Posted by : Jordi Castaño diumenge, 7 de desembre del 2014

Club del Cep
Carrer Joan Draper i Fossas, 24
Arenys de Mar

Tel. 937923651






En aquesta ocasió porto una molt interessant troballa, referència dels amics Paqui i Ramón que sempre ens sorprenen amb les seves crides, tant per l'originalitat del local com per la qualitat de la seva cuina. Es tracta d'un celler a tocar de la població d'Arenys de Mar, a uns cinc-cents metres de la sortida de l'autopista, a una zona de naus industrials amb fàcil accés i aparcament.

La primera part de la nau alberga el negoci de celler i al fons, trobem una porta per la qual s'accedeix al menjador. Encara que els meus coneixements en decoració són bastant baixos (per posar un adjectiu amable) diria que aquesta sala era una barreja d'antiquari i casa de la iaia amb molts elements kitsch. Les taules i cadires eren de les de fusta de tota la vida i totes diferents entres si, a l'igual que els canelobres i les làmpades que il·luminaven tènuement l'estança. Tota la part superior, estava decorada amb capses de fusta de vins i caves i cartells pintats de diferents cellers.  

Un altre fet diferencial era la qualitat i el volum de la música ambient amb la qual ens regalaven l'oïda. Bàsicament jazz, excepte l'última hora en què ens obsequiaren amb Leonard Cohen. 

Interior de la sala (I)

Interior de la sala (II)


Interior de la sala (i III)


Tenda


La carta, la presenten en un faristol de fusta amb un full pels entrants i un altre pels segons plats. A banda, també tenen els plats del dia que et canten i dels quals et deixen una còpia manuscrita a la taula.

Carta


Com fem habitualment i amb les ànsies de tastar diferents plats, ens vàrem decantar per picar una mica i compartir els entrants, i així vàrem demanar:

Uns bunyols de bacallà d'una considerable mida i millor contundència de sabor. 


Bunyols de bacallà (8 € mitja ració)


Acompanyant tots els entrants, un excel·lent pa de coca amb tomàquet.


Coca de pa amb tomàquet (3 € per persona)


El més fluix (de fet, l'únic fluix) dels entrants, va ser un tomàquet amb burrata. Aquesta última molt gustosa, no tant el tomàquet i això que vam insistir en què si no estava en el seu punt, ens estimàvem més un altre entrant... 

Per amanir, et porten una cistella amb oli i vinagre de qualitat, així com un molinet de pebre negre i un pot amb flor de sal. A més, ens van servir un oli d'arbequines de primera premsada que estava brutal. 


Tomàquet amb burrata (15 €)


Unes croquetes de carn d'olla d'aquelles que et recorden a les que feia la iaia (o la mama) i que van de pet a formar part del meu particular top croquetil.

Croquetes (1,8 € unitat)


Un cap i tripa amb cigrons que estava de llàgrima i que ja posats a demanar, els hi demanaria que afegissin un punt de picant que sempre li aporta un plus de sabor al plat. Molt i molt bo...


Cap i tripa (18 €)


I ja per acabar amb els entrants, unes anxoves que ens van servir per liquidar el pa de coca amb tomàquet.


Anxoves


I de segon plat, vàrem coincidir tots amb l'arròs, en part per les recomanacions de la noia que ens va atendre i en part (gran) per indicació dels mateixos Paqui i Ramón que ja l'havien tastat amb anterioritat. Segons sembla, el preparen una mica en funció del producte que millor troben al mercat, i que aquell dia va resultar ser de sepionets d'Arenys i gambes. Porto ja uns quants arrossos tastats, però de debò us dic que és un dels millors que he provat. Amb un punt d'allioli, ja es va convertir en quelcom escandalós...


Arròs de sepionets i gambes (20 € per ració)


I de postres, unes boles de gelat de vainilla amb un coulis de gerds (crec recordar, ja que no les vaig tastar).

Gelat de vainilla amb coulis de gerds (5 €)


I per rematar la vetllada, una taula molt variada de formatges, entre els quals hi havia un tall de Stilton, un Comté, un manxego, un d'ovella amb cendra, un de cabra que era tan potent com fer (imagino) un petó a un d'aquests animalons, i algun altre que ja no recordo... I per fer-los baixar, vàrem haver de recórrer a unes copes de garnatxa de l'Empordà...


Selecció de formatges (18 €)


Els vins que van caure (anàvem amb set aquell dia) van ser un Flor de Nit (garnatxa blanca i macabeu) de la D.O. Terra Alta, un Les Sorts Sycar del celler Masroig (samsó i syrah) de la D.O. Montsant, i un Les Sorts Veinyes Velles del mateix celler i D.O. 

Els vins els cobren a preu del celler, amb un increment de 5 € per ampolla en concepte de destapament ("descorche"), el que està molt bé per els vins amb un preu mitjà alt. 


Els vins tastats (6,95 € - 15,95 € - 10 €)


Finalment, el compte va pujar a uns 60 € per cap, que vista la quantitat i la qualitat tant del que vàrem menjar com del que vam beure opino que està força bé. En general, la cuina la definiria amb un sol adjectiu: casolana, i que faria extensible al servei, que vaig trobar molt atent i proper.

Un lloc molt recomanable per anar a fer un àpat (més adient per dinar, ja que tanquen la cuina a les 20:00 hores i el local a les 21:00) amb molta tranquil·litat i a on podrem prolongar unes quantes hores la sobretaula, ja que l'ambientació del lloc invita a gaudir d'aquell fet tan bàsic com és la conversa. 

{ 13 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ostres... quin lloc més 'canalla'....!!. I quina bona pinta té tot.

    I m'ha fet molta il·lusió la referència que em fan a la foto de sala (II). És tot un detall que em posin publicitat, tot i que aniria bé també el nom del bloc....però en tot cas agraït!!.... ;)

    I casualitats de la vida... avui dino a Arenys... però en casa particular...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pas a pas... De moment el nom, i per la propera visita, ja els hi faré posar el link sencer al teu blog... ;-)

      Estic segur què és un lloc que t'agradaria força. I si vas a dinar a Arenys, pregunta als teus amfitrions si el coneixen, i si és que si, quines referències tenen del lloc.

      Abraçada!

      Elimina
    2. Molt bona pinta té aquest restaurant!!. Els bunyols, les croquetes i el cap i tripa de les fotos fan molt de goig. Aprofitant que tinc un amic que viu a Arenys, l'utilitzaré com a excusa per poder anar-hi. Gràcies per la recomanació!!

      Elimina
    3. Hola Alfredo.

      Gràcies per passar i comentar. El cap i tripa era de nota (tanmateix com els bunyols i les croquetes). Com comento, tot molt casolà amb records de les cuines d'abans.

      Si passes per allí, ja m'ho diràs.

      Salutacions

      Elimina
  2. Hem d'anar per aquella zona a fer un dinar pendent amb uns amics. Els hi preguntaré si el coneixen i si no és així, proposarem anar-hi. Pel que veig, segur que ens apuntem un punt a favor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dels últims llocs que he estat, és dels que més m'han agradat. Si anteposeu la qualitat del menjar sobre tot, i fugiu dels antros i garitos de moda, es un valor guanyador. Si aneu, ja m'explicareu.

      Salutacions!

      Elimina
    2. No descartem res, siguin de moda o no.... El que compta es que sigui bon menjar. Si es michelin doncs be, si es rotllo "borne" també i si es d'aquest com jo anomeno "dels que mai entraries" perfecte. Solen estar menys "contaminats"

      Elimina
    3. Aleshores, sou dels meus... ;-) Pel que fa als estrellats, cada cop em fan més mandra i el meu nivell d'exigència envers aquests, és molt més elevat que per d'altres similars. Però de tant en tant, trobes algun petit tresors entre ells.

      Salutacions!

      Elimina
  3. Tres ampolles de vi! Per acabar tres ampolles s'ha de fer sobretaula, sí. Ho comento perquè dius que no acostumes a anar en grup nombrós.
    A banda del cap i pota i les croquetes, que m'han fer venir gana i tot, em quedo amb els formatges sense dubte.
    Ho afegiria al llistat... hauré de fer-me un mapa! :-)
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona... tampoc hi ha per tant, que érem quatre. Però vam ser bons i aquest cop no van haver digestius... ;-)

      Pel que fa al mapa, no cal que el facis, que al menú que tinc a la part superior del blog, ja hi ha un accés directe (amb el que em va costar...).

      Salutacions!!

      Elimina
    2. oh! Sí! Ara em recordo! Hi havia xafardejat algun dia però ja no em recordava.
      Molt bé fet aquest mapa. M'agrada, m'agrada!

      Ho que dius de que surto al final, intenta tornar a posar el link a veure...
      Salut!

      Elimina
    3. L'acabo de tornar a posar i continua estant igual... Sempre em surt l'entrada de CERVECERIA LAS BRAVAS. És com si estigués forçada a ser l'ultima que tens al blog...

      Ni idea de que pot ser...

      Elimina
    4. :-(
      Si hi poses la general surt l'última http://losplaceresdepepa.blogspot.com.es/

      No sé... misteris informàtics. Gràcies per intentar-ho.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -