Posted by : Jordi Castaño divendres, 14 de setembre del 2012


Restaurant Maràngels
Can Quelot, s/n
17150 - Sant Gregori (Girona)

Tel. 972 429 159

Web: www.marangels.com
Mail: marangels@marangels.com


Nova visita a aquest magnífic restaurant a on ja hem gaudit amb anterioritat de la seva cuina un parell de cops. Aquesta vegada, aprofitant l'estada a un hotel de la mateixa localitat (que de fet el vaig reservar per poder anar a aquest restaurant...) vam anar a sopar la meva dona i jo.

Com era ja de nit, la fotografia que vaig fer no és de gaire qualitat, però dóna idea del tipus de lloc que és. Es tracta d'una antiga masia catalana envoltada de jardins i a on es gaudeix d'una gran tranquil·litat, tant a l'exterior com a l'interior de la mateixa. Fàcil aparcament al costat mateix del restaurant, ja que dispossen de parking propi.



Aspecte exterior del restaurant


La cuina, portada per en Xesco Mas, es bàsicament elaborada a partir de productes de la terra i de mercat i tot plegat cuinat amb el seu acurat toc.

A part de la carta, tenen menú degustació (si no recordo malament, un parell) que, cosa rara en mi, encara no he demanat en cap de les meves visites.

Després de gaudir del gintònic (mini) que et serveixen mentre decideixes el que has de demanar, vàrem optar per partir-nos uns entrants i demanar un plat per cadascú com a plat principal.

La tria va consistir en unes croquetes de pernil, indispensables de demanar doncs són de les millors que crec que es poden provar. Les varen portar a l'hora que els aperitius, consistents en un gotet de gaspatxo, unes torradetes amb albergínies i reducció de mel i una cullereta amb formatge de cabra, puré de poma i ceba caramel·litzada (crec).

Aperitius i "Les croquetes"


A continuació, vàrem demanar una brandada de bacallà amb tòfona d'estiu. No li arriba ni a la sola de la sabata (si en tingués) a la melanospòrum, però una mica de gust si que li arriba a donar. I ja posats, vàrem continuar compartint una truita farcida de tòfona d'estiu. Molt bons ambdós plats.


Brandada de bacallà amb tòfona d'estiu


Truita amb tòfona d'estiu


Els plats principals van ser uns peus de porc que en principi a la carta estaven cuinats amb espardenyes, però com no en tenien, em varen dir de canviar-les per unes gambes de Palamós, tot i que el preu no el varen canviar i crec que la diferencia entre aquests dos productes és notable... :(
Que si estava bo??? Només diré que vaig haver de demanar ració extra de pa... Deliciós!!
A més, aquests plats, els gaudeixo d'una forma especial, ja que com a casa no agraden a ningú, no acostumo a preparar-los mai.
Li posaria un 10 si hagués estat ben desossat...


Peus de porc amb gambes de Palamós
Restes del plat de peus de porc amb gambes. Com es pot observar no vaig deixar gairebé res



I la meva dona va optar per un llenguado a la planxa amb verduretes que també estava molt bo.


Llenguado a la planxa amb verduretes




Tot acompanyat per un molt bon vi blanc amb força cos, que ens va permetre acompanyar tot l'àpat: Ctonia de Cantallops (D.O.Empordà).

Com es habitual en nosaltres, no vàrem demanar postres i vàrem acabar la vetllada amb un cafè, que et serveixen amb unes petit fours. 

En definitiva, un lloc al que tornar amb una certa freqüència per poder anar tastant el ventall de plats que ens ofereix la seva cuina. 

Correcta RCP (uns 45-50 per cap sense begudes) i carta de vins acurada amb preus dins de la normalitat.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -