- Back to Home »
- Restaurant , Restaurant ® »
- Mam i Teca. Recuperant tradicions catalanes.
Mam i Teca
Lluna, 4
08001 - Barcelona
Tel. 934 413 335
Situat al barri del Raval, trobem aquest petit i acollidor restaurant amb només quatre taules en el que poden menjar tan sols deu persones i en el que els seus propietaris aposten per una cuina de proximitat o quilòmetre zero, amb producte ecològic.
No té pas una extensa i interminable carta d'aquelles que trobes a bastants establiments i que et fan donar voltes i més voltes a l'hora de fer l'elecció del menú. Més aviat, podríem dir que és ben directa i concisa doncs, amb una vintena escassa de plats, cobreix perfectament qualsevol tendència o preferència alimentària que volguéssim satisfer. D'aquestes referències, ens trobarem moltes basades en la cuina tradicional i d'altres que ho són de temporada. Però s'ha d'estar atent als suggeriments que et canta l'Alfons i que no figuren a la carta, i que també pots veure a la paret figurant a una pissarra com "plats del dia". Al costat, i en una pissarra d'iguals dimensions, també trobareu anotats els vins recomanats.
Pel que fa a l'interior del local i a part de les reduïdes dimensions i poques taules que alberga, cal destacar que disposa també d'una barra amb capacitat per uns cinc o sis comensals més amb una espectacular prestatgeria a la seva paret posterior, amb més de cent referències de diferents licors. A les taules, imagino que per optimitzar al màxim l'espai interior, només podrem acomodar-nos en tamborets o bé en les bancades de la paret.
En aquesta última visita a la que vaig acudir amb en Xavier i l'amic Ricard de Restaurantscat.cat (podreu llegir la seva clicant al link del seu blog), vam decidir compartir diferents plats i així poder tastar més coses de la seva cuina. El primer de tots en arribar, va ser un xató amb unes anxoves i uns talls de tonyina d'una qualitat excepcional, per no parlar del sabor i la textura de la salsa romesco amb què anava cobert.
Xató - 9,90 € |
El segon plat que va arribar, era dels que no figuraven a la carta i que personalment per a mi, va ser el millor amb diferència. Unes sardines a la baborada, que és una recepta provinent del Llibre del Sent Soví (receptari medieval de l'any 1324 redactat en català) i que l'Alfons ha rescatat per la seva cuina. Les sardines, de les que no es troben fàcilment, tant per la mida com per la consistència i el sabor de la seva carn. I la salsa.... increïble la textura i el punt agredolç que li dóna la barreja dels fruits secs amb el vinagre i mel.
Sardines a la baborada - 9,50 € |
Continuàrem amb un no menys excel·lent bacallà a l'all traginer, que si per si sol ja és boníssim, el millor està per arribar doncs, un cop acabats els talls de la cassola, xafes els alls amb la forquilla i vas remenant l'oli restant fins a aconseguir una mena de pil-pil que et fa demanar més i més pa per sucar i escorar la cassola... De llàgrima...
Bacallà a l'all traginer - 15,00 € |
De fora de carta també va arribar un pollastre amb samfaina. Bo, tot i que no em va emocionar tant com els anteriors, doncs és un plat més habitual de fer a casa.
Pollastre amb samfaina - 12,50 € |
I un dels plats que semblen fixes de demanar, va ser aquest confit de costella de porc (crec que de la raça Duroc) amb botifarra negra i cigrons. Una bona mostra que no calen gaires complicacions per aconseguir emocionar amb plats senzills cuinats amb cura i ingredients de bona qualitat.
Confit de costella de porc amb cigrons i botifarra negra - 9,80 € |
I de "postres", un tast de xolís (embotit típic del Pallars) i un de formatges.
Xolís (o més aviat el que quedava...) |
I un parell d'ampolletes de bon vi del país per fer-ho anar tot cap avall.
El compte, amb els cafès i eliminant els "extres" va sortir per uns 40 € per cap, que penso que en condicions normals no hauria d'anar més enllà dels 30-35 €. Val a dir, que a l'anterior visita que vaig fer a aquest restaurant fa uns mesos amb la meva filla quan encara era "normal" ;-) vàrem compartir un excel·lent empedrat, el confit de costella de porc amb botifarra i cigrons i pollastre amb samfaina, i aquell dia el compte amb tres copetes de vi de la casa i al pa, va sortir per 39,30 € tots dos. En qualsevol cas, penso que és un preu que està d'acord a la qualitat del lloc i de la seva cuina.
En definitiva, un restaurant que recomano a qui busqui una cuina de qualitat i bon producte amb receptes recuperades del receptari tradicional català i en un ambient més que íntim.
Ja no em recordava de la cerimònia de xafar els alls i sucar pa...
ResponEliminaVa ser un bon vespre i l'amic Xavier, també ho va gaudir.
Abraçada!
A mi em va encantar... Tant aquest plat com les sardines a la baborada, ambdós amb la seva senzilla elaboració, podria dir que són dels memorables de l'any que hem deixat.
EliminaSi que va ser una bona vetllada... I l'amic Xavier és dels que també gaudeixen sense por del bon mam i la bona teca.
Abraçada!!
Què dir del Mam i Teca? Alfons és un cabronàs però l'estimem, i als seus plats també.
ResponEliminaEl confit de costella és espectacular i el bacallà en qualsevol versió, també. I un altre plat fora de carta són les mandonguilles ("del tiet Santi" les anomenava abans), una delícia. Si tens sort i un dia te les trobes a la pissarra, no dubtis en demanar-les.
Salut!
Un cabronàs??? No m'ho va semblar pas, però si tu ho dius... Haurem d'anar amb compte... :-)
EliminaTotalment d'acord amb el confit de costella i anoto lo de les mandonguilles del tiet Santi per la propera.
Salutacions!!
Quina bona pinta mare de deu!. Si és que les receptes de cuina són interminables. A més això que tingui una carta no massa extensa ja va bé, que a vegades, quan són molt amplies, no saps que escollir, encara que suposo que ho fan amb tota la bona intenció del món.
ResponEliminaBona pinta i millor sabor... :-)
EliminaA mi també m'aclaparen les cartes interminables d'alguns restaurants.
Salutacions!!