Posted by : Jordi Castaño diumenge, 20 de maig del 2018

Les Fonts
Cristòfol Colom, 1
43850 - Cambrils

Tel. 977 793 352 

www.barrestaurantlesfonts.com




Fa uns dies, aprofitant una escapada romàntica a Cal Malcarat (coordenades GPS 41.066590, 1.066942) i que ara també disposa d'unes luxoses habitacions, vaig aprofitar per anar amb l'amic Ricard a un lloc econòmic dels que sempre m'havia parlat i del qual deia feien molt bons arrossos. 

El restaurant (o bar, com ells mateixos l'anomenen) està situat a un lloc prou cèntric de la població, sense ser dels que estan a la zona zero (zona guiri pels nouvinguts) i és un local d'aquells senzills de tota la vida, que ara, després d'una posada a punt, que pel que em van comentar, els convenia, s'ha reconvertit en un agradable lloc a on anar a gaudir d'una autèntica cuina marinera. 

És un lloc senzill i sense gaires pretensions, on el que mana i prima és el producte fresc provinent de la llotja de Cambrils, tractat amb respecte i tradició  i sense gaires poca-soltades de les que veiem a altres llocs de l'estil, que pretenen imitar (sense aconseguir-ho en el 99% dels casos) als grans xefs que toquen un producte similar.

Taules i cadires rústiques de fusta, sense gaires guarniments a la taula on tan sols hi ha uns estalvis de paper amb fotografies del cap de família als seus temps de pescador (que em disculpi si encara està en actiu, però no vaig fer-li cap interview...) i parament senzill però correcte en la línia del que ens trobem en arribar. 



Pel que fa a la carta, referències bàsicament marineres, amb tapes, combinats de peix i plats típics de la gastronomia marinera de la zona. Poques opcions pels carnívors, tot i que als entrants hi ha alguna concessió als menys enamorats dels productes de la mar.

Tenen un menú entre setmana a molt bon preu (crec recordar que estava al voltant dels 11 €) i els caps de setmana, ofereixen un menú molt bo per 27,50 € que inclou un aperitiu, un entrant, un principal i unes postres a escollir amb ampolla de vi inclosa, que va ser l'opció triada per nosaltres, perquè vam veure que estava prou bé per a haver d'escollir plats de la carta, i perquè l'amable noia que servia a la sala ens va recomanar per preu i qualitat.

L'únic canvi que vam fer al menú aquest, va ser el vi, que en lloc d'agafar el que recomanaven, vam canviar per una garnatxa blanca de la D.O. Terra Alta del Celler Batea anomenada Primicia. Molt bo, tot i que el preu estava una mica desfasat (quasi x3). Val a dir, que el detall de cobrar-nos l'ampolla sencera en lloc de la diferència del cost del qual anava al menú, personalment em va xocar una mica, però penso que va ser més per oblit i distracció del servei que no pas per mala intenció. 

El menú que vam escollir, com permetia escollir entre dos aperitius, vam agafar per compartir tots dos, que van ser uns bunyols de bacallà (molt bons) i una coca amb pernil i encenalls de foie. 




Dels entrants, vam fer el mateix i vam demanar tots dos per compartir-los, i així van arribar uns llagostins a la planxa amb allioli negre (que personalment no acabo de trobar-li el què a fer-ho amb all negre i penso que deu ser de les poques concessions a la cuina "moderna" que deuen fer allà, i que jo tornaria a fer el clàssic amb la tinta de la sípia... però que només és l'opinió d'un mindundi, eh?). 



I un pop a la brasa què va ser l'estrella de la vetllada i què a tots dos ens va posar "catxondos" (mira que senzill és...) ja que és un plat que després d'haver tastat en multitud d'ocasions, mai ens havíem trobat amb una textura com aquesta... es fonia a la boca i podies menjar-lo amb cullera si volies. Tant excited estàvem amb el bitxo aquest, que des de la cuina ens van dir que eren popets d'allà mateix de Cambrils, i que no tenien gaire secret de cuina... bullits i acabats a la graella. Dels plats bons d'aquest 2018.



I com a principal, un arròs caldós d'escamarlans que pel meu company estava massa poc cuit, però per a mi era perfecte. La meva opinió pel que fa al tema de la cocció dels arrossos, és que sempre és millor que estiguin poc fets, doncs a mesura que reposa al plat es va coent i si ja el portessin passat de cocció, cap a enrere és complicat (per no dir impossible) anar. Finalment, tot i que li va costar d'admetre, va reconèixer que tenia raó... ;-)

L'arròs per cert, impressionant. Ens vam quedar amb les ganes de tastar el que finalment i després d'insistir-li a la noia vam demanar que es mullés pel seu preferit i que va dir que era el "rossa". Haurem de tornar per tastar-lo...   





I pel que fa a les postres, jo ni tan sols vaig escoltar les que hi entraven al menú, i vaig demanar si acceptaven pop com a postres... i em va dir que cap problema... encantadors.

Un flam per fer baixar per la parella.



I un pop per acabar l'àpat el més amunt possible per a mi. 



I pel que fa al compte, sense enganys... 27,50 € del menú amb vi inclòs (amb la puntualització feta més amunt). 



Crec que per menys de 30 € per cap, un aperitiu de qualitat, un entrant (que si és el pop aquest, ja és per fer palmes amb les orelles), un arròs com el que fan allà, les postres i el vi (si no sou tan primmirats com aquests que van anar), és un preu top pels temps que corren i el que donen (i més a zones turístiques com és la de Cambrils).

Un lloc molt recomanable.  

{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ostres... espero que les coordenades no siguin reals eh?. Que només falta que es presenti l'inspector d'hisenda, denunciant-me per tenir obert al púbilc un Bib Gourmand, sense pagar impost municipal, autonòmic, estatal i europeu...

    Conya a banda, el lloc va estar bé i el proper cop que vinguis, anem a tastar l'arròs que ens va dir la filla del lloc.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que són reals... saps que mai faig broma...

      I penso que la gent té dret a conèixer aquesta mena de restaurants clandestins, no?

      El lloc prou bé i agraït d'haver gaudit de l'estança a Cal Malcarat.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Un dels llocs que trobo a faltar ara que no visc a Cambrils.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també el trobaria a faltar en el teu cas... Dels escollits per fer arrossos amb garanties.

      Salut!!

      Elimina
  3. Quins arrossos..... el trampantojo de pop, fa bona pinta! jajaja esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Objectiu per una propera gastrokedada a Cambrils... :-)))

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -