Posted by : Jordi Castaño diumenge, 7 de setembre del 2014

Compartir
Riera Sant Vicenç, s/n,
17488 Cadaqués - Girona
Tel. 972 258 482

http://es.compartircadaques.com/




Acostumem a fer una sortida gastronòmica per celebrar el nostre aniversari, i aquest cop, vam decidir quedar-nos ben a prop, per la comarca de l'Alt Empordà. L'objectiu era anar a dinar el mateix dia de l'aniversari al restaurant Miramar del xef Paco Pérez a Llançà, del qual ja parlaré en un post en uns dies. Però, a banda, volíem conèixer alguns dels llocs que tenia anotats a la interminable llista de pendents.

Un d'ells i del que havia sentit parlar sempre bé des de la data que varen inaugurar, era el restaurant Compartir a la bonica localitat de Cadaqués, i que van posar en funcionament tres excaps de cuina de El Bulli (aquella casa de menjars de la Cala Montjoi...). Si aneu, compteu directament amb el sobrecost de l'aparcament que hi ha a l'entrada del poble, ja que dubto que es pugui trobar un lloc a on aparcar de franc.

Tot i que no és un concepte realment nou, el nom del restaurant ve a dir que la seva carta està pensada per demanar plats i compartir-los entre els comensals. Aquesta està estructurada en tres parts ben diferenciades: entrants, arrossos, i carns i peixos. Com ens venia de gust tastar més plats i vàrem pensar que tant l'arròs, com la carn i el peix ens omplirien més, vam demanar tots els plats de l'apartat d'entrants de la seva carta. També és possible demanar mitges racions d'alguns dels plats de la carta, la qual cosa està força bé.   

Entrada del restaurant

A part del menjador interior, tenen una ampla i agradable terrassa, que nosaltres ja vàrem descartar d'entrada pel tema calor i tabac (com bon exfumador, no suporto el fum de tabac, i menys quan estic intentant gaudir d'un bon menjar). 

El personal de servei és molt atent i agradable i t'ajuden i et recomanen segons les teves preferències, i no són com d'altres en els que he estat i en els que t'intenten col·locar els productes més cars o bé un excés de plats... D'entrada i abans que demanéssim unes cerveses per prendre quelcom fresquet mentre estudiàvem la carta, ja ens van dir que ens portarien un còctel de seguida. I així, ja vam començar amb un refrescant còctel de Campari amb suc de taronja i escuma de vermut, del qual hauria pres uns quants més. Molt bo.

Còctel 

I ens el van portar juntament amb unes paperines amb cotnes de porc i pols de gambes, per anar picant...

Cotnes de porc

El primer plat que vam compartir (de fet, aquest va ser mig), van ser unes sardines que estaven marinades de la manera tradicional i posteriorment marinades uns moments amb yang (i que si no recordo malament, era una mena de soia). Anaven acompanyades per una amanida líquida (jo vaig intentar fa anys fer quelcom similar, però us ben asseguro que no tenia res a veure...:(), uns tomàquets cirera i unes endívies escaldades. Espectacular el conjunt, però especialment gustoses i senceres les sardines.
   
Sardines marinades amb amanida líquida

Vàrem continuar per un dels plats estrella del restaurant, que és el caneló de tonyina amb sabors mediterranis. Un altre festival gustatiu i de color. Cor de tomàquet, alfàbrega, tàperes, olivada, petites esferificacions d'oli i no sé quins altres ingredients. El caneló de tonyina (de primeríssima qualitat), ja el porten tallat per "compartir"...

Caneló de tonyina amb sabors mediterranis

Unes ostres a la japonesa d'una considerable mida, amb ponzu, alga nori (crec) i ous de salmó. Cada dia m'agraden més les ostres i potser aquesta forma de marinar-les és de les que més...

Ostra a la japonesa

El següent plat a compartir va ser un bou de mar servit al cos d'un eriçó de mar que anava completat amb alvocat (tot i que a la carta diu advocat, que serà per si pretens marxar fen un sinpa...;-)), ous de salmó i unes pinzellades de iogurt. En la línia de qualitat dels anteriors plats, i realment sense feina...
Molt bé!   

Bou de mar sense feina amb alvocat i ous de salmó 

Unes fresquíssimes navalles amb pernil ibèric, pebre vermell dolç i suc de "lacón". Per fer palmes amb les orelles...

Navalles gallegues amb pernil ibèric

Molt bons els bunyols de bacallà, que si sols ja ho eren, acompanyats amb l'aire o escuma (no tinc el màster en textures encara) de mel, encara ho eren més, i això que aquest és un dels pocs ingredients que no m'agraden.

