Posted by : Jordi Castaño diumenge, 19 de maig del 2013


Allium Restaurant
Carrer del call, 17
Barcelona
933 023 003
allium@telefonica.net


Havíem quedat diumenge a migdia per fer una visita cultural pel centre de la ciutat i la sortida coincidia amb l'hora de dinar. La tarda abans vaig buscar a la guia de restaurants recomanats que figura al blog restaurantscat.cat  i en la que confio plenament pel temps que fa que segueixo al seu autor i les coincidències en els gustos. Aquesta guia, ja seria la ostia poder portar-la a sobre, ja que (al menys amb l'iPhone...) no es poden veure el mapes guardats de Google i l'app nativa del Maps no permet encara aquesta opció. Però tot arribarà... Jo per la meva banda, estic fent quelcom similar amb la aplicació Foursquare que permet crear llistes i compartir-les i a més, posar comentaris, links i fotografies dels llocs. Podeu veure-la i dir la vostra des de l'aplicació que hi ha per iOS, Android o altres plataformes mòbils o bé des de qualsevol navegador tradicional entrant a la adreça següent:

https://es.foursquare.com/glomijona/list/la-cuina-de-mindundi

Bé. Tornant al tema del restaurant, després de llegir la crònica que té penjada al seu blog i veure el plat de "cap i tripa", no vaig tenir gaires dubtes en agafar el telèfon i reservar. Llàstima que ja no estava a la carta...

El restaurant està situat al costat mateix de la plaça Sant Jaume, al carrer del Call. Si no fos per que la recomanació venia d'on venia, dubto que jo hages entrat en un restaurant a on la pissarra del carrer que anuncia la carta, està en tots els idiomes menys el meu. Ja sé que era un cap de setmana de concentració de grans creuers al port de Barcelona i estava a petar de guiris, però per a mi no és excusa.


Entrada del restaurant. No vaig agafar la pissarra...


Un cop al interior, ens van acomodar a una gran taula rodona al fons del menjador molt confortable i tranqil·la, en la que estàvem totalment aïllats de la resta del menjador, i a la que varem poder gaudir de la conversa durant tot el menjar (cosa que desgraciadament no és gaire habitual en tots els locals). Això ja va compensar amb escreix lo de la pissarra de l'entrada...


Detall d'un dels quadres del local. No venia al cas, però em va agradar. 

La filosofia del restaurant es la del Slow Food Km. 0, tal i com resen en el seu web (del qual procedeix el següent text):

Optem per una cuina d'aquí, catalana i mediterrània, d'arrel tradicional.
Tots els nostres productes provenen directament del productor, agricultura integrada per les verdures, vedella ecològica de raça xarolesa del Berguedà, xai biodinàmic, peix de la Llotja de Barcelona ó Vilanova, oli verge extra de les Garrigues i de Camarles, el nostre pa prové del forn de llenya Baluard de la Barceloneta, i el millor pernil ibèric de Càrniques Maldonado, així com els embotits naturals de Les Alberes, i tots els formatges afinats i de llet crua. Així com els arrossos de l'Estany de Pals de les varietats: bahía, bomba i carnaroli.
...
Per acompanyar el dinar, varem escollir un criança d'agricultura ecològica amb un nom que sona molt per Ses Illes: Idò. Del celler Can Torres a Sant Climent Sescebes (quins records de les histories de la puta mili...). Monovarietal de garnatxa negre que em va agradar força.





A taula, una ampolla amb un més que correcte oli ecològic d'arbequina (Oleum Flumen de Finca Mas Mariet). Amb el pa amb tomàquet que varem demanar, estava fantàstic. 





Unes molt bones patates braves per compartir. Encara no sé per que no espero mai cinc minuts abans de provar-les, ja que sempre acabo cremant-me el paladar. Punt de picant suau i salsa molt melosa i gustosa. De les bones que he tastat.





Croquetes de rostit. Això si que és un arrebossat ben fet. També molt bones.





Correctes les "Tortitas de camarón".  





També per compartir, uns ous ecològics estrellats amb pernil ibèric. Una bona i complerta ració.

En total, cinc plats per compartir, contant com un d'ells, el pa amb tomàquet.





Els segons van ser tres hamburgueses ecològiques amb ceba i tomàquet i quetchup ecològic (potser una mica de reiteració amb el qualificatiu aquest, no?) i dues botifarres de matança (de que són les altres que es venen?? de mort natural??) amb mongetes de Santa Pau.

Bé la botifarra (només vaig fer un mos però la vaig trobar molt gustosa i al punt), fluixa l'hamburguesa (va ser el plat que em vaig demanar) que si de gust era força bona, la vaig trobar massa seca i eixuta. A més, el pa, tot i ser del conegut Forn Baluard, no estava a l'alçada de la resta de plats tastats. 







I de postres, un flam d'ou de la casa, un brownie de xocolata i un cafè irlandès que ells mateixos anomenen de forma divertida com "El 2º millor cafè irlandès de Barcelona". Com ens van explicar, a on treballava el xef abans, feien el millor i després de copiar la recepta, va decidir que el seu seria el segon millor.

En general, vaig trobar una molt bona qualitat del producte a un bonic i cèntric  indret de la ciutat amb un servei molt atent. L'únic però que puc posar-li, és al fet de no tenir actualitzada la carta del restaurant amb la que figura en el seu lloc web. A no ser que tinguin una carta diferenciada per diumenges o altres dies de la setmana, o que jo aquell dia no em fixes bé (que també podria ser...).

Amb el vi, cafès, refrescs i aigua, va sortir per uns 25 € per cap, que trobo que està força bé per la qualitat del menjar, el servei i la situació del restaurant.

I si és veritat lo dels esmorzars de forquilla, és un ferm candidat a visita de culte en la propera ocasió que vagi pel centre.


{ 11 comentarios... read them below or Comment }

  1. M'agrada que us agradés i t'agraeixo la referència al meu blog.

    El dia que vaig anar em va agradar.

    Tal com tu dius (i és parlar per parlar), em sobren coses com això de botifarra de matança.. M'ha fet molta gràcia e teu comentari.

    Però és un bon lloc, amb un propietari molt intel·ligent que sap fer un marketing alternatiu, però que li funciona i ofereix molt bona RQP.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, ho he etiquetat com recomanat. Tret d'un parell de detalls, la resta va ser perfecte i és a un indret a on fàcilment poden aixecar-te la camisa sense cap esforç...

      De ben segur que tornaré.

      Salutacions!

      Elimina
    2. Botifarra de matança, es perque ens la fan expressament a la Llacuna, on per la festa de Sant Martí abans feien la matança del porc en mig de la plaça del poble i elaboraven aquesta botifarra. Ara la matança ja no es fa, pero aquest dia fan una butifarrada, on serveixen al voltant de 8000 butifarres en un poble de sis cents habitants.
      A nosaltres en l'elaboren tot l'any per encàrrec, (Mallart de la Llacuna) es mes grassa, mes picant i mes gustosa. Ara d'aquestes no se'n eloboren gaires (la gent vol coses mes fluixetes) tot i que hi ha alún personatje conegut que també n'hi encarrega unes quantes. Per aixó possem aquest adjectiu.
      En quan al pà a l'hamburguesa, es l'únic que no es del Baluard, es mollete antequerano, considerem que s'assembla al pà de burguer pero en "versión andaluza" i es més flonjo que el pà de pagès, en quan al quetxup, reiterem el eco perque ho es.
      Espero que quedi aclarit el tema de la matança
      Gràcies a tots pels comentaris, treballem perque us agradi.
      PD el tema de pissarres etc.... es molt complicat en el barri on estem. Em de contentar al guiri, al funcionari, a la gent de Barcelona etc... i amb una entrada tant estreta fem el que podem

      Elimina
    3. Hola Jordi!

      Moltes gràcies per la complerta definició i aclariment del terme "matança". La veritat, és que va ser més un tema de visualització mental, el que em va fer gracia del concepte... I m'has fet venir gana amb la descripció de la botifarra...

      Pel que fa al pa, disculpa l'errada al afirmar que era d'aquest forn, però també he de ser sincer i dir-te que no em va convèncer gaire (tot i que "para gustos los colores", no?).

      El tema de la pissarra entenc que sigui complicat i que el primer és el negoci, però quan soc a casa meva, m'agrada veure escrites les coses en la meva llengua. No és pas una critica, però si no fos per la referència del Ricard, segurament no hauria entrat.

      I de ben segur que tornarem, ja que varem sortir força contents del teu restaurant pagant un preu més que just. No és un barri pel que em bellugui gaire però si vaig pel centre és una de les millors opcions que conec.

      Rep una abraçada d'un nou fan de la teva bona cuina.

      Elimina
    4. Avui canviem la presentacio de la burguer, si tornes ho veuras, es cert q va ser una cocessio al guiri que quan demanava burguer i no hi havia pà, no estava content. peró ara tornarem als inicis.
      Tens raó massa pà, i tenint pà del Baluard, aquest tot i fet amb bona intenció no esa a l'alçada.
      Gràcies pels comentaris i crítiques.
      Per cert mentre tu et bevies l'Idó jo estava visitant la finca i dinant a Sant Climet a can Torres, espectacular la finca i la familia. Ens agrada conèixer el que venem

      Elimina
    5. Avui canviem la presentacio de la burguer, si tornes ho veuras, es cert q va ser una cocessio al guiri que quan demanava burguer i no hi havia pà, no estava content. peró ara tornarem als inicis.
      Tens raó massa pà, i tenint pà del Baluard, aquest tot i fet amb bona intenció no esa a l'alçada.
      Gràcies pels comentaris i crítiques.
      Per cert mentre tu et bevies l'Idó jo estava visitant la finca i dinant a Sant Climet a can Torres, espectacular la finca i la familia. Ens agrada conèixer el que venem

      Elimina
    6. Doncs serà qüestió de fer una visita a aquest celler. El vi aquest em va agradar força.

      Tot i que no t'arribo a la sola de les sabates en matèria de vins i segurament ja els deus conèixer, em permeto recomanar-te els del celler Masia Serra (GNEIS, IO, CTÒNIA, ...), que està només una mica més amunt (a Cantallops). Tots els que he tastat els he trobat fabulosos.

      Com tinc pendent la visita a aquest celler, aniré a veure els dos de cop al mateix viatge.

      Fins aviat!

      Elimina
  2. Perdoneu, no m'he identificat Jordi Casas, propietari i cuiner.
    Per cert tenim cap i pota en vinagreta més adient per l'estiu, si passes un matí et convido a una tapeta.
    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Jordi!

      Ho tindré en compte!
      Salutacions.

      Elimina
    2. Gracies Jordi, si els conec, prova el moscatell de Masia Serra, el Ctonia es un grandíssim vi, curiosament l'altre dia a la cuina del Guinardó (recomanable) on hi treballa la "nariz de oro 2011" demanant un vi que m'agradeés i em sorprenguies em van portar el ctonia.
      Jo vaig molt per l'Empordà. estic casat amb una empordanesa.
      Si no ho coneixes molt i vols alguna recomanació no dubtis en preguntar-me
      I repeteixo si pases algún dia per l'Allium, jo hi soc en general cada dia de 8 a 17 de dilluns a divendres, i alguns cap de semana.
      Una abraçada

      Elimina
    3. Anoto lo de La Cuina del Guinardó. Si ho dius tu, és referència suficient per fer una visita.

      I segur que ens veiem aviat.

      Abraçada.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -