Posted by : Jordi Castaño dissabte, 20 de setembre del 2014

Miramar
Passeig Marítim, 7 - Port de Llançà
17490 - Llançà

972 380 132

http://restaurantmiramar.com


Aquest va ser el restaurant escollit aquest any, per celebrar el nostre aniversari de noces. Era d'aquests llocs que tenia anotats des de feia ja un munt d'anys i que molts cops, per estar a prop, deixes de banda per anar a d'altres que estan més lluny.

Coincidia aquest any, final de mes, final de vacances (31 d'agost), diumenge, migdia i espectacular jornada de platja. Amb tot això, quan vàrem entrar i vam veure que érem els primers ja vàrem intuir que no estaríem gaire més acompanyats. I no ens vam equivocar gaire, ja que vàrem tenir el restaurant per nosaltres dos durant les tres o quatre hores que vàrem estar dinant.

El restaurant està situat al passeig marítim de Llançà a pocs metres de la platja, amb les espectaculars vistes que això comporta. Tot i estar a plena solana, a la terrassa coberta s'està de meravella a nivell aclimatació i insonorització. Et sents una mica mico de circ pel fet que tothom que passa pel carrer se't queda mirant, però t'acabes acostumant i al final fins i tot et fa gràcia i gaudeixes de la situació.


Façana del restaurant

L'interior, com podeu suposar, destil·la l'habitual categoria que se li pressuposa a un lloc d'aquestes característiques, amb estovalles i parament de taula de gran luxe i qualitat.  


Interior de la sala

Quan vaig reservar, ara ja fa uns quants mesos, vaig encarregar el menú degustació anomenat "MENÚ ENTORN I (CON) SEQÜÈNCIES 2014" que s'estructura en tres grans blocs (L`Horta, El Mar i El Bosc), i al que afegeixen uns entreteniments inicials i unes postres per tancar.

ENTRETENIMENTS

Composts (de baix a dalt a la fotografia) per: "Sac de blat de moro i "chilitos"", "Cronut de fruits secs" i "Garrí i pipes".


Els entrants o entreteniments

Cadascun dels blocs que componen el menú degustació comencen amb una presentació del mateix bloc en un gran plat de servei (ENTORN) per continuar després amb un reguitzell de mini plats (les (CON) SEQÜÈNCIES). Intentaré no estendre en excés els comentaris i/o descripció dels plats, detallant només aquells fets que per excepcionals em semblin prou motiu per destacar-los.

L'HORTA...

En primer lloc presenten l'entorn, que és una gran "pissarra" per compartir amb una reproducció de l'horta i en la que ens oferien els següents platets: "Pèsol", "Maduixa", "Tall d'ajoblanco", "Patata rostida", "Piquillo" i "Gingebre, gingebre, gingebre". He de dir que els noms dels platets no són fruit de cap substància estupefaent que hagi ingerit abans d'escriure el post, sinó que són els que figuren en el menú que et donen imprès un cop has acabat l'àpat... ;-)

Tot molt bo, però destacaria la "Patata rostida" i el "Piquillo".


L'horta...

Un plat anomenat "Meló", bàsicament per què els ingredients eren de meló amb diferents textures.


Meló

Per continuar amb un plat anomenat "Pastanaga" en el que ens trobem uns nyoquis de pastanaga, crema de pastanaga, aire de pastanaga i... pastanaga.


Pastanaga

La primera enganyifa del menú venia donada pel següent plat que imitava a una pizza "Regina", però en la que els ingredients estaven cuinats i/o texturitzats d'altres maneres diferents a les quals ens esperem trobar en aquest plat tradicional.
  
Regina

I una altra enganyifa van ser les "Angules d'horta", que no eren sinó unes petites mongetes verdes amb una potent salsa amb gust d'angules.


Angules d'horta

EL MAR...

Apertura del segon acte amb un gran plat de presentació a on vàrem poder tastar els següents ingredients d'aquest Entorn: "Cloïssa i pebres", "Cañailla", "Llamàntol Roll", "Lluenta", "Quisquilla", "Fetge de rap", "Tiradito" i "Pescaíto".


El Mar...
El Mar... (un cop escampada la boira...)

I els plats associats que van ser, en primer lloc un "Llagostí Bangkok" que, tot i que no s'aprecia gaire a la imatge era d'una mida considerable. Anava força especiat, amb un intens aroma i gust de coco i acabat per un gelat de curri verd.   


Llagostí Bangkok

Com a la meva dona no li agrada el coco (abans d'anar ens van preguntar si teníem alguna intolerància alimentària o algun producte que no ens agradés) li van servir unes espardenyes amb tòfona d'estiu.


Espardenyes (no contemplades en aquest menú)

Uns talls de tonyina en escabetx dels que et fan saltar la llagrimeta...


Tonyina en el seu escabetx

Una gamba que em va fer trontollar el rànquing que encapçalava fins a aquest moment la que vaig tastar al Koy Shunka. Més llàgrimes... 

Pura gamba

I per finalitzar aquesta part, unes cocotxes de lluç amb, crec, quinoa.


Kokotxa

EL BOSC...

