Posted by : Jordi Castaño diumenge, 8 de desembre del 2019

Zero Patatero
Passatge Mercantil, 1
08003 - Barcelona

Tel. 938 552 304

http://gruposantelmo.com/restaurants/zero-patatero/



Vam començar un dia de "mani" a Barcelona amb un dinar per agafar forces a un restaurant del qual ja m'havien parlat en positiu els meus companys del 3(o+)aTaula



La ubicació

Situat al barri del Born, tot just darrere El Born Centre de Cultura i Memòria

Lloc per tant, de fàcil accés amb transport públic i aparcaments privats a prop per si aneu amb vehicle propi.




El Local

Modern i informal, de sostres alts i taules massa juntes. Mobiliari de fusta i absència total d'estovalles. Parament de batalla en consonància amb la resta de decoració. 




El Celler

Amb predomini dels vins ecològics i naturals procedents d'una viticultura orgànica, vam escollir un vi negre de la D.O. Montsant. Un Vespres del celler Josep Grau, més que correcte però a un preu massa elevat (més del doble del seu preu a botiga...). 




La carta

Zero Patatero té una carta que evoluciona i canvia constantment en funció del producte, que anuncien com de Km. 0 amb verdures de temporada, carns ecològiques i peixos procedents de pesca sostenible. 

La carta està dividida en dos grups: plats per a compartir i principals, tot i que tampoc hi vaig veure gaire diferència entre ells. De fet, tots els plats et diuen que són per compartir i que és una mica la filosofia del restaurant.

A més, disposa de menú de migdies i diferents opcions de menús per a grups.  


El que vam demanar

Vam compartir tots els plats, començant per un fabulós Tàrtar d'alvocats, xampinyons, poma àcida i anguila fumada amb un sorbet de llima i alfàbrega i uns Bunyols d'albergínia.





I compartint també dos dels seus arrossos que he de dir que (sobretot el primer) són dels millors que he tastat. El primer que va arribar va ser aquest Arròs de gamba vermella i cranc blau del Delta amb vel de gamba, del qual diré només que em penedeixo d'haver-lo compartit... 




I un Arròs sec de calamars i botifarra, també d'un gran nivell.




Les postres

Totes preparades al mateix Zero Patatero, i d'entre les quals vam escollir i compartir per fer un tast aquest Sablé de Xocolata amb sorbet (crec recordar que era de pera).



El compte

Pràcticament 90 €, que sense begudes ens queda per 30 € per cap. Bona RQP en funció del que ofereixen. Cuina amb bones elaboracions, producte fresc i de qualitat. Servei proper, amable i eficient. 



Resum

- Restaurant cèntric i envoltat de llocs on fer activitats.
- Local que pot arribar a ser massa sorollós quan s'omple. 
- Servei proper i atent, amb ganes d'agradar.
- Cuina amb elaboracions molt ben trobades.
- Producte de proximitat i ecològic.

- Carta de vins naturals. 


{ 3 comentarios... read them below or Comment }

  1. Pensa que estaves en un dels primers llocs a BCN amb interiorisme de Lazaro Rosa Violant...😅

    I conyes a banda, quan el van inaugurar va ser amb el malaguanyat BigFish, que va començar bé, però va anar decaient... Però al meu gust, va ser un dels millors aconseguits per aquest dissenyador...

    I ja parlant del Zero Patatero, els dos cops que he estat allà, t'he de dir que molt bé.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si que li va donar de si l'invent... Ara l'estrany és trovar locals d'altres interioristes.

      Però em va encantar tot i anar amb unes expectatives altes per haver sentit parlar positivament a algunes persones... ;-)

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Aquest el tinc al llistat, a més a més es pot reservar a la web i puc aparcar fàcil per allà (places de coixes...)

    Em quedo amb l'arròs del vel de gamba :-P

    Salut!

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -