- Back to Home »
- Receptes »
- Filets de pollastre amb soja i gingebre
Posted by : Jordi Castaño
diumenge, 28 d’abril del 2013
Ingredients:
- Filets de pollastre.
- Ceba tendre.
- Alls tendres.
- Gingebre.
- Salsa de soja.
- Oli de sèsam.
- Cibulet.
- Shichimi Togarashi.
Per acompanyar:
- Arròs
Començarem marinant els filets de pollastre durant una mitja hora, en un bol amb la salsa de soja, l'oli de sèsam, una arrel de gingebre ratllat i un polsim de Sichimi Togarashi (es un pebre vermell japonès amb al menys una barreja de sis espècies més, entre les que podem trobar sansho en pols, llavors de sèsam, llavors de rosella, flocs d'alga nori, i pell seca de cítrics).
Mentrestant, anirem netejant, pelant i tallant en un fina juliana la resta d'ingredients: la ceba i els alls tendres, l'arrel de gingebre i el cibulet (que el tallarem amb unes estisores i el reservarem per l'últim moment).
Jo vaig fer servir aquestes verdures que eren les que tenia en aquell moment per la nevera, però qualsevol altre hauria anat bé al plat (pebrot, pastanaga, porro, ...).
En un wok força calent, saltejarem a foc viu els trossos de pollastre i quan estiguin ben marcats, afegirem les verdures que tenim tallades a juliana (gingebre, ceba i alls tendres). Quan hagin passats uns pocs minuts (ens interessa que les verdures no es facin gaire i quedin més aviat cruixents) abocarem el líquid de la marinada i el deixarem reduir una mica (el temps just d'escalfar, ja que quan més estona el reduïm, més fort ens quedarà).
Emplatarem i guarnirem per sobre amb el cibulet tallat. El podem acompanyar d'un arròs blanc per aprofitar la salsa de la marinada.
Amb la tecnologia de Blogger.
Cuino poc darrerment, però aquesta preparació la trobo senzilla i encertada.
ResponEliminaUna bona proposta.
Salut!
Són d'aquelles receptes que es poden definir com de supervivència.
ResponEliminaAmb poca cosa que volti per la nevera i una mica d'imaginació i ganes, es pot preparar un plat sorprenent.
Gràcies!