L'última part o tercer acte de la representació (ve a ser com anar al teatre...) va ser El Bosc. En aquest cas ens trobem amb els següents plats que componen la safata a compartir: "Nou cacau", "Taco de bosc", "Nem", "Nigiri", "Mollet ibèric", "Pollastre amb bolets". Sincerament, no sé si va ser millor aquest Entorn o l'anterior, però de traca i mocador ambdós. 


El Bosc...

Un mar i muntanya amb (que jo recordi...) bolets, caragols, salicòrnia, ficoide glaciale i camarons. 


Mar i muntanya

Un altre plat d'aquests "monogràfics" però no pel fet, insulsos o avorrits, va ser l'anomenat "Remolatxa", compost per aquesta hortalissa, manifestada de diverses maneres. Amb salsa perigord i foie.


Remolatxa

Del següent plat de nom "ou" i que de ben segur portava ou, no recordo gaire cosa més què era una versió del clàssic "ou benedictine"... Ho sento, però és el que té anar fent anys i deixar passar tant de temps entre l'àpat i escriure l'entrada al blog...


Ou

Continuem amb un curiós risotto "Instant", en el que el formatge (payoyo) està esferificat i l'has de rebentar per preparar tu mateix el plat. A banda de la tonteria, he de dir que estava espectacular. Un altre plat de 10.

Risotto "Instant"

I ja per acabar, el "Formatge de bou" que potser és el plat que més em va agradar. Pel seu aspecte, semblava més un "Nevadito Reglero", que per els que sou més joves us diré que són unes galetes molt típiques de pasta de full i sucre glacé. En canvi, era una mena de pastís d'exquisida carn de bou recoberta per un formatge (si no m'equivoco, de cabra). Aquest un 10 no... el següent...


Formatge de bou

POSTRES

I les postres que, tot i que eren espectaculars tant en la seva presentació com a la seva preparació, em limitaré a llistar-les:

El primer va ser un simpàtic Hot Dolç amb gust de préssec, que ni que em matin podria dir de què era... Però no em negareu que no és divertit i ben parit. Fixeu-vos en el detall del pa (que no era pa) torrat...


Hot Dolç

El segon, de merenga i llimona.


Merenga - Llimona

I ja per acabar, la "Kriptonita" (te matcha i fruita de la passió)per netejar bé el paladar dels anteriors plats.


Kriptonita

Amb els cafès, en lloc de treure l'arsenal típic de petit fours, uns ous dalinians de xocolata amb gelatines de fruites a l'interior, que em van semblar molt millor que tant dolç variat com acostumen a fer. Un encert. 


Dalí

He de dir que tot i anar amb una mica de recel per la vessant mediàtica del xef (quan comencen a sortir de la casa mare per anar obrint nous espais a ciutat, ja em poso en guàrdia), va ser una experiència inoblidable de la qual vaig gaudir com un tocino i he de dir que és dels millors restaurants en els quals hem estat. Em va passar tot el contrari que el dia abans al restaurant Els Brancs, al que vaig anar amb moltes expectatives que no vaig poder (o saber) assolir, al meu criteri...

Pel que fa al servei... de pel·lícula. Ho dic de debò. I imagino que tot hauria estat igual si no haguéssim estat totalment sols, però això de tenir tot un restaurant amb dues estrelles Michelín per a tu sol, mola... 

El preu d'aquest menú és de 140 € per cap, begudes, cafès i impostos no inclosos i que si els comptem tots, ens podem apropar, si no anem amb compte, als 180-200 € per cap.  

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Hola!
    Doncs primer felicitats per l'aniversari. Que siguin molt més!

    M'encanten aquestes presentacions tan artístiques i a sobre, si tenen bon sabor, doncs ja es converteixen en un dels plaers de la vida.
    Avui sí que m'has fet enveja!!!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pepa!

      La veritat és que va ser un bon homenatge... als nostres cossos... ;-) Com dic al post, és un dels millors restaurants que hem estat.

      Salutacions!

      Elimina
  2. Només em passa pel cap felicitar-te per l'aniversari... :)

    De la resta no sé massa que dir... Ja sé que soc un "homenot"... i amb aquesta auto confessió els meus detractors s'engreixaran com a porcs... :)... però no el poso a la llista a no ser que sigui per fer feliç a algú que estimo...

    No sé gaudir d'aquests llocs... Sempre poso l'exemple del Celler de can Roca, que vaig dient.. "està bé"... "si.. és bo", però quan em toca pagar el compte, penso per dins "quina manera de llençar els diners"... I deu ser degut a la meva escassa sensibilitat per totes aquestes preparacions...

    Vaja... que soc un homenot... O un "patán" que deia l'amic....

    En tot cas m'alegra que ho gaudíssiu....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ricard!

      Són comptats els llocs d'aquesta mena en els que realment gaudeixo i que són una mica el conjunt de petites detalls el que fa que sigui quelcom especial: el menjar (per suposat), la situació i la companyia, els detalls i les atencions, i una mica, perquè no, l'espectacle i el circ que comporten aquests menús,

      Però et dono la raó en quan què si el lloc no compleix les meves expectatives o bé no aconsegueix sorprendrem, a mi també em sap molt greu els diners pagats, que no és que sobrin pas... A mi també m'ha passat el sortir amb cara d'idiota i pensant lo bé que hauria menjat amb els diners pagats a aquell altre restaurant que està a pocs quilòmetres...

      Una abraçada, homenot!!! ... Molt millor que "patán"... on vas a parar...

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -