- Back to Home »
- Arròs , Japón »
- Un altre festival japonès a casa!
Posted by : Jordi Castaño
dissabte, 8 de desembre del 2012
En primer lloc, he de demanar disculpes per el mal que pugui fer amb aquesta entrada al meu blog als que us agradi tant com a mi el menjar japonès.
Aprofitant el pont de la Constitució (al menys que serveixi per quelcom positiu...) vaig preparar un sopar monogràfic de Japó amb diferents tipus de makizushi, nigirizushi, sashimi i uns noodles de pollastre per a qui no agradés el tema del peix cru.
I ...el resultat va ser tal que el següent:
Makizushi, nigirizushi i sashimi |
Per arribar fins aquí, vaig elaborar l'arròs per sushi fent servir un quilo d'arròs (la resta d'ingredients i quantitats poden trobar-se al mateix link) per a vuit persones. Van sortir unes 140 peces dels diferents tipus de sushi (i això que no el vaig posar tot...). Al dia següent vam poder tornar a sopar sushi quatre persones.
Preparant l'arròs per el sushi |
El detall de cada un dels plats, és a continuació:
Sashimi de salmó i tonyina (soc conscient de que no estava gaire ben tallat ja que les peces que vaig comprar no eren les més adients per això) i futomakis de salmó, tonyina i alvocat (alguns amb carbassó, a més).
Hosomakis de salmó, de tonyina i vegetals (pebrot verd, carbassó i tomàquet)
Uramakis de salmó i alvocat.
Nigiris de salmó, tonyina i gamba de Vilanova.
Més futomakis de tonyina amb alvocat i hosomakis de frankfurt (per la petita) i de tonyina amb carbassó.
Tot i que diuen que el millor per acompanyar aquests tipus d'àpat son les cerveses, ho varem maridar tot amb un vi blanc de Verdejo que anava força bé per netejar el paladar i prepara-lo per la següent peça de sushi.
Fins el proper festival!
Amb la tecnologia de Blogger.