Posted by : Jordi Castaño diumenge, 8 d’octubre del 2017

Robert de Nola
Passeig del Remei, 48
08140 - Caldes De Montbui

Tel. 938 654 047


www.robertdenola.cat





De Caldes de Montbui, tenia anotades dues referències de restaurants: aquest que avui publico i el Mirko Carturan, del qual també m'han parlat molt bé, però que haurà d'esperar... 


El Robert de Nola, està situat gairebé a la sortida de Caldes, en una agradable zona residencial de fàcil accés i aparcament (a la mateixa porta). Tret d'algun detall que no em va acabar de quadrar pel tipus d'establiment que visitàvem (alguna vidriera trencada de les que donaven al carrer o serveis sense neteja entre torns, sent els primers clients de la nit...), té una cuidada decoració de fusta i amples vidrieres, que li donen un caire elegant i modern. Taules ben parades i vestides amb estovalles de roba i vaixella i copes de bon nivell. 




Carta no gaire extensa amb aproximadament el 50% de plats per picar (que ja farien un àpat per si sols) i la resta, repartits entre entrants, carns i peixos. La cuina, és catalana i de producte de temporada i de la terra (pertanyen al col·lectiu CuinaVO, que és una  plataforma per la cuina vallesana, formada per cuiners i restaurants del Vallès Oriental), amb tocs de creativitat per part del seu xef. I com tenien un menú de degustació per 35 € per cap, vam pensar que seria la millor manera de conèixer i fer un recorregut per la seva cuina. A més, molt ben resolta la manera que tenen d'establir els plats que han de formar el menú. T'ho expliquen i et pregunten si vols afegir o canviar algun dels plats. Així si... :-)

Per acompanyar el menú, em deixo portar una mica (dins les meves preferències) per les recomanacions del sommelier quan faig aquesta mena de degustacions, i el resultat en aquest cas va ser excel·lent. Un vi negre de la D.O. Montsant anomenat "2 Pájaros" del Celler de Capçanes que ens va encantar i a un molt bon preu (poc més de 25 € per un vi que a cellers es troba a uns 35 € o més). Precisament a La Guia de vins de Catalunya 2017, aquest vi (d'aquesta anyada 2012) té una puntuació de 9,57. Molt bé doncs, la recomanació. 



El primer plat del menú que ens va arribar va ser un conjunt de diferents opcions de l'apartat "per picar" de la seva carta: caneló de foie amb amanida de codony, llagostí arrebossat amb blat de moro, timbal de botifarra negra amb poma i ou de guatlla i un cruixent de verdures amb romesco. 

Com ja he comentat abans, molt bé per part del restaurant, el detall de deixar escollir una mica els elements que integraven aquests entrants (a una de les taules del costat, van demanar tots els components basats en el foie com a ingredient...). 

Entrants


Tot i ser un plat ja conegut, molt ben resolt el caneló d'ànec amb beixamel de poma.

Caneló d'ànec amb beixamel de poma


El més fluix per a mi (particularment) va ser el plat de peix, que va ser un tall de corball (per sol·licitud expressa meva, doncs és dels peixos que més m'agraden) que quedava totalment emmascarat pel parmentier de ceps que l'acompanyava i sobretot, per la crema de formatge amb la que anava cobert el tall de peix... No puc dir pas que fos un mal plat, sinó tan sols que és un peix tan bo per ell sol, que no li calen salses que amaguin el seu sabor... 

Corball amb parmentier de ceps i crema de formatge


I ja hauríem acabat aquí, i més sabent que faltaven dues postres, però l'home va insistir tant que havíem de tastar el guisat que havien fet durant no sé quantes hores, que vam claudicar i finalment acceptar. Es tractava d'una cua de bou guisada amb olives negres (la foto desmereix definitivament el plat), que a mi em va costar d'acabar i que la meva parella només va tastar i va acabar demanant un tupper per endur-se'l a casa.

Cua de bou guisada amb olives negres


I dues postres, que ja van ser molt complicats d'acabar... un milfulls de llimona amb sorbet de mandarina, i una mousse de dues xocolates amb aroma de cafè.

Milfulls de llimona amb sorbet de mandarina

Mousse de dues xocolates amb aroma de cafè


I el compte, que no està pas malament per un restaurant d'aquestes característiques, tot i que tampoc m'agrada el detall d'afegir l'IVA quan a la carta no recordo pas que ho indiquessin...  





En resum: bon restaurant al qual no m'importaria tornar, i tastar directament plats de la carta, especialment aquells basats en l'antic Llibre del Coch (llibre del cuiner), que és un recull de textos gastronòmics medievals. Bona cuina, bon producte i bon celler, portat a sala per un personal d'allò més atent i amable. 


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Sense cap desig d'anar-hi (ni tampoc al del capullet de Mirko), això del peix disfressat de salses, és de les coses que em molesten més... Jo en diria cuina pagesa i no pas en el sentit digne del pagès, que conrea els seus productes, sinó en l'accepció negativa del concepte "fer el pagès"... :)

    El vi "two birds", és una de les meves carinyenes preferides i crec que un dia em vam compartir una tu i jo, a casa teva, que la vaig portar... El preu em sembla estrany, per econòmic, a no ser que l'hagin decidit saldar, doncs crec que no el segueixen fent...

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tret d'aquest plat, la resta va ser prou digna i a un preu pas mal...

      Pel que fa al vi (disculpa, però has portat tants que sóc incapaç de retenir-los tots al cap...:-)), crec que ara el comercialitzen amb el nom de "Los Pájaros" en lloc de "Dos Pájaros". I segons ens va explicar el cap de sala / sommelier, es deia així per que era el projecte de dos personatges una mica poca-soltes...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Fa bona pinta, tret del peix ofegat en salses. Això de les salses recorden a fa moooooolts anys, quan s'havien d'emmascarar peixos i arrossos, però és que sembla que estem a anys llum del segle XXI en moltes altres situacions actualment.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que fins i tot a mi em va estranyar un plat així en una cuina que em va semblar de nivell. Però potser són les conseqüències de l'anomenada "cuina d'autor" on segueixen més les seves directrius que no pas les preferències de la gent... No sé... És una opinió.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -