- Back to Home »
- Receptes »
- Faves amb beina.
Posted by : Jordi Castaño
divendres, 10 de maig del 2013
Faves amb beina |
Del blog http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/ vaig treure aquesta senzilla recepta en la que la protagonista absoluta és la fava. No havia sentit mai que les baines es mengessin, però últimament m'ho van comentar un parell de persones i ho vaig llegir en d'altres blogs, i va ser arran de llegir-ho en aquest blog el que em va animar a prepara-la. Això i el tenir la sort de poder comptar amb un hort familiar a casa dels meus pares (dubto que m'hages atrevit amb fer-ho amb d'altres, ja que no sé distingir gaire si són o no fresques).
El cap de setmana passat vaig fer una bona collita de faves al hort dels pares (més aviat, una arrasada...) i vaig preparar la majoria de la forma habitual (cassola de quasi tres quilos de faves ja pelades), deixant les que em varen semblar més tendres i fines per aquesta preparació.
Les faves al hort |
Un cop rentades vaig tallar les puntes traient tot el possible el nervi, vaig fer trossos i les vaig cuinar durant uns trenta minuts amb unes alls tendres, unes cebes tendres, una mica de botifarra negra i un bon raig de vi blanc, en una cassola de ferro amb tapa.
Tot i que de gust són molt bones i en general varen agradar (la beina no distorsiona ni amaga sinó que més aviat enalteix el sabor de la fava) em quedo amb la preparació tradicional catalana, o millor encara, amb les faves escaldades i repelades servides pràcticament crues amb l'únic amaniment d'un bon raig del millor oli d'oliva verge que es tingui.
Però havia de fer-les per poder opinar amb coneixement de causa...
Amb la tecnologia de Blogger.