- Back to Home »
- Restaurant , Restaurant ® »
- Axarquía. Bona cuina al Prat.
Axarquía
Jaume Casanovas, 6
08820 - El Prat de Llobregat
Tel.: 931 813 230
www.axarquiarestaurant.com
info@axarquiarestaurant.com
Fa uns dies vàrem anar a dinar i petar la xerrada a aquest restaurant del Prat de Llobregat amb en Ricard Sampere del blog Els meus restaurants. Tant a ell com a mi ens havien arribat inputs positius d'aquest lloc (i segurament molts d'ells serien coincidents) i vàrem decidir endinsar-nos en terres llunyanes i anar a veure si eren certs els comentaris positius del restaurant.
Situat en ple centre de la ciutat en el que em va semblar el nucli antic de la mateixa, es tracta d'un restaurant modern i acollidor amb un menjador a dos nivells amb mobiliari funcional i prou confortable per estar una bona estona gaudint còmodament de l'àpat.
A la taula hi havia un metacrilat amb el menú del dia ja imprès, i que aquesta setmana oferien el que podeu veure a continuació (extret de la seva web).
Primeros
Crema de champiñones
Pasta a la carbonara con cebolla
Garbanzos salteados con juliana de lechuga y cansalada ibérica
Segundos
Crepe de verduras
Pescado en escabeche con puerros
Muslos de pavo a la catalana
Postres
Manzana al horno con helado de vainilla
Pan c0n chocolate y aceite de oliva
A la poca estona d'haver arribat, un cambrer ens va preguntar quins plats volíem i en preguntar-li per la carta, ens va respondre que només feien menú entre setmana als migdies i que si volíem, com a molt podíem afegir alguna cosa de picar. Com no ens va convèncer gaire l'explicació, vàrem tornar a insistir amb un altre cambrer, que ens va dir que ho preguntava a la cuina a veure què podien fer. I així, pocs minuts després ja teníem la carta, amb molt bones i temptadores opcions d'entrants i algun principal, que d'entrada ja vàrem descartar, ja que ens venia més de gust demanar diferents plats per tastar la seva cuina.
El vi triat per acompanyar el dinar per indicacions de Ricard i que va resultar un encert, va ser un Lo Mon del celler Trossos del Priorat. Per cert, una original carta de vins que imagino podreu veure a la seva web, amb un ampli predomini de les referències catalanes que quedaven situades en un mapa del nostre país.
El millor dels plats, per a mi, va ser una careta de porc a la brasa sobre un fons de puré de patata condimentat subtilment amb pebre vermell fumat. I dic subtilment perquè l'endemà vaig intentar reproduir-lo a casa, i el color anava més aviat cap al vermell. Un plat totalment rodó del que hauria repetit i que segurament si torno, em demani egoistament un per mi sol.
Careta de porc a la brasa (8,50 €) |
Croquetes casolanes (7,00 €) |
Un paté de perdiu de caça que vàrem acabar escurant amb el dit, i que anava servit amb unes molt fines llenques de pa torrat. Crec que és també dels plats a tastar sí o sí.
Paté de perdiu de caça (8,50 €) |
Aletes de pollastre agredolces amb sèsam torrat (6,50 €) |
Hamburgueses de salmó (5,50 € unit.) |
Bunyols (4,50 €) |
Pa amb oli i xocolata (3,50 €) |
Un lloc per recomanar si no et fa mandra agafar el cotxe per anar fins a aquesta ciutat, a la que també es pot anar còmodament en tren, ja que vaig veure ben a prop l'estació de la RENFE.
I si voleu llegir el punt de vista de l'amic Ricard, la qual cosa us recomano, podeu fer-ho clicant aquí.
Mira que ets indiscret.... Vaig ser jo qui va acabar passant el dit per la cassoleta de paté, per no deixar-ne ni una engruna... Això no s'explica... !!... :)
ResponEliminaI el tema careta, cada cop que veig la foto, m'agafen ganes d'anar-hi de nou.
Un bon lloc per tornar..!!.
Abraçada!!
No t'amoïnis que no ho explicaré pas tot... ;-)
EliminaQue n'era de bona la careta... Si tornem per allà (la qual cosa no descarto) ja ens ho expliquem.
Abraçada!
Veig que coincidiu amb el Ricard. Tal i como li comento a ell, us perdono aquesta "invasió" a la nostra zona del Baix, ja que ens heu desobert un lloc nou amb molt bona pinta. Hi ha molts per aquesta zona, que sembla que nosaltres tenim una mica més "patejada". Us avisarem pel pota Blava, hi ha coses tremendes!
ResponEliminaDoncs d'aquest restaurant es va parlar força ara ja fa uns anys. Si no recordo malament, el xef va figurar en una llista d'aquelles de millor cuiner jove, o cuiner revelació o quelcom similar... Jo sento parlar del lloc cada any, quan organitzen això del Pota Blava, que crec que serà al voltant del mes de novembre o començaments de desembre.
EliminaSi et queda a prop no ho dubtis ni un moment i no deixis de demanar el plat de careta què és sublim.
Salutacions!
Uys, que no s'ha enviat el comentari que vaig escriure ahir a la nit.
ResponEliminaDoncs deia jo que sembla que per vosaltres anar al Baix Llobregat és anar a Mórdor!!!!
A banda que heu fet plats de carta, a mi em sembla bona l'opció menú i l'apuntaré per a quan arribi el calor i torni a visitar les platges del Prat, que estan molt bé!!!
Salut!
Molt bona aquesta Pepa. Jo no diria Mordor, però potser si què és més enllà del Mur... ;-)
EliminaDe fet, la del menú és potser l'opció més comentada per la xarxa, per preu i per qualitat. Però sempre he pensat que per conèixer bé la cuina d'un xef, millor començar per la carta.
Quina mandra la platja... Salutacions!!
Quin parell de dos!!! La platja amb una bona guingueta al costat és fantàstica!!!
EliminaPerò... com us pot agradar tant la platja si està plena de sorra... i de gent... :-)
EliminaL'últim cop que vaig anar (deu fer dos o tres anys) ja em vaig quedar directament a la guingueta a fer barra fixe i sense posar-me ni el banyador.
Salutacions!
Un altre que haurem d'anotar. A mi no em fa pas mandra moure'm pel territori si és per a una bona causa com aquesta de la careta!
ResponEliminaSalut!
Efectivament. És quasi motiu de força major... ;-)
EliminaI a mi tampoc em fa mandra l'anada (però si la tornada). De fet, tinc uns quants per conèixer i d'altres per repetir de fora de la ciutat. El que passa, és que no tinc temps material per tot.
Salutacions!
Ahir vam venir a sopar aquí. Totalment d'acord amb la careta de porc.
ResponEliminaEn uns dies publicaré.
Salut!
M'alegro que t'agradés! Realment un plat espectacular. Ara m'has fet venir ganes de tornar, només per repetir plat.
EliminaJa esperant el teu post.
Salutacions!