- Back to Home »
- Restaurant »
- Vadebacus. Restaurant de vins a Sant Cugat.
Vadebacus
Plaça Barcelona, 9
Sant Cugat del Vallès
Tel. 936 760 211
www.restaurantevadebacus.com
info@restaurantevadebacus.com
Feia temps que tenia pendent conèixer aquest restaurant del qual m'havien arribat bones referències de diferents amics, coneguts i llegits. Està situat entre l'ajuntament i l'estació dels FGC, i a prop de... a prop de tot, ja que Sant Cugat (poble) és petit, i caminant arribes tranquil·lament a qualsevol lloc.
La impressió en entrar, va ser molt diferent de la que esperava, ja que des de fora, té més l'aspecte d'una taverna o celler clàssic, i és ben bé tot el contrari. Darrere d'una porta de vidre corredissa, hi ha una llarga barra que et porta a les escales que donen accés al pis inferior que és on està la sala pròpiament dita, diferenciada en dos diferents espais. El mobiliari és modern i al fons tenen un ampli i espectacular celler tancat, a on predominen, a banda lògicament de les ampolles, els elements de fusta i vidre.
Aspecte de la sala |
A més de funcionar com a restaurant oferint carta i menú de migdia, tenen diferents propostes de menús de degustació tancats, i també organitzen tastos de vins per a grups.
La seva carta està estructurada en tres blocs: entrants i primers (per picar, ibèrics, formatges i torrades), cuina tradició i avantguarda, i principals (arrossos, carns i peixos).
Per obrir boca, ens van portar un guacamole per cortesia de la casa, sobre unes rodanxes d'un pa de gran qualitat, com tot el que va acompanyar al sopar, i del que ens van dir que era del bon forn Triticum.
Guacamole |
Dels plats demanats per compartir, vull destacar les croquetes de foie i ceps, que les vaig trobar especialment bones i consistents, i d'una considerable mida. Un plat imprescindible si us apropeu per aqui.
Croquetes de foie i ceps - 5,00 € |
Correctes les Braves VAdeBACUS, que sense arribar a ser cap descobriment a aquestes alçades, estaven ben resoltes.
Braves - 6,00 € |
Uns talls de coca de vidre amb tomàquet i oli. Excel·lent. Una mostra de com no cal complicar-se gaire la vida. Un bon pa de coca, uns bons tomàquets i un bon oli d'oliva, són més que suficients per brodar una preparació clàssica del nostre país.
Coca de vidre amb tomàquet - 4,00 € (x ració) |
Molt bé els ous estrellats amb pernil ibèric. Com observació particular, jo hauria posat només el pernil a talls (amb més generositat) i hauria prescindit dels daus, que no aportaven gaire al conjunt.
Ous trencats amb pernil - 7,50 € |
I de principals, vam optar per un tàrtar, que portava al centre una mena de gelée de roses i estava acabat amb uns germinats. Vaig tastar una mica i el vaig trobar molt bo. Bon gènere i picat a mà, però quantitat una mica escassa pel meu gust, però potser és que quan el preparo a casa, només de carn calculo uns 200 grams llargs per cap... ;-)
Tàrtar - 17,00 € |
No vaig tastar el bacallà a baixa temperatura, que va ser la tria de la meva dona, però em va comentar que estava una mica eixut. Anava acompanyat d'un cremós de céleri rave i espaguetis de mar.
Bacallà a baixa temperatura - 20,00 € |
Una terrina de foie micuit amb chutney de papaia, pa d´espècies i Pedro Ximénez.
Micuit - 14,00 € |
I la meva tria, que van ser uns canelons de peus de porc, trompeta de la mort, beixamel suau de poma
i oli de tòfona. He de dir que estaven molt bons amb un intens aroma de tòfona i la ració era prou generosa.
Canelons de peus i trompetes - 14,50 |
El vi triat va ser un Clònic Criança del celler Cedó Anguera de la D.O. Montsant i elaborat amb les varietats samsó, cabernet i sirà. Airejat al moment de servir, desconec el motiu però vaig trobar bastant millor la primera que la segona ampolla. Un vi correcte.
Extensa, brillant i organitzada la carta de vins de què disposen.
Clònic Criança - 15,90 € |
I de postres, la meva dona i jo vàrem compartir mitja ració de formatges.
Tast de formatges - 1/2 ració 9,00 € |
I d'altres que em limitaré a enumerar, van ser: Fruita en deconstrucció. De debò que el nom del plat és aquest, però ignoro a on està la deconstrucció... Més aviat es limitava a unes peces de fruita ben presentades i que estaven tallades amb una mica de gràcia.
Fruita en deconstrucció - 5,00 € |
I uns bunyols de plàtan amb xocolata calenta i bitxo.
Bunyols de plàtan - 6,00 € |
L'import de l'àpat va ser d'uns 35 € per cap, amb cafès i altres begudes, que crec que poden rebaixar-se sensiblement, renunciant a demanar determinats plats de la carta. Un servei d'allò més atent i eficient (només amb les postres es van retardar en excés) en un ambient molt agradable.
Un lloc del qual vàrem sortir prou satisfets i que recomano per anar a fer un tastet de vins i per picar alguna cosa. L'únic però que li puc posar, és que vaig trobar una excessiva diferència (o potser seria més correcte dir, escalat) de preu entre els entrants i algun dels principals.
A aquest hi havia estat en l'època en que anava als tasts de vins i en alguna ocasió anaven acompanyats d'una sèrie de plats del restaurant... I prou ben resolts..
ResponEliminaDesprés em vaig cansar d'anar a tasts de vins i no em bellugo gaire per Sant Cugat... Però si que havia menjat coses bones allà.
Una abraçada!!
Com et pots cansar d'anar a tasts de vins???? Això és impossible! ;-)
EliminaFora conyes, tot i que jugues a una lliga diferent pel que fa al tema vins, penso que encara hi han alguns tasts que són diferents i divertits.
Pel que fa al tema menjar i com comento al post, van haver coses que em van agradar força.
Abraçada!
Està clar que hem de fer una escapada per Sant Cugat. No conec res i per alguna cosa que he vist al teu blog, hi ha opcions prou recomenables. Haurem de fer un intercanvi amb el Ricard i tu i fer un triangle Sabadell, St. Cugat, Baix Llobregat ;-)
ResponEliminaNo et pensis... Tampoc és que tinguem una excessiva oferta de llocs de qualitat per aquí... Dels que repeteixo (o podria repetir) per Sant Cugat i rodalies, els podria comptar amb els dits d'una mà i em sobrarien dits... :-)
EliminaSalutacions!
Es veu una cuina prou elaborada per aquest preu. I el Cònic aquest l'he tastat alguna vegada, encara que la "entesa en vins" és la meva amiga Vicky, de fet fa catas a domicili com afició. (Al pressupost del client)
ResponEliminaPer si us interessa: http://kataakasa.blogspot.com.es/
Salut!
He fet una ullada a la web que m'indiques. Em sembla una molt bona iniciativa aquesta d'organitzar els tasts a domicili (si més no, t'estalvies el patiment pels controls a la tornada a casa...).
EliminaSalutacions!