Posted by : Jordi Castaño diumenge, 28 de juny del 2015

TOPIK
València, 199
08011 - Barcelona

Tel. 934 510 923

www.topikrestaurant.es




Poc podré afegir al que ja he comentat en anteriors posts sobre aquest bon restaurant i el seu xef, l'Adelf Morales (Berasategui, Ca'Sento o Arzak a Espanya, i estades a Itàlia i Japó, on es va impregnar amb la cultura gastronòmica d'aquest país). Amb anterioritat a aquesta visita, vaig estar sopant amb un grup d'amics, fent un menú monogràfic de tonyina i garnatxes o bé gaudint d'una becada per encàrrec. A més, he pogut tastar recentment (per fi) el seu menú de migdia que tenen entre setmana i que molt pocs restaurants de la nostra ciutat poden exhibir a les seves cartes, i que, tot i no haver-li dedicat una entrada, prometo fer-ho a la propera ocasió que hi vagi, per compartir amb vosaltres el que és de ben segur un dels millors menús de migdia a Barcelona.

En aquesta ocasió, vaig anar amb l'amic Ricard de qui podreu llegir com sempre la seva visió al seu blog Els Meus Restaurants, en motiu de... de fet, tampoc hi havia cap motiu... menjar molt bé com sempre i gaudir d'un sopar tranquil entre setmana. 

Vàrem deixar fer a l'Adelf, pel que fa al menú. Tenen un menú de degustació per trenta euros i escaig, que és la fórmula que vam acordar, i que consisteix en sis tapes a la seva elecció i un principal de peix, carn o arròs, i unes postres o bé una selecció de formatges. 

Per acompanyar l'àpat, vàrem prendre un espectacular Cabrida del Celler de Capçanes i de la D.O. Montsant elaborat en un 100% de garnatxa procedent de vinyes velles. Un autèntic plaer de vi, tot i que em sembla que el millor maridatge per aquest, ha de ser una bona música i una posta de sol.

Per començar, unes delicioses ostres amb salsa ponzu i ous de salmó (ikura). Tot i haver-les tastat ja amb anterioritat, crec que és un dels musts d'aquesta casa.


Ostres amb salsa ponzu i ikura


Potència marina elevada a la seva màxima expressió en el següent plat de garoines amb guacamole, algues i medusa.  Molt bé! 


Garoina de mar amb guacamole, algues i medusa


El més fluix del menú van ser uns canelons de calamar cru amb cogombre japonès i percebes. Per una banda, no vàrem trobar prou consistència o potència gustativa al plat, i per una altra, el calamar estava massa dur per gaudir d'un sol mos. Molt bona la salsa que acompanyava al plat, tant que vàrem haver de demanar unes culleres per donar compte d'ella.  


Caneló fred de calamar amb percebes i cogombre japonès


Simple però exquisida va ser l'arengada en tempura que va venir a continuació. No sé per què de vegades són les coses més senzilles, les que aconsegueixen emocionar-nos d'aquesta manera. Acompanyades d'una salsa ponzu (crec recordar) que feia encara més bo si és possible, el tast d'aquest plat. 


Arengades en tempura


Com m'agraden les flors de carabassó... I més si són fregides en una bona tempura i farcides de brandada de bacallà, amb un acompanyament d'un romesco d'algues. Un altre plat per demanar fixo. 


Flors de carabassó farcides de brandada de bacallà i romesco d'algues


La galta de tonyina, l'havia tastat anteriorment en escabetx, al monogràfic de tonyina que va fer ara fa uns anys. Aquest cop, estava acabada a la brasa de carbó de Jack Daniel's (que tampoc és que li arribés a notar aquestes aromes...). Melosa, gustosa, vistosa, i d'altres qualificatius que caldrien per definir aquest tall i aquesta preparació de la tonyina.


Galta de tonyina a la brasa de carbó de Jack Daniel's


I detall simpàtic el que va arribar a continuació. Ens va servir l'hamburguesa de la discòrdia.... La Cangreburguer. Fa un temps, com una gràcia, l'Adelf va incorporar a la seva carta una hamburguesa elaborada amb carn de cranc i sorprenent o al·lucinantment un bufet d'advocats (qui no té feina el gat pentina, que deia aquell) ha interposat una demanda contra el restaurant per apropiar-se del nom que li donaven al plat que surt a una sèrie de dibuixos animats (Bob Esponja). Podeu veure i ampliar la notícia clicant a La Vanguardia.


Cangreburguer (hamburguesa de cranc fregit i salsa thay)


Tan secs ens vam quedar amb l'hamburguesa d'en Bob, que vàrem necessitar de l'ajut d'una copa extra de vi per acabar el menú. Un sempre correcte Bru de Verdú de la D.O. Costers del Segre. I el plat que ens va portar, va ser un garrí de jabugo cuit al buit durant 24 hores i acabat de forma que la pell quedava ben cruixent (forn o planxa?) i la carn es desfeia a la boca. 


Garrínet de jabugo cuit 24 hores


I per acabar, com a postres uns formatges, que no eren pas del país però que estaven espectaculars. Amb una copa de vi blanc Clos Martina del celler Mas d'en Blei de la D.O. Priorat, van acabar de passar millor.


Selecció de formatges


En resum: Tot i que no puc parlar del preu del sopar, ja que vaig ser generosament convidat, continuo pensant que és dels comtats llocs als quals pots anar sense saber que demanaràs (ja que menjaràs bé si o si), ni de patir ensurts o sorpreses a l'hora de demanar el compte. Realment, per poc més de trenta euros (begudes a part) el festival que heu pogut veure i llegir en aquest post, tant per qualitat, com per elaboració de les diferents preparacions, estic segur que és molt difícil d'igualar. 

Seguirem, per tant, anant i gaudint de la seva cuina.

{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ho vam gaudir eh?... I dijous més... :)

    Per cert... el darrer lloc on vam anar a dinar i que va ser el causant del convit, el "publiquen" el proper divendres...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Collons si ho vam gaudir... Dels millors que (almenys jo) he fet a Ca l'Adelf. Però és senzill sortir bé d'aquest lloc, oi?

      Compraré la premsa de divendres per llegir-te.

      Abraçada!

      Elimina
  2. Es veu que el menú de migdia està molt bé valorat. S'haurà de tastar! I aquest sopar per poc mes de 30 (més vi) també es veu assequible.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant un com l'altre menú són molt recomanables. El de migdia per que crec que és pràcticament imbatible en RQP i el segon pel dia que et vols donar un homenatge i no estàs per aventures a llocs desconeguts. Has d'anar i m'expliques.

      Salutacions!!

      Elimina
  3. Tot té molt bona pinta però aquestes flors de carabassó em criden molt l'atenció!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, però està complicat destacar només un sol plat... Tret del calamar cru, que ens va deixar una mica indiferents, la resta estaven de luxe.

      Salutacions!!

      Elimina
  4. Hi he anat força vegades però sempre per al menú de migdia, que per a mi és dels més ben aconseguits, variats i originals amb un preu ben raonable. Està clar tinc pendent anar a fer un d'aquests menús de les 6 tapes, que m'han entrat molt pels ulls, menció apart la galta de tonyina, ufff!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aprofita aquest dijous, que farà un festival amb tots els plats de tonyina, que crec que és pecat perdre... :-)

      Salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -