Posted by : Jordi Castaño dissabte, 29 de setembre de 2012

Recepte extreta del llibre "La cocina italiana de Jamie" del cuiner Jamie Oliver.

Ingredients (per 4-5 persones):

  • Un bon pollastre de pagès, tallat a vuitens.
  • Una ampolla de un bon vi negre. Un xic mes de mig litre per marinar el pollastre i la resta per el cuiner.
  • Unes branques de romaní.
  • Unes fulles de llorer.
  • Farina.
  • 4 dents d'all.
  • 4 ó 5 tomàquets.
  • 4 anxoves.
  • Olives negres desossades.
  • Sal i pebre.
  • Oli d'oliva verge extra.


Elaboració

Començarem marinant el pollastre en un recipient que preferentment no sigui de plàstic. Per això salpebrarem les peces de pollastre i las dipositarem al bol juntament amb una de les dents d'all pelat i xafat, les fulles de llorer i les branques de romaní i cobrirem tot amb el vi negre (quan millor sigui aquest, millor resultat obtindrem al plat, ja que posteriorment utilitzarem aquesta marinada per fer la salsa). Finalment, ho taparem amb paper film i ho desarem a la nevera unes hores o millor tota la nit.


Pollastre marinant




Retirarem el trossos de pollastre de la marinada, els assecarem be amb paper de cuina i els enfarinarem lleument espolsant amb les mans l'excés de farina que pugui quedar. Reservarem el liquid per utilitzar-lo posteriorment.


Pollastre després de passar la nit amb la marinada




Començarem a preparar la resta d'ingredients. Tallarem en rodetes fines les olives negres desossades, picarem finament els filets d'anxova, pelarem i laminarem les dents d'all i pelarem el tomàquet (que si fos necessari, l'escaldarem prèviament per facilitar el treure-li la pell).


Resta d'ingredients


Mise en place dels ingredients




Començarem fregint els trossos de pollastre en una cassola amb un bon raig d'oli verge d'oliva. 
   
Fregint el pollastre




Quan estiguin daurats els retirarem i a la mateixa cassola tirarem l'all laminat i abans de que s'ens cremi, hi afegirem l'anxova, les olives picades i el tomàquet tallat i pelat. 

Tot preparat per començar 




Deixarem que es faci tot plegat durant uns minuts i tornarem a introduir el pollastre a la cassola i abocarem el liquid de la marinada. Deixarem que bulli tot plegat uns cinc minuts i baixarem el foc o be l'acabarem de fer al forn amb la tapa posada a 180º durant una hora i mitja (aproximadament...). 


Ja al forn!


Quan hagi passat el temps de cocció, l'emplatarem acompanyat per unes patates fregides, per unes mongetes del Ganxet o per qualsevol altre guarnició que ens agradi.

El plat ja acabat
Un altre plat...

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -