Posted by : Jordi Castaño dijous, 4 d’abril del 2013


Restaurant Mil921

Casanova, 211 - Barcelona
Tel. 934 143 494

www.mil921.com






Explorant el web he pogut esbrinar que el restaurant deu el seu nom a l'any de naixement de l'avi del xef Alex Suñé, de nom Mario i de qui es pot veure una fotografia gegant que presideix l'entrada a la sala.

Es tracta d'un restaurant situat al final del carrer Casanova (entre Diagonal i Travessera de Gràcia) i obert no fa gaire temps (crec que des de fa uns tres anys...), de tall modern i acollidor amb no gaires taules i ben espaiades i una il·luminació justa. Elegant vaixella i copes de qualitat.

Ens van preparar per al grup, un menú de degustació especial per 54 € que incloïa l'aigua, el vi i les postres i que va consistir en els següents plats:

Per començar, una mena de sashimi de tonyina preparada "a la flama" amb encenalls de foie i uns filaments de una mena de bitxo vermell picant japonès anomenat ito togarashi. La salsa que portava, de traca i mocador. Molt bo, tot i que al tractar-se de dos ingredients que a mi m'agraden molt per separat, vaig trobar que junts perdien el protagonisme que han de tenir.

Tonyina a la flama


Al mateix temps, ens varen servir un sashimi de tonyina amb ous de truita (crec) i una salsa a base de soia i sèsam, també molt bona.

Sashimi de salmó


Original va ser la llonganissa amb encenalls de foie acompanyada per una fina i cruixent coca de pa amb tomàquet.

Llonganissa amb encenalls de foie


L'únic plat del sopar que va ser servit de forma individual, va ser un ou de corral amb tòfona ratllada, servit a sobre d'un brioix i acompanyat d'una parmentier trufada de patata. Per a mi, el millor plat de la nit.

Ou de corral amb tòfona i parmentier de patata


Per continuar, un plat per a compartir entre dos i consistent en un morro de bacallà amb beixamel trufada i patata emmascarada amb botifarra de Perol. Acabat (també) amb tòfona ratllada.

Morro de bacallà i patata emmascarada


Espectacular posta en escena la de l'últim plat, que va ser un garrí confitat fumat al aroma de romaní.

Garrí confitat al aroma de romaní


Complicat de repartir, ja que de cada plat havien de sortir quatre racions...

Garrí confitat al aroma de romaní


Encertats els vins que ens varen acompanyar tot el sopar i que varen ser els següents:

- Menganito. Vi blanc de la D.O. Rueda. Fresc, fàcil i amb una curiosa etiqueta. Verdejo. Res més...

- Punt i apart. Vi negre del Celler La Vinyeta i de la D.O. Empordà. Curiosa etiqueta en forma de banda d'imatges per Zoòtrop. D'aquest mateix celler és  també el Llavors (Premi Laus 09 per la seva etiqueta) i que varem poder tastar el passat mes d'octubre al restaurant Can Maret.




Les postres, bones, tot i que no és el meu fort, varen ser:

- Un pastis fi de poma.
- Una coca de crema
- Un amb xocolata (ho sento però no recordo el nom...)

Totes elles molt ben presentades i visualment atractives.





En resum, una cuina de qualitat molt ben elaborada (no en va, el xef Alex Suñé és finalista a millor cuiner català del any) i amb uns productes de primera, el que dona com a resultat el gaudir d'un àpat en aquest restaurant. A destacar també la paciència de tot el personal de sala, esperant a que acabéssim les copes i la tertúlia nocturna. 

Els dos únics peròs que posaria són en primer lloc, el fet de que si preparen un sopar degustació d'aquestes característiques, crec que haurien de ser ells mateixos els que fessin les porcions en determinats plats (molt evident en el cas del plat de garrí a repartir entre quatre, el morro de bacallà i les postres, i sent passable a la resta), i en segon lloc, el fet de la reiteració del producte, que no per estar "de moda" o ser un producte "top" es va donar en dos ocasions (i em refereixo en concret, a la presència del foie en dos plats seguits, així com de la tòfona en els dos següents).

Al anar a preu fet, no puc opinar dels preus de la carta, tot i que crec que tenen un menú de migdia molt ajustat.

I ja per acabar, una foto del local.




{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. Hola,

    D'aquest en soc client, tot i que en versió menú de migdia per proximitat al lloc on treballa el meu fill.

    Un dia vull anar a la carta, però amb el menú que és molt acurat i que sino recordo malament costa uns 20€, ja em faig idea de l'excel·lent cuina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, crec que és dels recomanables de Barcelona, tret els dos detalls que comento.

      Jo faré l'inrevés. Aniré de menú, que trobo que és un preu molt bo pel tipus de menjar que preparen.

      Salut!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -