- Back to Home »
- Receptes »
- Roast Beef cuinat a baixa temperatura
Posted by : Jordi Castaño
dissabte, 23 de març del 2013
Del blog de Pakus vaig treure aquesta recepta que és molt senzilla de preparar i ens apanya molt bé el menjar d'una reunió familiar, ja que el podem fer tranquil·lament abans de que arribin els convidats.
Els ingredients necessaris són:
- Un llom de bou (el que vaig preparar quasi feia tres quilos...).
- Oli d'oliva verge extra.
- Sal i pebre.
- I per marinar la carn: salsa de soia, oli, vi blanc, vi olorós, pebre, unes fulles de llorer, un parell de dents d'all, el suc de mitja llimona i romaní.
Per començar, deixarem la carn amb la marinada durant unes 8-10 hores a la nevera donant-li la volta de tant en tant. Les quantitats són a criteri del cuiner i els ingredients poden ser variats segons cadascú.
Un cop passat el temps, la assecarem bé i la lligarem per donar-li forma rodona. La deixarem un mínim d'una hora a fora de la nevera perquè es temperi.
Aleshores, marcarem la peça en una cassola per segellar-la per totes les bandes i un cop fet això, podem untar-la amb pebre molt, farigola, romaní o mostassa (que és l'opció que vaig escollir).
Posarem el líquid de la marinada en una de les safates del forn i encendrem aquest a una temperatura de 130º. Quan veiem que ja està calent, baixarem la temperatura del forn fins a 80º i es deixa el temps que calgui, fins que l'interior de la peça de bou estigui a una temperatura de 60º (pel que necessitarem un termòmetre de sonda).
En el meu cas, vaig començar a les 11:30 h. amb una temperatura interior de 14º.
A l'hora, la temperatura ja era de 40º.
A les 13:30 arribava ja a 55º.
Finalment, a les 14:10 ja va arribar als 60º al interior. Va estar per tant, poc més de dues hores i mitja. Això lògicament variarà en funció del pes de la peça que comprem.
Podeu veure com va quedar a la següent fotografia:
O bé a la següent:
Amb el suc de la marinada al que s'han anat incorporant els sucs de cocció de la carn, podem fer una salsa reduint-lo a foc baix en una cassola. A mi em va quedar excessivament fort, no sé si per massa reducció o per excés de soia o de sal. Sempre podeu alleugerir-lo amb una mica d'aigua...
Per acompanyar, vaig preparar un puré de patates, però també quedaria bé amb unes verduretes escaldades o saltejades.
A més, amb el que sobri (si és que sobra), podeu preparar uns sandvitxos amb una mica d'ou dur, tomàquet i espàrrecs bladers (o millor de marge si trobeu) saltejats (o qualsevol altre ingredient que veieu que li pot anar bé).
Amb la tecnologia de Blogger.
El termòmetre de sonda es fa imprescindible per l'èxit d'aquests plats.
ResponEliminaFins que no el vaig tenir sempre patia pel put ce cocció, però el termòmetre és una maravella.
Salut!!
I el que arribes a apreciar una eina de cuina que semblava supèrflua i que esdevé imprescindible quan la utilitzes...
EliminaSalut!