Posted by : Jordi Castaño diumenge, 2 de febrer del 2020

Etapes
Enric Granados, 10
08007 - Barcelona

Tel. 933 239 914


https://www.etapes.cat/ca/





Una agradable troballa a la ciutat de Barcelona, en la que hi ha espai i sempre pots trobar noves ofertes gastronòmiques. 


La ubicació

A tocar de la plaça Letamendi (aquella que el carrer Aragó s'encarrega de partir) s'obre pas un restaurant que tot i no comptar amb gaires anys de bagatge a l'esquena, ja què està operatiu des d'inicis del 2010, ofereix una cuina molt consolidada.



El local

Etapes disposa d'una acollidora i petita sala amb una capacitat aproximada per a 40 comensals que poden gaudir de la seva gastronomia en un ambient modern i funcional. Ferro, vidre i fustes de tons clars són els seus elements predominants i que donen caràcter a la sala.

També compta amb una agradable terrassa exterior a un carrer que encara que està a tocar del transitat carrer Aragó, és una bona opció per dies de bon temps. 


La carta

Etapes disposa de diferents fórmules a part de la seva carta de platillos què és com figura anunciada. De fet, amb aquests mateixos plats preparen els diferents menús de degustació a 35 €, 50 € i 70 € en els que pel que vaig veure, la diferència està en el nombre de plats a tastar.

També ofereixen un complet i competitiu menú de migdia els dies feiners a 15,50 € que ho inclou tot. 

Pel que fa al tipus de cuina que ens trobarem allà, puc dir que és una oda als fons i guisats, en una mena de re-interpretació de la gastronomia catalana. 


El que vam demanar

Vam decidir fer-nos el nostre propi menú de degustació demanant de la carta els plats que ens venien de gust i compartint-los.

Així ens va arribar la part sana del dinar amb aquesta Burratina, pesto d'alfàbrega, tomàquet sec i Kalamata. Una amanida de ruca bàsicament, però amb una bona burrata i el toc agradable del tomàquet sec i la pasta de Kalamata.




Per continuar amb una Terrina de foie i anguila fumada, sobre sèsam negre torrat. Plats que a més d'atractiu estava ben conjuntat. 



I com a plats principals, vam demanar cadascú el seu, i van tenir el bon detall de servir les racions directament en plats individuals.

I així van arribar aquesta Petxina de pelegrí, sobre panxeta ibèrica confitada, pernil i salsa d'ostres



I aquest Corball, brou de pernil, carxofes i cloïsses



Tots dos plats de gran nivell de producte i elaboració a la cuina. 


El celler

Ofereixen la seva extensa carta de vins en una tauleta, que per una banda està bé si coneixes el funcionament, però conec més d'una persona que demanaria una cervesa per no dir que no sap fer-la servir. Seria més adient donar l'opció de carta impresa o tauleta i deixar escollir al client o bé preguntar abans de deixar-la.

Vam triar un vi blanc Les Brugueres de la D.O.Q. Priorat, amb notes de fruita i  una bona acidesa.



Les postres

Vam compartir unes Delícies de xocolata en les quals estava present aquest producte en diferents textures. Molt correcte. 





El compte

Aquest cop no puc publicar el tiquet doncs anava convidat per una molt bona amiga, però puc deduir que el preu mitjà sense begudes i anant a la carta ens pot quedar per uns 35-40 €. 


Resum

- Cèntric i amb fàcil accés i aparcament (en pàrquing, és clar...). 
- Servei professional i atent.
- Interessant oferta de vins.
- Cuina ben elaborada amb preparacions interessants.
- Atenció especial als fons i guisats.
- Possibilitat de fer-te el teu propi menú degustació amb emplatats individuals. 















{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. Aquest lloc va fer molt de rebombori quan va començat. Es va parlar molt d'ell.

    En aquells moments lluïen la figura del cuiner Jani Paasikoski, que després va marxar i va obrir un altre restaurant al carrer Roselló. Un nom com ara el Racó de les Arts, lloc en que vaig tenir l'altercat al publicar-lo. Tot per culpa del títol «vaya peazo carne».

    Al cap de pocs mesos va tancar i ara crec que fa d'assessor-estilista de gastronomia (no em preguntis que vol dir).

    I a partir del moment que va marxar d'Etapes el Paasikoski aquest, ja poc més s'ha parlat del restaurant, quedant diluït entre tants que ofereix la zona. I amb això no vull dir pas res negatiu. Però volia explicar una mica d'història 😅

    Dimecres us amplio lo de «peazo carne» que va ser una mica sonat...😂

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recordo aquesta història... :-)))

      Si més no, d'aquest lloc em va quedo amb el tema de poder fer el teu propi menú amb mitges racions emplatades individualment. Una mica allò de poder menjar la teva meitat sense haver de vigilar al company... ya tu sabes, mi amol...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Com diu el Ricard, per aquella zona hi ha molta oferta, no obstant això, el menú diari pot ser valgui la pena.

    impacient estic amb lo de "peazo de carne". S'em ve al cap l'expressió en castellà de "ese es un pezado de carne con ojos" Mare meva... no sé si anem en la mateixa direcció :-DD

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot va venir Pepa, de que el lloc, no van tenir altre idea que posar una hostesa a l'entrada repartint publi del lloc, que des de fora no quedava clar que fos un restaurant... I quan vam entrar fins i tot vam dubtar d'on ens ficavem.

      I jo vaig demanar alguna cosa tipus entrecot... i la cambrera, fent-se la graciosa, va i diu «vaya peazo carne se va a comer hoy»

      Quedem una mica copsats per la situació i el meu fill que té l'esperit de «departament creatiu», em deixa anar.... «tindries que haver contestat que haver contestat, que pa peazo carne la chica de la entrada»

      I aquest va ser el títol i se armó el Belén.... em van dir de tot, també maxista i fins i tot a posteriori, que jo havia estat culpable del fracàs del lloc....

      en fi..... ja veus....

      Elimina
    2. :-DDDD

      Poc encertada la frase de la cambrera, t'ho van posar "a huevo" :-DDD

      Salut!

      Elimina
    3. Veient el nivell de plats i cuina, crec que el seu menú de migdies pot ser una bona opció si estas per la zona.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -