Posted by : Jordi Castaño diumenge, 4 de maig del 2014

La cuina de l'Uribou
Taquigraf Serra, 26
08029 - Barcelona

Tel. 931 148 193
www.uriboubcn.com



Finalment i després d'haver sentit i llegit moltes bones crítiques (la major part d'elles positives) d'aquest restaurant (restaurantscat.cat, comerjapones.com, Foursquare, etc.) em vaig decidir a reservar i tastar la seva cuina. Aprofitant el llarg pont de maig en què semblava que tothom de Barcelona estava fora de la ciutat, no va ser gaire complicat reservar una taula per un dissabte nit. De fet, pràcticament fins a les 10 de la nit (hora que nosaltres ja havíem acabat de sopar) no va començar a arribar gent (i només van omplir un parell o tres taules amb parelles). Habitualment intentem reservar sempre d'hora (cap a les 9 del vespre) per no trobar-nos amb la majoria de la gent, que sembla que comencen a omplir els restaurants a partir de les 10 del vespre...

Després de la desaparició del Matsu de Sant Cugat, feia temps que anava buscant un restaurant japonès de qualitat amb un preu terrenal, i que de moment només havia trobat al barri de Gràcia, al Somodó (de fet, no el recordo tampoc com un restaurant de cuina tradicional japonesa).   

Situat a prop del centre comercial l'Illa, és un local d'aspecte modern i elegant amb una molt bona il·luminació (no sé perquè m'havia fet la idea que seria més tradicional i de tipus taverna o izakaya...) amb dos menjadors separats i una petita barra. 

Com veníem d'un dinar familiar d'aquells "una mica abundants", vàrem demanar un aperitiu, un plat de la carta per cadascú i un combinat de shushi, i que ells mateixos ens van dir que ja estaria prou bé per sopar.    

El plat combinat de sushi, que ens van portar dos o tres minuts després que ens prenguessin nota de la comanda, consistia en quatre peces de Nigiri, quatre de Maki i nou talls de Sashimi.  Excel·lent qualitat, tant dels diferents tipus de peix (de primera) com de l'arròs dels Maki i Nigiri (el qual, encara que sembli mentida, no és tan habitual trobar ben preparat a aquests restaurants).  

Sushi combi


L'aperitiu, que ens van portar posteriorment i que eren uns Won Tong fregits de carn picada i acompanyats d'una salsa agredolça. Força bons, tot i que jo pensava que era més propi de la cuina xinesa...

Won Tong fregit


El primer dels plats va ser una truita de bacallà amb una salsa elaborada amb els seus ous. Tipus babette, molt saborosa i alhora delicada i amb un lleuger postgust picant. Ens va agradar molt a tots dos.
  
Truita de bacallà


I l'altre plat principal, Unatama Don, que consistia en un bol d'arròs coronat per una truita farcida d'anguila (no vaig recordar preguntar si era crua, cuinada o fumada...) amb una salsa molt bona. A la fotografia es pot observar la qualitat del gra d'arròs, que era bo sense salsa ni res...
  
Unatama Don


Per veure, un Còsmic Sauvignon Blanc (del Baix Penedès i crec que no té D.O.) que em va semblar força adient per aquest tipus de cuina. La carta de vins que tenen és curta, però em va semblar que ben escollida pel seu producte.

Em va agradar: la qualitat de la seva cuina, l'atent servei i l'ambientació del local en general.

No em va agradar: que els bastonets fossin de fusta (ja sé que és per un motiu d'higiene, però no em convenç) i que no m'ensenyessin la pissarra amb els productes que tenien fora de carta, com si van fer amb les taules que van arribar més tard.

Bona relació qualitat preu. El sopar sense contar el vi (quasi vint euros) va sortir per 25 € per cap, amb cafès i sense postres (l'arròs de l'últim plat ens va matar...).

Un lloc per tornar i per recomanar.

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Bona definició de "japonès de qualitat amb un preu terrenal"... :)

    També vam optar pel Cosmic i força bé.

    Tal com dius, un bon lloc per repetir...

    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que hi ha cada restaurant d'aquests japonesos, que se'ls hi va una mica la flapa amb els preus... I aquest, per la qualitat que dona, m'ha semblat força equilibrat.

      Em va agradar molt, tot i el detall de no indicar-me els plats de fora carta... :(

      Abraçada!

      Elimina
  2. Una opinó més positiva. Com dius, fa temps que en sentim parlar d'ell i diria que tothom en surt content!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, no deixeu d'anar a tastar la seva cuina i després ens ho expliqueu. A més i com sabeu, amb un bon reportatge fotogràfic (no com les meves que sempre em surten mogudes...).

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -