Posted by : Jordi Castaño diumenge, 1 de desembre del 2019

Bonanova
Sant Gervasi de Cassoles, 103
08022 - Barcelona

Tel.: 934 171 033

http://www.restaurantebonanova.com





Coincideix aquesta setmana el post que tenia quasi a punt de publicar amb el que publiquem conjuntament amb els 3(o+)aTaula. O sigui que canviaré el que habitualment faig i faré resum de l'anterior visita i conclusions del dinar conjunt que vam fer ara fa uns dies amb aquests


La ubicació

El Bonanova està situat al barri del qual porta el seu nom. De fàcil accés en transport públic i facilitat d'aparcament doncs disposa de pàrquing propi al número 96-98 del mateix carrer.


Un breu resum de la seva història

Fou fundat el 1964 a una antiga seu del barri que feien servir com a casino i billars. És per això què la gent el coneix també pels noms de Can Tonet, Els Billars o El Casinet, figurant a l'entrada el rètol genèric de Restaurant. 


El local


Han sabut conservar l'estil modernista del local amb sostres alts i paviments hidràulics. Disposa de diverses sales d'un gran nivell de confortabilitat i tranquil·litat i una agradable terrassa exterior.

Les taules, ben separades entre elles, són elegants i ben vestides amb estovalles blanques, presentant vaixella i cristalleria de qualitat.








La carta

El Bonanova disposa de més opcions de primers plats que no pas de principals, deixant aquests últims per a carns i peixos de preparacions poc complicades on predominen les coccions a la planxa o la brasa de carbó.

Cal destacar el producte de temporada que incorporen periòdicament fora de carta i que ofereixen a banda, encara que de vegades el preu se'ns pot enfilar una mica en funció d'aquest mateix producte.  




El que vam demanar

Mentre esperàvem la comanda, ens van deixar uns talls d'empanada de bonítol i anxoves.





I la nostra elecció van ser compartir un parell de Croquetes Casolanes amb una mica de Pa de Coca de Vidre Torrat i amb Tomàquet, així com un espectacular i gegant Calamar a la Planxa









I per mi, unes increïbles Llenegues amb Cocotxes al Pil-pil, i del qual ignoro el motiu que no se m'hagi acudit mai a mi preparar-lo...





I un Fricandó de Vedella Ecològica per qui m'acompanyava, elaborat amb carns del seu proveïdor Carns Sanmartí 1850 que vaig tenir la sort de tastar i he de dir que es desfeia a la boca... Quin bé de Déu. 





El Celler

El Bonanova compta amb un variat i condicionat celler del qual vam escollir un Avi Arrufi, vi blanc de la D.O. Terra Alta que ja coneixia i que és molt del meu gust. Celler que s'ha de dir que compta amb una molt bona i competitiva relació de preus. 





Les postres

Són totes casolanes i vam optar (de fet ho va fer qui m'acompanyava) per un Coulant de Xocolata Valrhona. És de les poques postres que m'agradava preparar i que he deixat de fer-ho per la dificultat de trobar aquesta xocolata. 





El compte

Va sortir el dinar per uns 45 € per cap aproximadament si no tenim en compte les begudes. Preu més que justificat per la qualitat del seu producte i l'elaboració i presentació dels plats, als quals hem d'afegir un servei proper i professional dels que ja costa trobar a Barcelona. 



Resum

- Local molt elegant i, perquè no, romàntic.
- Fàcil accés tant en transport públic i també amb aparcament propi.
- Servei proper i professional.
- Cuina casolana de preparacions senzilles a la brasa de carbó i a la planxa.
- Productes de qualitat i de temporada en una carta canviant. 
- RQP per tant correcta en funció de tots aquests punts.



Amb els 3(o+)

Vam coincidir recentment i com a resultat, l'hem trobat un seriós candidat a ser una de les novetats de la nostra próxima edició de la Guía. 


Si voleu, podeu llegir les nostres impressions al post que de forma conjunta hem fet a:






Aprofito per recordar-vos que teniu a la vostra disposició l'última edició de la nostra Guia de forma totalment gratuïta.




{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. En el meu cas, l'he publicat amb menys entusiasme.

    Tot i menjar prou bé, el tracte a l'hora de demanar, el trobo una mica intrusiu... Penso que perquè em puguin fer suggeriments amb tant d'entusiasme, cal que els doni peu... I no és el cas (i parlo per mi).

    El veig bé per estar a la Guia conjunta, però no està en els llocs preferents de la meva wish list particular...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja donem peu nosaltres, no pateixis... :-)))

      Pel que fa a l'entusiasme, ja saps que jo m'excito amb més facilitat. I ara no sé com s'interpretarà això...

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Jordi, tranquil que això és l'edat, quant més gran ets, més costa tot...

      XDDD

      Elimina
  2. Doncs aquest resum només em falta saber on és el barri aquest. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està en un humil barri de la ciutat de Barcelona on els emigrant van construir unes barraques fa uns quants anys... ;-)

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -