- Back to Home »
- Restaurant »
- Cal Pau Xic. Cuina popular a l'Alt Penedès
Cal Pau Xic
Plaça Subirats, 11
08739 - Sant Pau d´Ordal
Tel. 938 993 051
www.calpauxic.com
Aprofitant l'època de verema i una visita a un celler d'Espiells per carregar una mica de cava, volia reservar a un restaurant de la zona, que no fos cap dels que ja tenia visitats anteriorment.
I d'altres posts de restaurants de la zona es repetia una recomanació: Cal Pau Xic...
La ubicació
A la comarca de l'Alt Penedès i concretament al poble de Sant Pau d'Ordal on se situa el reconegut restaurant Cal Xim ens trobem amb aquest altre de diferents pretensions, cuina i públic.
És una zona amb una ampla demanda de restauració, ja que està a tocar de ciutat i permet fer una sortida d'un dia, passejar i fer un habitual dinar de carns a la brasa.
El local
Senzill ratllant l'auster, és una sala de colors neutres amb taules d'estovalles de paper i parament de baixa qualitat.
Especial menció mereixen les copes que podreu veure a alguna de les fotografies, i que són d'aquelles que si cauen al terra trenquen la rajola. Feia temps que no trobava una cristalleria com aquesta, i a més havent de demanar un canvi per falta de neteja...
La carta
Clàssica i típica carta de restaurant de cuina catalana: cargols a la cassola, xató de la casa, carxofes i calçots en temporada, tota mena de carns a la brasa, vedella amb bolets i ànec a la cassola, són els seus plats estrella. D'altres com la cuixa o l'espatlla de xai al forn s'han de demanar per encàrrec.
Els seus preus baixos i una bona qualitat de les carns fa que s'ompli els caps de setmana i sigui imprescindible reservar.
El celler
Senzilla carta de vins, d'entre els quals vam escollir un cava Llopart Brut Nature a un preu més que correcte, igual que la resta de la carta.
I un detall que mai havia vist a un restaurant... van arribar amb l'ampolla dins la glaçonera i ni tan sols van fer el gest d'obrir-la. Ignoro si és un fet habitual en aquella comarca, però us ben asseguro que vaig al·lucinar...
L'elecció
Vam demanar una Esqueixada de bacallà i unes Favetes saltades amb pernil, tots dos plats ben correctes i generosos de quantitat.
I com a plats principals, una Carn de xai a la brasa amb patates i un Conill a la brasa amb escalivada. Amb el seu corresponent allioli que he de dir que estava increïblement bo i que no ens va donar la tarda... :-)
I unes Catànies de postres, amb el corresponent porró de moscatell. Podeu apreciar a la imatge el detall de les copes de cava, així com les de vi que queden amagades darrere el porró... :-(
El compte
Mirat fredament, podria dir que no va estar malament, doncs no arribava a 30 € per cap amb begudes i cafès. Però com hi ha paràmetres que personalment em donen altres satisfaccions a part del menjar en si, no puc dir que sigui una bona RQP.
En resum
- Per sortides de cap de setmana a fer visites a cellers de cava.
- Cuina típica catalana senzilla i popular.
- Per incondicionals dels plats de brasa sense haver d'apropar-se a la bbq.
- Servei distant i poc amable, per dir-ho amb suavitat.
- Preus que poden semblar econòmics si sou poc exigents amb el conjunt que hauria d'oferit un bon restaurant.
El problema és que tu només coneixes copes tipus Riedel, Zalto, etc...
ResponEliminaI aquí utilitzen la prestigiosa marca de vidre reforçat #tomacabrón 😅
No sé pas com et fiques a aquests llocs.... 😅😅
Abraçada!!
I Schott Zwiesel... :-)))
EliminaNo tornarà a passar. Ja t'ho ben juro... Només seure ja estava preguntant-me com havia anat a parar allà. Però el tenia com a recomanat d'altres posts de la zona.
Abraçada!!
Perquè s'ha de menjar i de vegades no hi ha més opcions per la zona. Llavors no fas cas de la copa i menjas. :-)
ResponEliminaEl cava molt bé!! El "meu farmaceutic", és un Llopart i de tant en tant em regala una ampolla. Que petit és el món!
Salut!
Tant com no fer cas de la copa... Feia molts anys que no veia copes similars... I beure un bon cava allà és un pecat molt gros.
EliminaEl Llopart és dels clàssics que sempre tenen un nivell més que acceptable i això m'agrada.
Salut!!