Posted by : Jordi Castaño diumenge, 17 de març de 2019

Ca L'Estrany
Camí de Coll de Port, 19
08348 Cabrils (Barcelona)

Tel. 937 507 066

www.calestrany.com





Encara que tenia unes quantes referències de llocs on anar a fer un bon arròs, va ser per casualitat que vaig preguntar a l'amic 
Ricard, el mateix dia que ell precisament el publicava al seu lloc web, i que podreu llegir si feu clic a Ca L'Estrany by Ricard Sampere. Quan saps que coincideixes en gustos amb una persona, no hase falta preguntar nada más... 

Ens va costar una mica de trobar, imagino que deuen haver fet alguna reforma o canvi de sentit en algun o alguns dels carrers del voltant. O almenys això em va indicar el GPS, que fins i tot em va obligar a fer un tros del camí al pàrquing en direcció contrària... :-(

Un cop arribes al seu aparcament (detall important), ja t'adones que has arribat a un lloc de qualitat i notes que alguna cosa ja va bé. L'edifici que acull el restaurant, és una antiga masia del segle XV reformada fa ara uns quants anys. 

El primer que veus, és una acollidora terrassa amb una important capacitat, i que de fet va ser on vam fer l'àpat, doncs era un dinar de mitjans d'octubre, amb un sol que encara escalfava de valent. 

Taules d'alumini i vidre complementades amb còmodes cadires, grans para-sols blancs i làmpades In-Out d'exterior, li donen un aire de modernitat a la masia. 

Excel·lent i encantador el servei, que saben recomanar-te en funció dels teus desitjos del dia, tot i estranyar-se d'inici que no féssim el menú diari...

I és que aquest menú del dia, va ser el que vam veure que demanava la seva parròquia (fidel pel què vam deduir) de forma majoritària. Per 19,95 € (amb pa i vi inclosos), pots fer-te tot un festival, amb multitud d'opcions, poden fer per exemple un tàrtar de salmó de primer, un arròs marinera de segon i una mousse de trufa de postres.  
A més d'aquest obligat de tastar menú de migdia, ofereixen altres fórmules molt competitives (com la de nits o la de caps de setmana) a part de la carta i dels suggeriments i plats de temporada. 

Pel que fa al producte, i deixant de banda que toquen tots els pals, són molt recomanables els seus arrossos i la seva tonyina d'Arenys. 

Nosaltres, aquell dia vam fer carta, doncs anàvem amb la idea de fer un arròs d'espardenyes. I per obrir boca i mentre miràvem que més demanar, ens portaren uns molt bons seitons amb olives.



Finalment, ens vam decidir per un entrant lleuger (volíem si o si, un arrosset de principal) i així, vam compartir unes ostres Guillardeau



I va arribar l'arròs d'espardenyes, sec i solt, d'impecable factura, i en quantitat suficient per a un bon plat i per repetir un bocí al final, que és quan millor està el gra. Amb gambes, cloïsses, musclos, escamarlans i espardenyes. Dels bons arrossos que he tastat i gaudit. 



I com a postres, també vam compartir una bona selecció de formatges, amb algun altre que ens van portar a part i a posteriori.  



El vi triat per acompanyar l'àpat d'aquell dia va ser un Camins del Priorat. Un vi negre de la D.O.Q. Priorat, del celler Alvaro Palacios.

I el compte, que és el que veieu a continuació i que ara m'adono que es van descuidar de cobrar les postres... Tenint-los en compte, podríem dir què és un restaurant d'un preu mitjà de 40 € per cap sense begudes. I que pel conjunt que ofereix, per a mi és una molt bona RQP.



Segur que deuen existir uns quants bons restaurants per la zona del Maresme, i de fet, en tinc referències d'uns quants que intentaré anar coneixent. Però de moment, per a mi, aquest és un dels que més satisfacció m'han proporcionat per la qualitat de la cuina i el seu producte, l'amabilitat i eficiència del seu servei, i la comoditat i tranquil·litat de la sala i el seu entorn.

Un lloc que puc recomanar sense temor a equivocar-me. 

{ 10 comentarios... read them below or Comment }

  1. Si... el tema GPS, també em va fallar a mi i va fer que arribés al lloc de mal rotllo, tot i que em va passar aviat.

    En el tema menjar i confort, compartim totalment el que dius i vaig dir.

    Un bon lloc, tot i que el desconeixement que tinc de la zona, m'impedeix posar-lo en un rànquing. Però per comentaris que vaig rebre de gent que la coneix, vaig veure que estava ben classificat.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De moment, i pel que he recorregut per aquesta costa, el que més m'ha agradat.

      Ambient agradable, còmode i amb una qualitat que et fa desitjar tornar per allà en lloc d'anar cap a la zona de Sitges / Vilanova que fins ara era la que tenia com a referència...

      Abraçada!!

      Elimina
    2. a mi tb!! el gps es torna locu allà! i el lloc està de conya! vaig estar l'altre dia a l'axol, que se suposa és nivell superior, i pensio que em quedaria amb ca l'estrany....

      Elimina
    3. D'aquest també m'han parlat, però no m'ha provocat mai desig (i menys ara que m'ho dius tu...).

      Elimina
  2. L'arròs fa una pinta espectacular i el global no te una RQP molt descompensada, clar que els postres apugen el compte :-DD

    Al GPS li pots dir que ha canviat la direcció del carrer i els que venen després ja no es perdran. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No siguis dolenta Pepa... Amb les postres s'hauria enfilat fins els 55-60€ per cap, i continuo pensant que és una bona RQP per la qualitat de la cuina i la categoria del lloc.

      Això que dius del GPS a mi em sona a ciencia ficció... :-)

      Salut!!

      Elimina
    2. No soc dolenta :-) Els postres, cada vegada més, tenen uns preus que s'acosten al dels plats. De vegades ho mereixin, el dolç és una cuina mil·limètrica i es fan veritables "virgueries" però d'altres no ho valen.

      El Waze et deixa editar direccions, el Google també, i el TomTom quan el conectes al PC per actualitzar. De la resta no sé...

      Salut!

      Elimina
    3. Saps que no sóc gaire de postres, però un tros de formatge sempre va bé per acabar un àpat... :-)

      Pel que fa al GPS, no sabria ni com editar el del cotxe, i no ho penso preguntar, doncs per actualitzar-lo ja et cobren un ronyó...

      Salut!!

      Elimina
    4. jajaj..... un ronyó i mig! i diria que editable no és.. que visc amb un hacker expert i no ho ha aconseguit mai! jajaja... tirem de waze!

      Elimina
    5. Però és trist que després del que costa un aparell d'aquests al cotxe, no et deixi fer ni un quarta part del que faries amb un Waze o un simple Google Maps... :-(

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -