- Back to Home »
- 3(o+) a Taula , Restaurant , Restaurant * , Restaurant ® »
- Alkimia. Cuina de luxe i local de disseny.
Posted by : Jordi Castaño
diumenge, 7 de gener del 2018
Alkimia
Ronda Sant Antoni, 41 Principal
08011 - Barcelona
Tel. 932 076 115
HOMENATGE en majúscules el que ens vàrem donar en aquesta última trobada de l'any 2017 dels 3(o+) a Taula, escollit per l'Esther amb el beneplàcit de la resta de components...
Situat just a sobre de l’antiga fàbrica Moritz i concretament en la que
fou l’antiga residència de la família propietària d'aquesta, al pis principal
d’una finca modernista al que accedirem a través del portal, tot
fent ús de l’intèrfon de l’escala, ens trobem amb aquest espai gastronòmic
ideat i dirigit per Jordi Vilà, amb dos espais junts però diferenciats alhora, com són
els dos restaurants que componen l’oferta de cuina, anomenats Alkimia (guardonat amb una estrella Michelin) i Al
Kostat (abans Unplugged i del que també podreu llegir la crònica aquí)
en un indret guanyador de diferents premis de disseny.
La sala, amb només sis taules rodones impecablement vestides i
equipades amb còmodes butaques a on fer llargues sobretaules, té unes
impressionants vistes al sostre pintat i a la cuina oberta on podrem observar i seguir els moviments i preparacions dels
plats a càrrec del mateix Jordi Vilà i de la resta del seu equip.
Disposen de carta amb poc més de mitja dotzena de plats i de dos menús
de degustació: El Menú Jordi Vilà i el Menú Alkimia que poden variar en funció dels productes, així com per les improvisacions del seu
xef.
Difícil destacar només un dels plats tastats en aquest menú, ja que van ser tots ells d'un nivell altíssim. Si voleu saber quins van ser els plats i els vins tastats, el cost de l'àpat i d'altres històries, entreu i llegiu el post que de forma conjunta hem fet a:
Com a resum, diré que l'he trobat un dels millors restaurants d'aquest 2017, ben situat, amb una cuina molt elaborada i d’un alt nivell i producte top, i amb una de les sales més confortables que es poden arribar a desitjar. Destacable també el servei professional i impecable que ens trobarem.
Amb la tecnologia de Blogger.
I és ben curiós, com no està a la cresta de l'onada com d'altres... Estem en una època en que sembla primar més el sortir a fer el clown per les TV, o comprar-se entrevistes a travès de les agències...
ResponEliminaUn món de mentida, en que fins i tot gent que mai han pagat un restaurant de la seva butxaca, aparenten ser experts en el tema...
I així podria continuar...
En tot cas , nosaltres a lo nostre, que portem darrerament una bona ratxa...
Abraçada!!
I la prova està en la poca feina que va tenir l'Esther per reservar... D'altres amb molt menys nivell (i no posaré noms...) hauria sigut impossible amb tan poc temps...
EliminaPerò penso que aquest fenomen no és pas exclusiu de la restauració, tot i que a nosaltres ens afecti més, doncs el vivim i gaudim amb intensitat... ;-)
I si que portem una bona ratxa, si... A veure si continuem igual aquest 2018, que almenys amb el primer que farem, penso que està garantit.
Abraçada!!
I el següent el trio jo... vull dir que també sense risc... A partir d'aquí, ja tornem a entrar en terrenys perillosos... :) :)
EliminaUala!!! Ja tenim demanda al canto... :-))))
Eliminaja esteu provocant?????? ni els nadals us estoven... males persones!!! :-)
EliminaAys, no parleu de la TV, que el Santi va escollir mentre que jo conduia i vam acabar en un lloc per no tornar-hi.
ResponEliminaSegur que al 2018 seguiu amb publicacions que paguen la pena, aquest es veu un lloc fantàstic i acollidor.
Salut!
Alguna cosa vaig veure ahir per les xarxes... :-( Ara tafanejo pel teu blog.
EliminaSegur que serà un any collonut, Pepa.
Salut!!