- Back to Home »
- Receptes »
- Peixet de vedella rostit amb salsa Hoisin
Posted by : Jordi Castaño
dissabte, 1 de desembre del 2012
Ingredients:
- Un peça sencera de peixet de vedella.
- Ceba.
- Salsa Hoisin
- Oli verge d'oliva extra.
- Sal.
Vaig veure aquesta recepta al blog www.lazyblog.net i com em va semblar molt senzilla i a l'hora, efectista, vaig decidir provar a veure que tal anava la cosa.
La salsa Hoisin es la que ens trobem habitualment acompanyant al Pato Pekin en els restaurants xinesos o bé com a salsa de carns d'ànec (magret) o pollastre, i la podem trobar avui en dia de forma molt fàcil a establiments grans o bé especialitzats en menjar asiàtic.
En primer lloc, tallarem la ceba i la estendrem a una cassola que tingui la amplada suficient per poder posar la carn. Salarem i amanirem amb un bon raig d'oli 'oliva verge extra.
Dipositarem a sobre la peça sencera de carn i la pringarem amb un parell de cullerades de la salsa, li donarem la volta i afegirem unes altres dues.
Posarem la cassola al forn prèviament escalfat a 180-200º durant uns 40' donant la volta a la peça de carn a meitat del temps, i sempre estant atents de que no es cremi.
Retirarem la cassola del forn i deixarem refredar durant una estona la carn per poder tallar-la bé.
La ceba i el suc de la carn, la passarem per la batedora i la salsa resultant la escalfarem a foc lent, afegint més salsa Hoisin si veiem que ens hem quedat curts amb l'aportació inicial de la mateixa, i té poc gust.
Anirem filetejant la carn i l'emplatarem en una font ben maca, o bé directament al plat de cadascun dels comensals.
Finalment, abocarem per sobre la salsa ben calenta (i reduïda fins que tingui la consistència que ens agradi) i la portarem a taula, juntament amb una salsera per qui vulgui afegir-se més.
Jo les vaig servir amb unes patates Hasselback que ja havia fet en un altre ocasió i que varen agradar molt.
Amb la tecnologia de Blogger.
No coneixia la salsa Hoisin ... però per això estan els blogs també.. per ensenyar i per aprendre...
ResponEliminaSalut..!
Hola Ricard
EliminaSi t'agrada el "Pato Pekin" t'encantarà aquesta recepta ja que la Hoisin es la mateixa salsa que s'utilitza per preparar-lo. A més, si ho prepares i no dius res als comensals, es molt divertit veure que a tots els hi resulta familiar el gust que son incapaços d'esbrinar (el color de la salsa queda més clar per la ceba).
I si no el coneixes, et recomano el millor restaurant xinés (per a mi) de Barcelona: el Shangai (al carrer Bisbe Sivilla, 48). Broden l'ànec i el xef es una meravellosa persona, per la que has de deixar-te recomanar.
Fins aviat!
Te ha quedado de lujo, me alegra que te gustase la idea. Desde luego la has oficiado perfectamente. Un abrazo y a tu disposición para cualquier receta. Un abrazo
ResponElimina