Posted by : Jordi Castaño diumenge, 1 de març del 2015






Ingredients:

- Bacallà (llom o morro).
- Carxofes.
- Un bon oli d'oliva verge extra.
- Sal.
- Pinyons.
- Alls.

Començarem netejant les carxofes, separant per una banda els cors, i per una altra, les puntes superiors, un cop netejades les fulles exteriors.

Els cors, els envasarem al buit amb una mica de sal i un rajolí d'oli d'oliva verge extra i els courem al roner a una temperatura de 90º durant uns 45 minuts.






Mentrestant, bullirem en un casso amb aigua i sal, les parts superiors de les carxofes una mitja hora. Les colarem i les triturarem amb una mica de la seva pròpia aigua de cocció i una mica d'oli d'oliva. Passarem aquest puré per un colador fi i reservarem en calent. 

Farem també al mateix temps, un oli amb els pinyons, que prèviament haurem partit per la meitat, escalfant-los fins que quedin daurats i reservarem infusionant. 

Els talls de bacallà, els envasarem al buit amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra, un cop estiguin ben secs i només treure de la nevera per que tinguin més consistència alhora d'envasar al buit.

Els courem al roner a una temperatura de 50º durant uns quinze minuts. Aquest valor és molt aproximat, ja que pot variar molt en funció del pes i gruix de la peça, pel que recomano que si aneu preparant amb una certa periodicitat aquest plat, compreu sempre la mateixa peça de bacallà i del mateix pes i aneu fent una taula amb els valors aplicats, fins encertar el punt que més us agradi.



Per emplatar, disposarem unes cullerades del puré de carxofes, a sobre el tall de bacallà amb la pell per la part de dalt i uns cors de carxofa al voltant. Acabarem amb l'oli de pinyons pel voltant del puré i per sobre de bacallà i carxofes.

{ 9 comentarios... read them below or Comment }

  1. L'adreça d'on s'ha anar a tastar aquest plat??? :-D

    No els hi refregues amb llimona a les carxofes per aturar l'oxidació?

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa meva i per encàrrec... quan vulguis... ;-)

      Al estar envasats al buit, no els hi cal ni llimona ni julivert per evitar l'oxidació, ja que no existeix aire que pugui produir aquest procés. O almenys, aquesta és la teoria...

      Havia sentit parlar del excel·lents resultats de les verdures amb aquest sistema de cocció, i la veritat és que van superar totes les meves expectatives.

      Salutacions!!

      Elimina
    2. Ah, doncs no tenia ni idea. És que jo no m'atreveixo amb les cuines aquestes que feu, al menys ara aprenc alguna cosa amb el teu bloc.

      Moltes gràcies! Salut!

      Elimina
    3. I ben orgullos que serveixi a algú!!
      Gràcies i abraçada!

      Elimina
  2. Aquestes bosses ja són reglamentàries?... :)
    Veig que posen Food Saver... I en realitat sempre em queda el dubte de si les bosses de cocció i les de guardar, són del mateix plàstic...

    I ho dic per les carxofes, doncs el bacallà a 50ºC, deu donar igual... però les carxofes que ja la temperatura la poses elevada, em queda el dubte.

    Tens més informació tu?. On compres les bosses?...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, la veritat és que no tenia ni idea, ni se'm va acudir de mirar-ho. Imagino que si hagués notat el més mínim sabor estrany, ho hauria mirat.

      Després de llegir (ara) les instruccions que figuren a la bossa (allò que la gent instruïda, fa sempre abans d'utilitzar les coses per primer cop...) veig que posa que són aptes pel bany maria, pel que puc concloure que també ho són per aquests tipus de coccions al roner a temperatures més elevades.

      Les bosses les compro habitualment al Makro, però les he vist en altres supermercats grans, d'aquests que tenen secció d'electrodomèstics. Si vols, el proper dia que passi per allà t'agafo un paquet (són de 48 bosses) i ja te'l faré arribar. Sé que també hi han uns rotlles, però em sembla més còmode el sistema de les bosses.

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Al final m'hauré de comprar un Roner d'aquests encara que sigui només per fer aquesta recepta. Mare meva, com ha d'estar això...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que és de les millors compres que he fet. I que consti que no tinc cap comissió...

      Estava molt bo. Però de vegades em fa fins i tot una mica de vergonya penjar receptes tan bàsiques... ;-)

      Salutacions!

      Elimina
  4. Avui provaré de fer aquestes carxofes que dius, amb el roner. Han de ser boníssimes...!

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -