- Back to Home »
- Restaurant »
- La Formatgeria de Llívia. Bona fondue i cuina de muntanya.
La Formatgeria de Llívia
Pla de Ro s/n Gorguja
17527 Llívia (La Cerdanya - Girona)
Tel. 972 146 279
www.laformatgeria.com
Tenia anotats com a pendents per anar a tastar la seva cuina, un parell de restaurants de Llívia: La Formatgeria de Llívia, i L'Ambassade de Llívia. Aprofitant uns dies de ruta per la zona aquest estiu, ens vàrem atansar a aquest primer, deixant per una propera visita L'Ambassade.
Està situat en una antiga fàbrica de formatges totalment reformada als afores de Llívia, seguint la carretera que ens porta a Saillagousse que fa de frontera natural entre els dos països. Espectacular tant al seu interior amb els seus grans salons a on domina la fusta, com a l'exterior amb els jardins que l'envolten i que són aptes i que haurien de ser obligatoris per la mainada que acostuma a habitar als migdies en aquests tipus de restaurants. També tenen la possibilitat de contractar salons, jardí o carpa per celebracions de qualsevol mena.
La carta no és especialment extensa, i s'observa un predomini d'una cuina de muntanya amb tocs de modernitat, com es pot endevinar pels ingredients poc habituals dels acompanyaments o alguna forma de cocció. S'estructura aquesta en entrants (amb plats calents i amanides), fondues i raclettes, carns (a la pedra i guisades) i peixos. I de cadascun dels apartats, unes quatre o cinc referències.
Com ens venia de gust fer una fondue (que millor que això en una formatgeria, oi?), vam demanar per a compartir una senzilla però resultona amanida de carxofes i arengada marinada amb mostassa i vinagreta de sèsam.
Amanida de carxofes i arengada |
La carta de vins és extensa i amb bones referències, i tot i que la primera elecció fa fallar, el segon vi escollit va anar força bé amb la fondue: un Carisma, amb Gewürztraminer i Riesling, vi d’alçada fet a l’Alt Urgell amb un preu molt competitiu: 18,50€ per uns 15 - 17€ a cellers. Original també la glaçonera que fan servir per mantenir fresc el vi.
I la fondue, que va ser finalment la d'ovella Meranges. De gust intens i en quantitat més que generosa i suficient per a dues persones. Servida amb trossos de poma, pastanaga, pa de sègol, cogombres i tomàquets cherry. Molt bona i entretinguda per passar una bona estona tot veient el moviment de criatures pels voltants...
I el preu, com podeu veure, va passar una mica dels 100 € però per la copa que aquell dia vaig haver de demanar per passar el tràngol de la quantitat de criatures que habitaven pel menjador aquell dia i que per a més inri, envoltaven per tots cantons la nostra taula... :-(
Bon detall el de mostrar en el tiquet de caixa els imports detallats de menjar, begudes i postres (tot i que tampoc ho fan del tot bé...).
En resum, un bon lloc a on anar a menjar una bona fondue (només puc donar fe d'aquest plat, tot i que les carns que veia passar feien una pinta espectacular i eren racions enormes) en un ambient selecte (per no dir pijo, que la zona ja ho porta de sèrie...), amb bon servei i qualitat de la seva cuina. No em faria res repetir i tastar algun dels plats que vaig veure... :-)
Bon lloc... Quan jo estava a Llivia, em quedava molt a prop i era un lloc que ens agrada molt. Però sempre de nit.
ResponEliminaLa carn la tenen molt bona, doncs hi ha parentesc directe amb la carnisseria Meya a Puigcerdà... (Si, si... Meya també... :)...).
De fet, hi havia publicitat de la carnisseria que comentes i fins i tot un sorteig per un lot de productes d'allà. I quan vaig veure lo de Meya, vaig fer una fotografia del paper per preguntar a la susodicha si eren familia... :-)
EliminaImagino que de nit deu guanyar molt. De dia, ja t'asseguro que no et sentiries gens còmode tu tampoc...
Abraçada!!
síiii, branca meya puigcerdà és molt top! :-)
EliminaEl Santi, després de llegir la ressenya, m'ha dit que quan anem. Està boig per anar a menjar fondue amb nens al voltant corretejant i saltant, llàstima que no anessin també cantant i cridant per fer la festa perfecta.
ResponEliminaNens i fondeu, dos preferits del Santi :-XXXXX
Salut!!!
O sigui que és dels meus, oi? Doncs comenta-li que si vol es pot afegir al "Club Herodes" que volem fundar juntament amb una amiga... ;-)
EliminaSalut!!
hahahaha, doncs ja teniu presi perquè ell sempre diu que és Herodes. A més, no té fills, o sigui, conseqüent amb els seus principis, no com d'altres -com jo- que renego però ja he parit dos al món. :-)
EliminaSalut!
Amanida sobre una pissarra??
ResponEliminaFrederic.
Si. Lamentable... Ja és el segon lloc que m'hi trobo i no entenc com no s'adonen. De fet, les estovalles van quedar bastant perjudicades al afegir una mica més d'oli... :-)))
EliminaSalut!!