Posted by : Jordi Castaño diumenge, 29 de setembre del 2019

Cal Pau Xic
Plaça Subirats, 11 
08739 - Sant Pau d´Ordal

Tel. 938 993 051

www.calpauxic.com



Aprofitant l'època de verema i una visita a un celler d'Espiells per carregar una mica de cava, volia reservar a un restaurant de la zona, que no fos cap dels que ja tenia visitats anteriorment. 

I d'altres posts de restaurants de la zona es repetia una recomanació: Cal Pau Xic...


La ubicació

A la comarca de l'Alt Penedès i concretament al poble de Sant Pau d'Ordal on se situa el reconegut restaurant Cal Xim ens trobem amb aquest altre de diferents pretensions, cuina i públic. 

És una zona amb una ampla demanda de restauració, ja que està a tocar de ciutat i permet fer una sortida d'un dia, passejar i fer un habitual dinar de carns a la brasa. 


El local

Senzill ratllant l'auster, és una sala de colors neutres amb taules d'estovalles de paper i parament de baixa qualitat. 

Especial menció mereixen les copes que podreu veure a alguna de les fotografies, i que són d'aquelles que si cauen al terra trenquen la rajola. Feia temps que no trobava una cristalleria com aquesta, i a més havent de demanar un canvi per falta de neteja...  


La carta

Clàssica i típica carta de restaurant de cuina catalana: cargols a la cassola, xató de la casa, carxofes i calçots en temporada, tota mena de carns a la brasa, vedella amb bolets i ànec a la cassola, són els seus plats estrella. D'altres com la cuixa o l'espatlla de xai al forn s'han de demanar per encàrrec. 

Els seus preus baixos i una bona qualitat de les carns fa que s'ompli els caps de setmana i sigui imprescindible reservar. 


El celler

Senzilla carta de vins, d'entre els quals vam escollir un cava Llopart Brut Nature a un preu més que correcte, igual que la resta de la carta.

I un detall que mai havia vist a un restaurant... van arribar amb l'ampolla dins la glaçonera i ni tan sols van fer el gest d'obrir-la. Ignoro si és un fet habitual en aquella comarca, però us ben asseguro que vaig al·lucinar... 


L'elecció

Vam demanar una Esqueixada de bacallà i unes Favetes saltades amb pernil, tots dos plats ben correctes i generosos de quantitat. 




I com a plats principals, una Carn de xai a la brasa amb patates i un Conill a la brasa amb escalivada. Amb el seu corresponent allioli que he de dir que estava increïblement bo i que no ens va donar la tarda... :-)




I unes Catànies de postres, amb el corresponent porró de moscatell. Podeu apreciar a la imatge el detall de les copes de cava, així com les de vi que queden amagades darrere el porró... :-(



El compte

Mirat fredament, podria dir que no va estar malament, doncs no arribava a 30 € per cap amb begudes i cafès. Però com hi ha paràmetres que personalment em donen altres satisfaccions a part del menjar en si, no puc dir que sigui una bona RQP.  



En resum

- Per sortides de cap de setmana a fer visites a cellers de cava.
- Cuina típica catalana senzilla i popular.
- Per incondicionals dels plats de brasa sense haver d'apropar-se a la bbq.
- Servei distant i poc amable, per dir-ho amb suavitat. 
- Preus que poden semblar econòmics si sou poc exigents amb el conjunt que hauria d'oferit un bon restaurant. 

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. El problema és que tu només coneixes copes tipus Riedel, Zalto, etc...

    I aquí utilitzen la prestigiosa marca de vidre reforçat #tomacabrón 😅

    No sé pas com et fiques a aquests llocs.... 😅😅

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I Schott Zwiesel... :-)))

      No tornarà a passar. Ja t'ho ben juro... Només seure ja estava preguntant-me com havia anat a parar allà. Però el tenia com a recomanat d'altres posts de la zona.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Perquè s'ha de menjar i de vegades no hi ha més opcions per la zona. Llavors no fas cas de la copa i menjas. :-)

    El cava molt bé!! El "meu farmaceutic", és un Llopart i de tant en tant em regala una ampolla. Que petit és el món!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant com no fer cas de la copa... Feia molts anys que no veia copes similars... I beure un bon cava allà és un pecat molt gros.

      El Llopart és dels clàssics que sempre tenen un nivell més que acceptable i això m'agrada.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -