Posted by : Jordi Castaño divendres, 2 d’agost del 2013

Avui l'entrada no és gastronòmica, si no més aviat una recomanació per passar una tarda diferent a Barcelona durant aquest mes d'agost.

S'ha posat en marxa un projecte per obrir les portes de la Torre Bellesguard durant les tardes dels dimarts i dijous de 18:00 a 21:00 hores (en principi, només durant aquest mes), amb dos programes diferenciats segons el dia:


- Dimarts. Consisteix en una visita exterior, amb una volta pel jardí amb una copa de cava i violí en directe de la ma de Stanislav Stepanek i Júlia Puigbó.

- Dijous. Ambient Chill Out i música a càrrec de dos Dj's amb un mojito.



El preu és de 20 € i de debò, crec que paga la pena.

Dos coses importants i a tenir en compte:


- Si aneu, heu de dir que ho feu de part de la promotora nº 4, que resulta que és la meva filla, i així de pas l'ajudeu una mica, que no costa res, oi? :)

- Vigileu amb la porta de l'entrada, ja que s'ha d'aixecar el peu per no ensopegar (hi ha un ferro de la mateixa estructura de forja de la porta).




L'entrada de la viquipedia (que en sap més que jo d'aquests temes) diu el següent d'aquesta construcció:
La torre Bellesguard, també coneguda com a Casa Figueras, és una casa projectada per Antoni Gaudí i Cornet i construïda entre 1900 i 1909 al peu de la muntanya del Tibidabo (Carrer Bellesguard, 16–20, Barcelona). La casa és de propietat privada i no es pot visitar.
Antoni Gaudí va rebre l'encàrrec de Maria Sagués, vídua de Jaume Figueras, i començà el projecte l'any 1900.[1] Al lloc escollit hi havia les restes d'un palau del segle XV que l'últim rei de la dinastia catalana, Martí l'Humà,[1] havia adoptat com a residència estival l'any 1410. El nom bell-esguard provindria de la bella vista que el rei tenia des d'aquest indret.[2] Aquest origen medieval va ser usat per Gaudí com element d'inspiració, escollint l'estil neogòtic català com a forma d'homenatge.[1] L'arquitecte va aprofitar-ne algunes de les poques restes (parets, pati, etc.) per construir el nou Bellesguard. Per això, la casa te l'aparença externa d'un castell, incloent-hi els seus merlets i la torre que remata la façana. El gran nombre de finestres demostra l'interès de Gaudí per la il·luminació natural.[1]
L'edifici, construït amb pedra i maó, te molta més projecció vertical que horitzontal, ajudada per una torre troncocònica coronada amb la creu de quatre braços tan típica de Gaudí, i ornada amb ceràmica, mostrant els colors de la bandera catalana en homenatge a Martí l´Humà.[1] Les innovadores golfes amb els seus arcs de maó són una demostració de mestratge en la utilització d'aquest material, i poden considerar-se un assaig de les posteriors golfes de la Casa Batlló (1904),[1] tal com també es pot veure a la Pedrera (1906) i al Col·legi de les Teresianes del carrer Ganduxer. Els mosaics dibuixats per Domènec Sugrañes juntament amb el ferro forjat afegeixen fantasia a l'edifici. Gaudí va ser assistit per Joan Rubió i Bellver en aquest i altres edificis. El 1909 Gaudí va deixar l'obra, que va ser completada el 1917 per Domènec Sugrañes, el qual ja havia dissenyat la porta, bancs de ceràmica i mosaics de pedra natural.[3]
Va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 24 de juliol de 1969. El mes de maig del 2008 es van observar fissures a la creu que es va comprovar que estaven per tot l'edifici, requerint una intervenció que va corregir el desplaçament del pinacle i reforçar l'estructura."

I ja per finalitzar, us deixo unes quantes fotografies que vaig poder fer i que mostren la meravella d'aquest indret:


Vista general de la Torre Bellesguard

Detall de la porta principal

Detall del nom de la Torre a sobre de la porta principal

Detall de la forja d'una balconada

Fins i tot les canonades estan cobertes...
Detall d'una de les reixes dels finestrals de la torre
Vista d'un dels laterals de la torre

Vista lateral de la torre
Banc a l'entrada de la torre

Un dels molts racons del jardí a on gaudir d'una estona de tranquilitat

Detall d'uns bancs al jardí

Vista general d'una part del jardí

Escales d'accés als murs del castell

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -