Posted by : Jordi Castaño diumenge, 12 de febrer del 2017

A'Gudiña
Entença, 2
08015 - Barcelona

Tel. 934 265 631

http://www.pulperiagudina.com/



Visita a aquest restaurant del barri de Poble Sec / Sant Antoni de Barcelona, al costat del Paral·lel, què és una de les zones més concorregudes de teatres i espectacles de la ciutat. Amb aquestes dades, ja podeu imaginar quin és el públic majoritari del local, a on es barregen gent del teatre amb espectadors que surten dels espectacles o bé fan un mos abans d'entrar, i vianants que van buscant aquest tipus de cuina gallega, especialitzada en marisc i embotits ibèrics, que és la que ha donat força nom a aquesta casa, des que van obrir fa més de vint anys.

Amb un extraordinari horari ininterromput des de les 11 del matí fins a la 1 de la matinada, es tracta d'un local amb decoració clàssica i rústica a on predomina la fusta a parets, sostres i mobiliari. A l'entrada ens trobem amb la barra i unes quantes taules petites i unes poques d'altes amb tamborets, i seguint per la sala, a mà esquerra ens trobem amb una altra sala amb capacitat per moltes més persones. 

A la seva carta predominen els plats en format tapa, ideal si vas en grup per poder demanar més coses per compartir. I com abans deia, majoritàriament són d'origen gallec i així, vam demanar quatre coses per compartir (no anava jo amb gaire gana, doncs venia de dinar a La Mar Salada...), començant amb un tendre i saborós pop a la gallega (del qual diuen que és el millor de Barcelona, i no seré pas jo qui ho negui, però personalment n'he tastat d'altres molt bons també).




Unes navalles a la planxa, a les quals una estona més filtrant tampoc els hi hauria sobrat.



I unes bones racions de txipirons i peixets fregits... bons i ben fregits...






Pel que fa a les ostres que vam demanar com a extra bonus, millor no comento res. No és pas que no fossin bones... És que, com abans he comentat, veníem de La Mar Salada, on ens havíem cruspit uns ostrons del Delta que estaven per fer palmes amb les orelles... De les millors que he tastat a Barcelona...

Val a dir que el preu tampoc tenia res a veure... 



I per veure, un Godello que tampoc hi havia gaires coses del país per escollir. Pas mal, tot i que no seria la meva primera elecció. 




Amb tot això, el compte només es va enfilar a poc més de 30 € per cap com podeu veure al tiquet. Si aneu i preneu un parell de tapes per cap i un vi més econòmic o cerveses, el compte pot quedar per poc més de 20 € per cap. 



En resum: una bona opció per fer un tapeo de qualitat abans d'entrar o al sortir d'algun dels espectacles que habitualment hi ha per la zona, sense deixar-te la butxaca i amb servei ràpid i eficient dels que malauradament cada cop són més escassos a Barcelona. 

I a més, em va permetre conèixer a la bella Vero... :-)

{ 11 comentarios... read them below or Comment }

  1. Aquest està en la meva llista de pendents de fa dos anys.... però és d'aquells que sempre queden a la reserva.

    Però un dia acabaré anant, que em mou la curiositat i no em castigarà massa la economia.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paga la pena. I si no recordo malament, està justa al davant del que últimament has anat uns quants cops... ;-)

      I amb l'afegit que pràcticament tens cuina fins l'una de la matinada... A nosaltres com podràs imaginar ens van haver de fer fora quasi a cops d'escombra...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Quin doblet, Jordi! ¡Como los ministros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... realment va ser un dia ben profitós... I encara que pugui semblar molt bèstia fer aquests dos àpats el mateix dia, entre que tot era de qualitat (fregits inclosos) i el que vaig arribar a caminar, tampoc vaig acabar malament del tot... :-)

      Salut!!

      Elimina
  3. Ep, no 62€ per cap...entre els dos. M'havia espantat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres!! Ja corregit. Moltes gràcies per l'avís. Últimament estic que no faig cap de dreta...

      Salut!!

      Elimina
  4. Necessitava algun lloc així per Barcelona... potser per mandra de buscar la meva, però tret del Morrysom (que tinc pendent) no tinc a la llista cap local on fer tapetes i platets de peix i marisc a un preu raonable (a Barcelona, a El Prat sí!)

    Veig que el pop no va tenir massa a veure amb el de Tere Gastrobar!

    Apuntat també, merci Jordi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot aprofitant l'avinantesa, et faria res fer-nos cinc cèntims d'aquests llocs del Prat que comentes? Així les visites al territori dels meus sogres seran més interessants, haha

      Elimina
    2. Doncs al Prat, de tapetes amb peix i/o marisc: Maricastaña, Pau Casals, Zurito o... Ja que estén, Mesón Galicia. Aquest últim el tens publicat.

      Salut!

      Elimina
    3. Aquest està molt bé sobretot si estàs per la zona del Paral·lel. Molt bona opció a un preu assequible i amb l'afegit (si és que ho és per a tu) de coincidir amb alguna cara coneguda...

      Un altre de molt recomanable el tens al carrer Urgell - Mallorca:

      http://lacuinademindundi.blogspot.com.es/2014/05/oretorno-molt-bon-restaurant-galego.html

      Salut i gràcies a tu!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -