Posted by : Jordi Castaño diumenge, 9 de febrer del 2020

La Perla
Passeig de l'Exposició, 62
08004 - Barcelona

Tel. 933 292 052




La veritat és que costa descriure amb més adjectius bons dels que ja s'han escrit d'aquest restaurant, per no dir santuari, al qual vam tornar a fer una visita de "control" els de 3(o+)aTaula, aquest cop a proposta del Ricard. 

Curiosament, jo havia estat tot just feia unes poques setmanes després de visitar una bona exposició al CaixaForum de Barcelona. 

Encara que pugui semblar un problema la zona en la qual s'ubica pel seu difícil accés i complicat aparcament, és dels pocs restaurants que val la pena arribar-s'hi encara que sigui en taxi o VTC. 

La Perla és un restaurant que porta molts anys obert amb una filosofia de donar el millor producte seguint un receptari d'allò més tradicional. El que ve a ser una cuina catalana tradicional i de mercat. Es nodreixen de producte de temporada i de proximitat, seleccionant-lo als millors mercats de Barcelona.

Encara que el seu encant no resideixi en el mobiliari i la decoració, he de dir que sempre he observat un cert encant darrera la seva imponent barra, on s'ubica la cuina en la qual sempre estan en marxa els focs amb grans cassoles fent guisats o altres plats de xup-xup o paelles amb els fabulosos arrossos que ofereixen.

A la carta de La Perla podem trobar des d'amanides fins a guisats extrems cuinats seguint les tradicions familiars. Així, una trentena de plats canviants en funció del producte que els arriba o de la temporada, que ells divideixen en dos apartats: Pica-Pica i Capritxos i Recomanats. A part, els seus Arrossos bomba i Fideuas, emblemàtics i que també criden l'atenció per la seva quantitat de referències (unes vint-i-cinc...). 

Així mateix, sempre tenen fora de carta algun plat que pots observar a la barra si no és que te l'ofereixen ja d'entrada. 

Seria complicat recomanar un sol dels seus plats, o dir que fan millor un o un altre. Tots els que he tastat allà han assolit un grau de perfecció difícil de superar. Sense anar més lluny, en aquesta visita vam gaudir d'uns canelons de foie i secret ibèric que vam coincidir tots tres que eren els millors que havíem tastat. I això és només un exemple...

Un dels plats que sempre m'ha agradat demanar a La Perla, és el Garrinet fet al forn amb cava, del qual us deixo una imatge de la darrera visita perquè saliveu... :-)



I com sempre, podreu llegir les nostres impressions i la crònica del que vam menjar i beure al post que de forma conjunta hem fet a:


El preu mitjà a aquest restaurant no és pas econòmic. I no pot ser-ho de cap de les maneres, quan ofereixen un producte així i ho cuinen absolutament tot. Jo e
l situaria al voltant dels 30-40 € sense begudes, el que ens deixa una meravellosa RQP. 


I ja per acabar, aprofito per recordar-vos que us podeu continuar baixant la nostra Guia en la seva edició d'Hivern de forma totalment gratuita fent clic a la següent imatge.



Amb la garantia dels 3(o+)aTaula.





{ 3 comentarios... read them below or Comment }

  1. Realment el lloc té un encant especial i vam menjar molt bé.

    Feia massa temps que no anava... i ho dic per mi.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho té pràcticament tot... cuina tradicional, bons guisats, personal que fa goig...

      I nosaltres, a escriure de noves obertures... :-)))

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Digues-me pobre però jo sempre surto amb el "tupper" d'allà.
    :-DDDD

    Salut!

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -