Posted by : Jordi Castaño diumenge, 20 de gener de 2019




El passat estiu, vam fer una escapada amb les nenes per Nàpols, Pompeia i la costa Amalfitana, que penso no podia quedar al calaix...

Tret de Pompeia, que culturalment em va sorprendre més del que m'esperava, totes les localitats que vam visitar, van ser gastronòmicament parlant, del millor que he fet últimament. Molt satisfactòries quant a qualitat, preu i servei, i això que venia de Sicília, que com podreu llegir si feu clic al nom, va ser una de les millors sortides que mai he fet.

Com tampoc vull estendre'm massa, destacaré només un lloc dels diferents pobles que de la costa Amalfitana vam anar visitant, així com un de cèntric de  Nàpols i un de l'encantador barri de Vomero d'aquesta ciutat.

Comencem per un dels pobles més coneguts de la costa Amalfitana, com és Amalfi, que dóna nom precisament a la zona. 

En aquesta ocasió, va ser un sopar a la Taverna Buonvicino i, tot i que va ser amb diferència l'àpat més car dels que vam fer aquells dies, m'agradaria destacar-lo per la qualitat de la seva cuina, la professionalitat del seu servei i l'ajustat dels seus preus, tenint en compte la zona a la qual estàvem, que deu ser de les més cares d'Itàlia (un pàrquing a Positano, crec recordar que em va costar uns 20€ una mica més de dues hores...). 

En resum, tres plats de pasta de qualitat top, un entrant i una ampolla de bon vi, per quasi 40€ per cap. Però tenint en compte el lloc i l'ambientació, res a discutir.  




Potser un dels que més va agradar en conjunt, va ser el Ristorante Nonna Emilia a Sorrento, petita taverna marinera amb il·lustres visitants com Sofia Loren (OMG) o Vittorio De Sica. Especial atenció mereixen els nyoquis a la marinera, amb cloïsses i una salsa al·lucinant. Bon fregit de peix també...




I ja a Nàpols, a l'elegant barri de Vomero, vam trobar una encantadora terrassa on sopar, al Ristorante Pizzeria Farinoso, on destacaria les flors de carabassó arrebossades i la pasta alla genovese




I l'últim d'ells, al centre històric de Nàpols i al costat de Spaccanapoli, un dels carrers més visitats i autèntics d'aquesta ciutat. Es tracta del Profondo Fud, botiga de queviures especialitzats i delicatessen sense gaires pretensions, amb una cuina senzilla, en el qual l'encant residia precisament en aquesta senzillesa i amb la màgia de sopar a l'aire lliure a ple cor de Nàpols. 




En resum... un molt bon destí gastronòmic i cultural on visitar, a part de la ciutat de Nàpols, la ciutat de Pompeia, l'espectacular costa Amalfitana i si teniu temps, la modesta illa de Capri.


{ 13 comentarios... read them below or Comment }

  1. Els plats es veuen espectaculars. O jo els veig espectaculars, doncs saps com m'agrada aquest tipus de cuina.

    De les hipotètiques sortides pendents a Itàlia, aquesta la poso després de Sicília. A veure quins "viatges" faig aquest 2019 😅

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha... Per a mi, molt millor Sicília i a preus molt més baixos. Però s'ha de reconèixer que Nàpols, com a ciutat decadent, té un encant que a pocs llocs trobaràs (potser Catània s'aproparia, tot i que és molt més petita).

      La gastronomia en si, molt semblant a tots dos llocs.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Vaig passar unes vacances de Nadal a Sicília i unes altres a Roma-Nàpols, la veritat és que a Itàlia sempre he menjat molt bé i a uns preus molt raonables.

    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. I quan veus el que estem fent a casa nostre, se't cau una mica la cara de vergonya...

      Sobretot a Sicília on, paris on paris, el menjar casolà a preus de liquidació el tens garantit.

      Salut!!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Cada dia sóc més fan de la gastronomia italiana.

      I tot sense haver-te de preocupar per la clatellada que et poden fotre...

      Elimina
  4. La meva jefa és napolitana i sempre em diu que quan vagi, un dels llocs obligats és la Pizzeria Da Michele. Perquè espero visitar Itàlia algun dia...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si. Vaig sentir parlar del lloc i quan vam passar pel davant i vam veure la cua que hi havia, vam decidir que potser a una altra vida el visitaríem. Per molta fama que tingui un lloc, no crec que pagui la pena fer hores de cua... Almenys per a mi.

      Salut i anima't a visitar la Bella Napoli!!

      Elimina
  5. Hi ha un Da Michele a Barcelona, Consell de Cent 336

    ResponElimina
    Respostes
    1. I té res a veure amb el de Nàpols?
      Gràcies per l'apunt!

      Elimina
    2. Si, són els mateixos propietaris. Nosaltres em estat al que tenen a la Via Flaminia (Roma), fan les pizzes molt sencilles i bones. Els meus fills han estat al de Barcelona i van van dir que era com el de Roma. Asseguren que tot el producte el porten d'Italia.
      Salutacions

      Elimina
    3. Doncs moltes gràcies.
      Si vaig per allà, ja faré ressenya.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -