- Back to Home »
- Restaurant , Restaurant * »
- Nectari. Gaudint d'una nova estrella a Barcelona.
Posted by : Jordi Castaño
dissabte, 24 de novembre del 2012
Nectari Restaurant
València, 28
08015 - Barcelona
Tel./Fax 932 268 718
www.nectari.es
nectari@nectari.es
Feia molt de temps que tenia pendent d'anar a aquest restaurant del que havia sentit parlar molt bé a coneguts i llegit bones critiques a diferents blogs que segueixo. A més, està a tocar de la meva feina, per el que era impensable no haver anat encara.
Aprofitant una molt bona oferta d'aquest mes de la revista Cuina i la recent atorgada (només tres dies abans) estrella Michelin, varem decidir anar a tastar la cuina de Jordi Esteve.
El menú, que en aquest cas malauradament no va ser el de degustació (i que és el que habitual fem quan anem a un local d'aquestes característiques per conèixer bé la seva cuina), era tancat i incloïa: entrants, uns encenalls de foie, un plat de peix, un plat de carn, unes postres i una ampolla de vi negre.
Els entrants van ser els següents (a la foto, de esquerra a dreta):
- Croqueta de pollastre amb olivada verda. Molt bona i sucosa.
- Rap a l'andalusa amb tàrtar de carxofa confitada.
- Pastis de tonyina amb caviar Nacarii. Espectacular.
Entrants |
Després ens van portar uns encenalls de foie amb reducció de Sauternes, dels que ràpidament la meva dona em va demanar que a veure quan li feia a casa. Molt saborosos i més fàcils de menjar que no pas a "zocotrocos" (desconec la traducció d'aquest vocable...). Acompanyats de unes torradetes de pa.
Encenalls de foie |
El plat de peix va ser un lluç a la planxa molt bo, acompanyat per uns calçots en tempura i salsa romesco. L'únic però, seria el punt de cocció de la pell, ja que, personalment, m'agrada que estigui un xic més cruixent.
Lluç a la planxa amb calçots en tempura i salsa romesco |
La carn, era un filet de vedella que era pura mantega en boca (per tendresa), acompanyada de un parmentier de patata i un rovelló (no es van estirar molt en això...).
Filet de vedella amb parmentier de patata i rovelló |
I de postres, ens van servir una bona taten de poma amb chantilly de nata
Taten de poma amb chantilly de nata |
El vi que ens va acompanyar durant l'àpat i que entrava a l'oferta va ser un Rioja (correcte) que ja havia tastat abans, però del que no recordo el nom.
Tot plegat, més impostos, les copetes de cava del aperitiu i els cafès no va arribar als 50 € per cap.
De ben segur que tornarem. I si no es a fer el menú degustació, serà a fer algun dels sopars temàtics que sé que fan de tant en tant i dels que ja he sentit parlar molt bé (especialment dels dedicats a la gastronomia japonesa).
Un altre aspecte destacat d'aquest restaurant, es que està adscrit a l'iniciativa "Porta el teu vi" de la web www.vinsdecatalunya.cat i que consisteix en comprar a preu de botiga una serie de vins dels nostre país per poder-los consumir al restaurant que li indiquem.
Fins aviat!
Amb la tecnologia de Blogger.