Bunyols de bacallà a la mel

I ja per acabar, uns ous de polleta amb parmentier de patata i tòfona negra (imagino que seria oli de tòfona negra de l'anterior temporada...), molt bons i que ens van servir per tancar el dinar amb un plat una mica més contundent, ja que tots els anteriors eren bastant lleugers.

Ous de polleta amb parmentier de patata i tòfona negra

El vi que ens van recomanar per acompanyar l'àpat (només li vaig demanar que fos blan, del país i amb una mica de cos, per no beure'ns-ho en deu minuts) va ser un Blanc dels Aspres de la D.O. Empordà que desconeixia en la seva versió blanca. Em va encantar i el vaig trobar perfecte per acompanyar tot el recorregut.



I ja per acabar, em vaig permetre demanar unes mini postres, anomenades "mini pastís de formatge". Més que suficient per satisfer la meva set de dolços. El formatge era una mena de crema i anava servit amb una petita quenelle de gelat de gerds (crec) i el que em va semblar que eren gerds deshidratats. L'aportació cruixent venia donada per una mena de pasta sablé. 

Pastís de formatge

En resum, un lloc molt i molt recomanable, tant per la qualitat de la seva cuina, com pel servei i el seu entorn. Per situar-lo una mica a l'entorn de preus, us diré que tret del caneló de tonyina i les navalles, cap dels altres plats passava dels deu euros. Una RQP més que acceptable. A nosaltres amb el vi (24 €), aigua i cafès ens va quedar per 116 euros.

Un lloc per tornar i preferentment sent un grup ben nombrós per poder tastar com més plats millor.

{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Això és part de "les mariconades" que parlaves, oi?
    Doncs les navalles amb pernil em criden molt, no havia vist mai aquesta combinació. La resta també fa un pinta bastant apetible, per cert, que he aprés el mot cotna, no el coneixia, gràcies!

    El tema aparcament mai em preocupa, és el que té ser coixa ;)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquests plats no els catalogo amb l'etiqueta de "mariconades"... Més aviat, crec que són plats normals, però que estan pensat precisament i com el nom del restaurant indica per compartir. Però els dos següents que vaig estar si que entrarien en aquest rànquing... :-)

      El millor de les navalles, més que el pernil, va ser el gustet del suc de "lacón". La veritat és que el contrast era força pronunciat.

      Jo cada entrada que faig, aprenc una nova paraula, ja que no he estudiat mai el català ni en català, i encara sort de Sant Google ja que sense ell, les meves entrades serien (encara més) un atemptat contra la llengua... :-(

      Salutacions!

      Elimina
  2. Es veu fantàstic: la presentació, els productes i com dius el servei. Realment un lloc per visitar i no es excessivament car pel que dieu que heu menjat. A més, anar a Cadaqués sempre és una bona opció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho dubtis. Em sembla un lloc ideal per anar a passar un dia i gaudir tant del restaurant com de les poblacions i indrets del voltant (el mateix Cadaqués, El Port de la Selva, el monestir de Sant Pere de Rodes, el parc natural del Cap de Creus...). I com comento, molt millor anar al restaurant amb un grup nombrós per poder tastar molts plats.

      Salutacions!

      Elimina
  3. Té molt bon aspecte tot i tothom el recomana en positiu... I quan dic tothom, no em refereixo al conjunt de blocaires, sinó a una sèrie d'amics als que els fa menys mandra que jo conduir i en són fans total.

    És dels llocs que si fes sortida a Cadaqués, reservaria sense cap mena de dubte. I segurament quan obrin la pregonada sucursal a BCN, hi aniré.

    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo em vaig assabentar ahir de la propera apertura de la segona marca... Molts dels restaurants de poblacions de fora de la ciutat que han aconseguit un renom merescut, han volgut fer-se un espai (com deia aquell: "la pela és la pela...") i no tothom ho ha sabut gestionar.

      Espero que no es morin empatxats d'èxit, i imagino que ja llegiré els posts que s'escriuran des del minut zero de la seva inauguració...

      Abraçada!!

      Elimina
  4. Hola Jordi!
    Que t'haig de dir:))
    Fantàstiques fotos. Felicitats!
    Un lloc per tornar-hi Excel·lents professionals.
    Fins aviat,
    f.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Fina. Tot el mèrit és de la càmera del iPhone... ;-) Jo em limito a fer les fotos en unes dècimes de segon i quan no m'estan mirant...

      I tant que tornaré. Almenys a aquest de Cadaqués. Al que no sé si arribaré a anar és al que obren a Barcelona properament (les segones cases em fan un xic de mandra...).

      Salutacions i gràcies per passar per aquí.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -