Posted by : Jordi Castaño diumenge, 9 d’octubre del 2016

Les Cygnes. Hôtel *** Restaurant
8, Avenue de Grande-Rive
74500 EVIAN-LES-BAINS

Tel. 04 50 75 01 01

www.hotellescygnes.com




Fa unes setmanes, aprofitant una escapada a Ginebra amb la pubilla, un dels dies lliures vàrem fer un volt sencer al llac Léman, tot passant d'un país a l'altre sense pràcticament ni adonar-nos. Vàrem dinar unes bones creps bretones a Nyon, que és una bonica localitat que trobem al costat suís de pujada cap a Lausanne, i ja de tornada a Ginebra passant per Montreaux, vam veure un lloc que ens va semblar força atractiu i pintoresc a l'altra banda del llac al costat francès, concretament a la localitat d'Evian-Les-Bains.

Es tractava d'un hotel restaurant en el qual, com podreu apreciar a les fotografies de l'exterior i a alguns detalls de l'interior (banys, taules i terrassa), predominava l'estil recarregat francès de començaments del segle passat (l'hotel va ser construït l'any 1926). La veritat és que era talment com tornar a aquells "boixos anys 20" i si cliqueu a la fotografia, podreu veure amb més detall algunes curiositats del lloc (com els ornaments del WC o els cartells de la mateixa fotografia).

Ja avanço que el tema menjar va ser molt bo i vàrem sortir d'allà amb molt bones sensacions, però el que realment a mi em va al·lucinar, va ser el tracte de tot el personal de l'establiment, tant de l'hotel com del restaurant. En primer lloc, ens vàrem presentar sense reserva a un restaurant d'hotel que té una espectacular terrassa sobre el llac i se suposava que seria complicat que tinguessin disponibilitat de taules. A més, encara no era l'hora d'obrir (vam pensar que si anàvem molt aviat, seria més fàcil aconseguir una taula) i per acabar-ho d'arrodonir, la meva filla va demanar si era possible un plat per vegans. Ja sé que és més senzill quan, com la meva filla, coneixes perfectament l'idioma, però em va encantar el tracte que ens van dispensar des de les persones de la recepció fins al xef de cuina que va sortir per dir-nos que ens podia oferir, passant per tot el personal del mateix restaurant que van fer de la nostra, una molt agradable vetllada.



Finalment, a la meva filla li van preparar un plat combinat de verdures, del qual va comentar que estava tot molt bo, acompanyat per una generosa amanida com podeu veure a la següent fotografia. Només pel fet del bon tracte i l'acurada atenció que li van dispensar, penso que és un lloc que val la pena apropar-se (lògicament, només si esteu per la zona...). 



Mentre que jo vaig optar per una de les fórmules de menú triada d'entre l'ampli ventall de possibilitats que oferien (a més de la carta). I vaig decidir-me per aquest, per ser un dels més curts que hi havia per escollir doncs, tampoc era per demanar un dels que tenien de 6 o 7 plats, mentre la meva filla menjava solament un plat de verdures... Es tractava del "Menu ronde des fromages" que consistia en una selecció de 12 formatges d'autor presentats en tres actes anomenats «Finesse» «Douceur» i «Puissance» que més o menys venia a ser una mena d'in crescendo de la intensitat d'aquells. Amb cadascun dels plats presentats et servien una generosa copa de vi, que vaig deixar a la seva elecció i que malauradament ja no recordo quins eren... A més, acompanyaren el menú amb una completa amanida amb fruits secs i diferents tipus de pa torrat i crostons. 


No vàrem demanar postres, però el cafè vam demanar de fer-lo a la terrassa exterior que tenien i que estava buida (imagino que la fan servir més per dinars, doncs ja refrescava a aquella hora).



I que ens van servir amb unes mignardises de les que vaig donar bon compte tot solet (a excepció dels confits...). 



El compte, que va pujar fins als 74 € amb un parell de copes de Kir i els cafès, i en el que el preu del plat que van preparar expressament per la meva filla va ser d'uns molt raonables 10 €, penso que és un preu molt just per un lloc amb un servei encantador i situat en un indret amb unes fabuloses vistes al llac. 










../...

I si tot fent camí us pareu a visitar Avinyó i el seu Palau dels Papes, el mateix Pont d'Avignon o el seu interessant centre històric, us recomano allà mateix el següent restaurant de Cuisine de Provence 

NewGround
29, rue de la Saraillerie
84000 Avignon

Tel. 04 90 85 21 83

www.newground.fr


Es tracta d'un petit i encantador bistreau amb diferents menús força bé de preu i opcions vegetarianes i veganes. Disposa d'una agradable terrassa al mateix carrer que, com és només per vianants, és força tranquil·la. Aquell vespre no vàrem anar pas a menú, i el preu és el que podeu veure (amb una ampolla de vi de la terra que suposava la meitat del compte...). I vam jalar molt bé i en un ambient encantador.






{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Aprofitaré per filosofar una mica.... Sempre que em bellugo per aquestes zones i tret de poques excepcions, em quedo amb el sentiment de que els serveis són millors que els d'aquí...

    Llavors ho comentes amb coneguts i sempre et surt el 'cunyao' expert en tot que t'explica que com a França els sous són superiors, poden triar el servei...

    La meva resposta sol ser el meu "potser si...", que funciona per no discutir amb qui no en tens ganes, però llavors penso interiorment... "si els impostos són superiors i els preus no tant diferents, alguna cosa no em quadra".

    Potser ho miro amb bons ulls, doncs saps que soc francòfil i dels que defensen que el tracte sol ser molt bo quan parles el seu idioma... Però d'allà sempre torno amb bones sensacions...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amén! Però penso que és una qüestió purament de xovinisme (deixant una mica de banda la qualitat i el bon savoir faire del servei a aquell país), que en quan senten a algú de fora parlant el seu idioma, automàticament ho agraeixen d'una forma natural. Una mica és com aquí, quan veus a algú de fora que s'esforça per parlar en català...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. El lloc es veu que és idíl·lic i amb una bona teca de segur que vareu gaudir uns dies fantàstics.
    Això és el costat francès, que és com més proper a nosaltres, oi? El costat suïs com va anar? amb això de que tot el que no és obligatori està prohibit fa una mica mandra anar-hi.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al costat suís, poca cosa et puc dir pel que fa al menjar. Vàrem anar a llocs senzills doncs anàvem per feina. I l'únic dia de relax que va ser el del tomb al llac, per dinar vam fer unes creps que estaven força bones (és el que té anar amb algú que només pot menjar vegà...). A part, els preus dels restaurants a Suïssa són elevadíssims. Com a mostra, et diré que el primer dia per dos plats i dos begudes a un xinès (que va ser l'únic que a les 14:00 tenia la cuina oberta) ens van cobrar 50 €.

      Un nivell de vida molt alt i dels llocs que s'està bé i tranquil passejant i fent vida, però amb uns preus també al nivell dels alts sous que es paguen allà.

      Salutacions!!

      Elimina
  3. Trobo que preus molt correctes per ser Suïssa.... i tot fa molt bona pinta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Norrrr!! Era el costat francès! És el que té fer lectures en diagonal... :-))))

      Res a veure en quant a preus com li comento a la Pepa. Una fondue, per exemple no la vaig veure al costat suís per menys de 45€... :-(

      Salutacions!!

      Elimina
  4. Res, que a partir d'ara, abans de marxar, ja et demanaré que em facis la ruta gastronòmica!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb molt de gust t'ho faré, però tampoc pensis que tinc tant bagatge... :-)

      Salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -