ha més d'un "gallego" però aquest no el tenim fitxat. Apuntat per un dia feiner d'aquells que pujo a Barna.
    Salut!!!

    ResponElimina
  3. Una bona opció que tindrem en compte. La cuina gallega ens agrada prou i barrejada amb la nostra és quasi bé èxit segur. Una bona opció per Sants, precissament un dels barris que ens agradaria descobrir més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Déu n'hi do la de bons llocs que hi ha en aquest barri...

      Però pels voltants de l'estació, que és per on em bellugo, pocs llocs com aquest trobaràs...

      Salutacions i ja m'explicaràs si hi vas!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -