Posted by : Jordi Castaño dissabte, 26 de gener del 2013

RESTAURANT LA FUNDICIÓ
Maluquer Salvador 30 · Rutlla 84
17002 Girona
Tel. 972 224 130 
www.restaurantlafundicio.com
reserva@restaurantlafundicio.com


Aprofitant la 2a edició de la promoció Girona10 d'aquest cap de setmana i la recent estrena de la línia d'AVE que permet plantar-te en poc més de mitja hora en la ciutat de Girona, varem anar a passar el dia, i de pas gaudir de la seva gastronomia i recórrer el preciós barri vell.

Vaig reservar al Restaurant La Fundició (després d'haver trucat a uns quants restaurants del llistat i davant les negatives d'aquests per la plena ocupació durant tots els àpats) del qual no havia sentit parlar, però com era a base de tapes, em va semblar per la varietat el que millor ens podia agradar.

D'entrada diré que no faig la reserva quan a un lloc fan torns per menjar, però pensant que estaria tot ple per les circumstàncies excepcionals d'aquests dies (a l'anterior edició vaig sentir que era brutal la quantitat de gent que hi havia anat), hi vaig acceptar la reserva a les 13:30 hores (el següent torn era a les 15:00 que ja no soc persona...).

El menú era tancat, molt econòmic (10 € tot inclòs, tret del cafè) i consistia en:

  • Xips de iuca i plàtan (ja eren a taula quan varem asseure). Correctes. Alguns d'ells amb pebre vermell picant i d'altres amb mojo picón (o al menys això em va sembla per el seu gust a comí).

Els tres següents anaven junts al mateix plat:
  • Patates braves. Amb lo petites que eren, ja era difícil deixar-les crues, però ho van aconseguir. Poca quantitat i molt malament la cocció.
  • Bunyols de bacallà i iuca (estaria d'oferta...). Secs com la moixama. Personalment, no els hi vaig trobar cap gracia.
  • Crema de ceba. Més gust de crema de llet que de ceba, però bé...



  • Estofat de vedella amb bolets. No em va aportar res de nou. Salsa aigualida i bolets insípids. És un plat de cuina tradicional, que crec que s'ha de posar molta més cura a l'hora de fer-lo.

  • Peres al vi. Fetes de forma pseudo-moderna (peres triturades i gelatinitzades amb agar o similar i coronades per espuma de vi), que tot i estar força bones, crec que es un plat que cal respectar en la seva forma original. I si es fa diferent, que ho sigui de debò. Es només la meva opinió...



Crec que, sent conscient que és molt ajustat el preu d'aquestes diades de Girona10, si un restaurant s'acull a les mateixes, hauria de tenir molta mes cura a l'elecció dels menús i si no pot assumir fer una despesa gran, fer al menys una tria de menjars que li permetes donar una bona matèria prima amb unes coccions més acurades. 

Girona10 és un molt bon aparador per donar a conèixer el negoci i s'hauria de prendre la possible pèrdua que poguessin tenir, com una inversió econòmica en publicitat.

En fi... Dubto molt que torni i si li dono una segona oportunitat serà a base de tapes de la carta i deixant-me aconsellar. A més em va semblar (no vaig veure la carta) que tenien bones referencies de vins i caves i a més, s'anuncien a la web com Restaurant Vinoteca.




{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. A vegades aquestes ofertes, són ganivets de dos talls... Estic d'acord en que qui s'hi acull (parlo de restaurants), seria millor que ho encaressin com una inversió, que no pas al benefici immediat...

    Però el món de la restauració, hi han moltes coses, que seguiexen una lògica peculiar.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si només fos en el món de la restauració...
      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -