Posted by : Jordi Castaño dissabte, 15 de setembre de 2012

Restaurant Ca La Maria

Ctra. LLagostera - Sta. Cristina Km 9
17240 Llagostera (GIRONA)

Telèfon 972 831 334

Web: www.restaurantcalamaria.cat
Mail: info@restaurantcalamaria.cat




Feia temps que volia conèixer la cuina d'aquest restaurant, ja que a més de llegir molt bones cròniques d'aquest, m'ho havien recomanat particularment en diverses ocasions.


Ja que no vàrem ser capaços d’anar durant tots els anys que vàrem estiuejar per la comarca i aprofitant una escapada per la zona, vàrem decidir anar a provar la seva cuina.

Situat
a la carretera que va de Llagostera a Santa Cristina d'Aro, té un accés una mica amagat, ja que si no estas atent, segur que et passes de llarg l'entrada. No estaria de més que  posessin el cartell abans de la corba que dóna accés al restaurant ...

L'edifici és una antiga masia catalana (del segle XII segons diu la seva web) amb diferents menjadors i una agradable terrassa.

Pertany a la xarxa Km 0 - Slow Food, que entre altres moltes coses, vol acostar els productes locals i comarcals al comensal.


Mentre estudiàvem la carta, ens van portar uns entreteniments en forma de cotnes de porc caramel·litzades amb mel (que ens varen agradar molt i intentaré fer a casa) i uns nius de patata amb olivada.




Entreteniments. Cotnes de porc caramel·litzades amb mel i nius de patata amb olivada

Ens vàrem deixar recomanar per l'elecció del vi que havia d'acompanyar-nos durant tot l'àpat, i realment no es van equivocar. Es tractava d'un vi natural provinent d'agricultura biodinàmica (és a dir, sense sotmetre'l a cap tipus de filtrat ni aclarit, realitzant les fermentacions amb llevats naturals de la vinya).


El vi. Ecològic i molt bé recomanat


Per dinar, i per fer un tast de la seva cuina, vàrem optar finalment pel menú degustació.

Per començar, unes bones croquetes de siurenys.
Croquetes de siurenys

Seguim amb una copa de sopa de tomata, mores i oli d'alfàbrega. Molt bona i refrescant a l'hora.
Sopa de tomata, mores i oli d'alfàbrega

Unes culleretes amb carbassa i reducció de ratafia posen el punt dolç a mig menjar.
Carbassa amb ratafia de la casa

A continuació ens portaren unes petites llesques de pa amb tomata i girella, que segons ens diuen, és un embotit típic dels Pallars fet a base d'arròs i menuts del xai.
Girella de xai de Cal Pauet amb pa amb tomata

El primer plat de peix, va ser una esqueixada (tot i que jo diria que es tractava de un tàrtar) de castanyola (japuta pa los amigos). Molt bona.
Esqueixada de castanyola

Seguim amb un tendre i saborós carpaccio de senglar preparat amb una vinagreta de recuit i pinyons.
Carpaccio de senglar de Girona amb vinagreta de recuit de Mas Marcé i pinyons

Tornem a la mar de la mà d'uns calamars de potera a la planxa amb una mena de pasta d'albergínia embolicada amb ...no sabria dir-vos... Deliciós. A més, trobo molt interessant i curiosa aquesta manera d'alternar la carn i el peix en un menú degustació.  
Calamar de potera amb la seva ovada d'albergínia 


Finalitzem els plats salats amb un rodó de vaca (es fonia a la boca) amb xiitakes. Per sucar-hi pa, que per cert, el de cereals estava de mort...
Rodó de vaca de l'Albera amb xiitakes de la fundació Onyar

Comencem amb les postres amb una magdalena i un gelat de poma de Girona.
Magdalena i gelat de poma de Girona

Per acabar el dinar, un Sacher versionat a la seva manera, que a mi particularment, em va agradar molt.
Sacher a la seva manera

Les petit fours amb el cafè.
Petit fours


Vàrem gaudir molt tant de la qualitat de la cuina com del atent servei de sala. Una bona RCP (menú degustació per un preu de 50 € per cap) i una correcta carta de vins amb preus molt ajustats.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -