Posted by : Jordi Castaño diumenge, 9 de març del 2014

Minato
Port esportiu del Masnou, Local 26
08320 El Masnou - Barcelona

Tel. 935 400 745
restaurante@minato.es
www.minato.es



Aquest passat dijous vàrem anar a sopar a un dels restaurants japonesos dels quals havia sentit parlar molt bé i llegit coses positives en algun blog que ara no recordo (a banda del blog de referència comerjapones.com pel que fa a menjars d'aquests). I és estrany, ja que sembla que al no estar a ciutat, sempre suposa un seriós perjudici per a establiments de menjar especialitzats com és aquest. 

El xef (el noi que es veu en primer pla a la següent fotografia i que ni que em matin recordo el seu nom) van dir-me que havia estat abans de cuiner al Shunka, la qual cosa ja és per si mateixa una molt bona referència.

És de fàcil accés, ja que està al mateix port esportiu de El Masnou, i al qual s'accedeix directament al pàrquing des de la mateixa carretera que surt de l'autopista. Això si, millor anar amb el cotxe fins trobar-lo, ja que queda una mica allunyat de la zona a on estan la majoria dels restaurants del port.

El local no és gaire gran, però disposa d'una ampla i agradable terrassa que imagino que s'omplirà de cara al bon temps. A l'interior, de tall modern i minimalista, hi ha espai per unes vint-i-cinc o trenta persones. Servei atent, eficient i professional.

Vista de la barra des de l'interior del restaurant

El menú, tancat per part dels amics que ens van portar a conèixer el restaurant estava compost per un munt de plats. Per obrir la gana i anar picant, una molt bona tempura de moniato tallada molt fina i amb un toc picant (imagino que amb Shichimi tōgarashi, que és una barreja d'espècies típica del Japó). Em va sorprendre gratament.   


Tempura de moniato

I també d'entrants, els millors edamame que he provat fins al moment. Saltejades amb sal i barreja de sèsams. Són les beines verdes de la soia, de les que només es mengen les llavors (almenys, no he vist mai ningú que es mengi les tavelles...).  


Edamame

Un tàrtar de tonyina espectacular, deliciós i... diferent. Una capa d'arròs de sushi, una mica d'alvocat triturat i finalment, el tàrtar de tonyina (mínimament tractat) coronat per uns bocins de ceba de Verdeo. Aquest plat el copiaré (o al menys, ho intentaré) per fer a casa. 


Tàrtar de tonyina, arròs i alvocat

Potser el plat més fluix, les cloïsses al vapor de sake. Però no pas perquè estiguessin dolentes. El gust era força bo i contundent i el producte de primera. El que passa és que m'agrada menjar tal com es van obrint, i sóc dels que pensen que van perdent punts a mesura que passa el temps entre que s'obren i arriben a taula. Però això ja són neures meves...


Cloïsses al vapor de sake
Sense paraules el següent plat. Un bonítol a mig camí entre el sashimi i el carpaccio (no tinc ni idea de quin nom rep aquest tipus de tall) marinat amb soja i no sé què més i amb tomàquet madur i llima ratllada per sobre. Brutal. Llàstima que aquell dia la meva hipersensibilitat dental no em va deixar gaudir com calia el plat, però tot i així, he de dir que em va semblar excel·lent.
   
Sashimi? de bonítol amb tomàquet madur

I aleshores, va començar el festival de sushi. Per començar uns nigiris de foie fresc a la planxa. Tot i que sóc molt fan del foie fresc, per nigiri tinc els meus dubtes... Molt bo, i és que el foie si es bo és... fua! (Chist)


Nigiri de foie fresc

Del següent, no me'n recordo gaire... Crec que era un rotllo de cranc amb alvocat recobert per salmó. 


Rotllo de cranc amb alvocat i salmó

A continuació un uramaki de foie micuit (potser massa foie...) amb compota de figa i caramel·litzat. Molt saborós (quasi un caramel) però força embafador... Ara, que com deia aquell, sobre gustos no hi ha res escrit.


Uramaki de foie micuit amb compota de figa 

Molt millor el rotllo d'alvocat amb llagostí arrebossat amb panko.


Rotllo d'alvocat amb llagostí arrebossat amb panko

I per trencar una mica amb tant de sushi, un plat anomenat Torikatsu, i que era pollastre tallat molt fi, arrebossat amb panko i amb una salsa de sèsam blanc. Molt cruixent i sense que es notés ni una sola gota d'oli.  


Torikatsu

Seguint amb les peces de sushi, un rotllo vegetal a base d'alges, mezclum i alvocat amb sèsam.


Rotllo vegetal

I per acabar el rotllo sushi, uns nigiris d'anguila i de toro, ambos d'un gran nivell.


Nigiris d'anguila


Nigiris de toro

I per rematar la part salada del menú, una fabulosa carn de vedella d'estil Kobe, marinada amb una salsa de soia i all. Per menjar d'una "sentada" i sucar pa...


Wagyu no tataki

I de postres, vàrem poder tastar dos diferents. El primer, un assortiment de gelats japonesos: de mongeta vermella, de te verd i de sèsam negre.


Assortiment de gelats japonesos

I el segon, un pa de pessic borratxo de sake amb una bola de gelat de te verd.


Borratxo de sake amb gelat de te verd

En resum, dubto que hi hagi un lloc millor per menjar japonès a tot el Maresme. Una cuina japonesa d'un gran nivell i amb peces de sushi ben elaborades i amb un toc diferenciador. Vaig veure a la carta que també toquen el tema Sukiyaki, que vista la qualitat general, ha de ser un plat a tastar si o si. En contra he de dir que el soroll de la sala (almenys l'interior) era massa elevat tot i haver-hi només tres taules més a part de la nostra. Haurien de fer un esforç amb el tema d'insonorització (al igual que molts locals) i aleshores, ja seria un lloc de pelegrinatge.

Preu final de 65 € per cap, cerveses, vi (el "poc promocionat" verdejo Perro Verde de la D.O. Rueda), aigua, cafès i propina inclosa. Car, però correcte per l'alta qualitat dels seus ingredients i la seva cuina.

Molt recomanable... si s'està per la zona.

{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. Un bon amic amb qui comparteixo sopars i vins, el recomana sempre. I algún plat em convidava a mossegar la pantalla... :).

    Els japonensos bons em porten de corcoll... :)

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquest ho és i molt. Per contra, tens el tema del desplaçament...

      Però si passes un dia pel davant amb el teu vaixell... no ho dubtis! ;)

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -