Posted by : Jordi Castaño diumenge, 10 de gener del 2016

La Cooperativa
Unió, 7
Porrera

Tel. 977 828 378

www.restaurantlacooperativa.com




Aquesta va ser la cirereta a un dia rodó d'esbarjo entre setmana, que va començar amb la visita al celler de Ficaria Vins a on vàrem poder tastar i gaudir els diferents vins que elaboren amb garnatxes (des dels "bàsics" blanc i negre Matraqueta, fins al Pater o al sublim Cerverola) i que des d'aquí us recomano tant per la qualitat del seu producte com per la bondat de la seva gent.

Molt havia sentit parlar de La Cooperativa a Porrera, fins al punt d'haver-me atrevit a recomanar-la sense tan sols conèixer-la, a gent que volia un lloc per anar a dinar per aquelles contrades. Es tracta d'un restaurant situat al bell mig de la vila de Porrera, seu de nombrosos i bons cellers del Priorat. 

Si de fora sorprèn per la seva suposada senzillesa, en accedir a l'interior, continuem trobant aquesta acompanyada d'una calidesa més pròpia d'aquelles cases de menjars de poble que havia pogut visitar fa ara molts anys. Ampli i d'alts sostres, amb rústiques cadires i taules decorades amb estovalles d'hule, de quadres multicolor i gruixuts gots de vidre de colors per l'aigua, que aporten una nota diferent i ens donen una idea del que ens trobarem a l'hora de menjar. Basen la seva carta (crec que no disposen de menú...) en una cuina casolana de la d'anar fent amb cura i temps, amb un producte de qualitat i ecològic i de proximitat, quan això és possible. Així ens trobem que l'oli emprat en l'elaboració dels seus plats és de Falset (D.O. Siurana, la farina d'espelta d'agricultura ecològica i les carns, productes de l'horta i fruits secs, també ho són preferentment de proximitat i ecològics.  

El servei a la sala corre amable i eficientment a càrrec d'en Litus, mentre la que em va semblar la seva parella (ignoro la seva relació) oficia amb talent i bones maneres a la cuina. Pel que fa a la carta de vins, ens trobem (lògicament per una altra banda) amb referències bàsicament de la terra, a on crec que el millor és deixar-se recomanar pel mateix Litus, una mica en funció dels paràmetres en què ens moguem en el món del vi. En tot moment em va semblar que és de fiar en el sentit de no voler aixecar la camisa oferint un producte que no estigui al nostre abast. 





Pel que fa al menjar, aquell dia i cosa estranya en nosaltres, tothom va demanar un primer i un segon, sense cap intenció de compartir (tot i que sempre acabem potinejant en el plat del veí...).  




La meva elecció va passar per un blat de conreu ecològic amb verduretes i pesto rosso. Molt bo i contundent i sorprenent en sabor, al que si hagués de posar un però, seria que em va semblar massa monòton, ja que era una quantitat més que generosa. És un plat que pel meu gust, el trobaria ideal per compartir entre dues o tres persones. 


Blat de conreu ecològic amb verduretes i pesto rosso - 9,90 €


Altres primers van ser una sopa de tomata i albergínia escalivada, una amanida amb salmó marinat i vinagreta de mel i mostassa i un flam de porros i espinacs amb salsa de gorgonzola.

Sopa de tomàquet i albergínia escalivada - 8 €
Amanida amb salmó marinat i formatge fresc Valette - 10 €


Flam de porros i espinacs amb salsa Gorgonzola - 7,70 €


I la meva tria de segon, va ser un pollastre de corral amb albergínies al pimentó de la Vera, que si el meu primer era contundent i ideal per compartir, aquest era igualment de contundent però, ans al contrari, més aviat era per ser egoista i no deixar que s'apropés ningú. 


Pollastre de corral amb albergínies al Pimentó de la Vera - 12 €


I d'altres segons, com unes mandonguilles amb cananes...


Mandonguilles amb cananes - 12 €


O un estofat de llengua de vedella amb patates, que vaig tenir l'encert i la gran sort d'accedir a tastar i que serà la meva tria el proper cop que hi vagi... 


Estofat de llengua de vedella amb patates - 7 €


Crec que les fotografies, i sobretot les dels segons plats, donen fe i parlen de l'estil de cuina en el que es belluguen en aquest restaurant. Cuina de cassoles, sense pressa i amb força condiments i espècies com per anar a fer una bona caminada tot sortint d'allà.  

I els vinets de la terra que en Litus ens va recomanar molt encertadament: un Selma de Nin, un blanc del Pla de Manlleu del celler Família Nin Ortiz a un preu de 37 € (el podeu trobar al Vilaviniteca per 41,50 €) i un Inici, un vi negre de la vila de Porrera i per extensió de la D.O.Q. Priorat, del celler Merum Priorati per un preu de 17 €. Ambdós de gran qualitat, però si hagués de destacar un (cosa complicada ja que no tenen res a veure un amb l'altre), seria el blanc, que em va encantar.








I un parell de postres a compartir, per allò de tastar els dolços d'allà. El pastis de formatge bé. El iogurt no el vaig tastar tot i que van portar més culleres... :-)


Pastis de formatge & Iogurt amb confitura


Tot plegat, quatre persones amb el que heu vist, més el pa, l'aigua i els cafès, per 148,40 € (37 € per cap). O sigui, que vigilant una mica amb els vins que demanes (tot i que estan força bé de preu i en algun cas fins i tot per sota del seu preu a botiga) pot sortir un àpat aquí per uns 25-30 €.

Imprescindible si mai aneu a fer un volt i una visita pel Priorat. Cuina de primera en un senzill però acollidor menjador, amb uns vins excepcionals (tant en preu com en qualitat) i l'amable atenció a la sala d'en Litus i companyia.

{ 9 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ays els pobles... ens deixem enlluernar pels llums de ciutat i es perdem plaers rurals. :-)

    Això del blat ja m'agradaria tastar-lo. La Cooperativa ja la tinc al "pendents" des de fa temps, a veure quan cau.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs pensava que havies estat... No sé perquè però em sonava haver llegit algun comentari teu al respecte...

      No sóc pas dels que s'enlluernen amb els restaurants de ciutat. Ans al contrari, la major part dels meus llocs de referència, són de fora. Habitualment, més qualitat a un menor preu... :-)

      Salutacions!!

      Elimina
  2. Jo era el de la llengua....:) :)

    Ja saps que jo en soc un fan total del lloc... pel local, per l'entorn, per la cuina, pel tracte i per poder-me fotre un vi a preu més econòmic que en moltes botigues... I a sobre bo..!!

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara no diré allò de que em va agradar la teva llengua, perquè no seria políticament correcte... :-)

      Imagino que com aquest han d'haver per força més llocs pels voltants, però com no els conec, hauré d'assegurar-me el tret i tornar quan visiti la comarca.

      Abraçada!!

      Elimina
    2. jajajaja..... esther

      Elimina
  3. gran dia! gran celler previ! grans vins i gran jalo! jo repetia a la cope i em va agradar tant com el primer cop. la sala, el tracte amable i proper (i molt simpàtic), els vins i el menjar. i els preus... un top! ara tenim penden els Brots! obligarem al Ricard! ;-) esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aiiii Esther... Àrdua tasca la de portar a l'amic Ricard a un lloc on serveixen les gambes teses en un pal... :-)

      A mi ja m'agraden aquestes cuines, però ja llenço la tovallola i estic ara en fase de trobar acompanyant per (tornar a) gaudir d'eixos plaers carnals...

      Abraçada!!

      Elimina
  4. Un any agafaré vacances pel pais només per visitar aquests restaurants que poses de les "rodalies" je,je,je

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si que estaria bé poder fer un tour gastronòmic pel país... :-) Jo m'apunto!!!

      Salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -