Posted by : Jordi Castaño diumenge, 27 de desembre del 2015

Can Ferran
Carretera Molins de Rei, km.14
08192 Sant Quirze del Vallès, Barcelona

info@masiacanferran.com
www.masiacanferran.com


Telèfon: 936 991 763




Feia molt de temps que escoltava les excel·lències de les mongetes de Can Ferran (des de diferents i allunyades amistats), fins que després del pont del 6-8 de desembre, la Laura i en Xavier em van animar a anar a fer un dinar allà. Està situat en plena natura, entre Sant Quirze i Rubí i s'accedeix de forma molt fàcil venint des de Barcelona pels túnels de Vallvidrera i agafant la sortida de Sant Quirze, a on trobarem el camí d'accés al restaurant des de la mateixa rotonda de la sortida. El primer que em va estranyar molt, va ser la preocupació d'en Xavier per no haver aconseguit que li mantinguessin la reserva més enllà de les 15.00 hores. La veritat és que vaig pensar que un dimecres a migdia després d'un pont de quatre dies, no seria gaire complicat trobar taula. Però en arribar ja vaig veure que anava errat... L'aparcament estava ple a vessar i vaig haver de deixar el cotxe fora dels llindars de l'aparcament. Ja m'havien dit que era una masia gran, però em van sorprendre molt les dimensions d'aquell lloc.

Però si les dimensions exteriors sorprenen, no queda enrere la capacitat de comensals que pot admetre el seu interior. Disposa de diferents menjadors, així com privats per fer celebracions o reunions de forma més reservada. De decoració clàssica amb taules i cadires de fusta ben rústica i estovalles de quadres, disposa d'un ràpid i familiar servei amb qui és fàcil d'entendre's. 

No disposen de menú i la carta és plena de referències de la cuina clàssica catalana de les nostres àvies, amb preus ajustats i més per les quantitats que serveixen. Tenen un clar predomini de la brasa, tot i que entre els plats del dia sempre trobaràs opcions de guisats. Nosaltres, com no podia ser d'una altra manera, vam demanar les mongetes amb cansalada (també es poden demanar seques, amb botifarra negra o amb llom). Realment, no eren pas mentida el que havia escoltat... D'una qualitat difícil de superar i d'obligada elecció pels que, com a mi, els hi agradi aquest bé de Déu.

Les mongetes de Can Ferran (aquestes amb cansalada) - 8,50 € la ració


El que va venir a partir d'aquí, molt bo i ben elaborat, ja va ser secundari (després d'aquelles mongetes, és molt complicat superar el llistó). La meva elecció va ser una brinça de vedella (en castellà "entraña") molt saborosa i amb un punt de cocció perfecte.

Brinça ("entraña") de vedella a la brasa amb chimi-churri - 12,50 €


I altres plats, van ser un steak tàrtar, que a la fotografia podeu no veure amagat darrere d'unes làmines de filo). Em va semblar una presentació ben estranya... 

Steak Tàrtar


I un pollastre a la graella.

Pollastre a la brasa amb patates - 6,85 €


Tot acompanyat per un bon pa de coca amb tomàquet i un cava ben fresquet.

Pa de coca


I de postres, una "lleugera" coca amb crema i pinyons (recomanació de la noia que ens va atendre i que he de dir que estava molt bona), un flam de la casa i una magrana.

Coca amb crema i pinyons
Flam

Magrana


Ben curiós i a tenir en compte si mai aneu, és el fet de no disposar d'opció de cobrament amb targeta de crèdit, disposant en el seu lloc d'un caixer automàtic a l'entrada, que és el primer cop que ho veig en un restaurant. O tenen molta rotació i una facturació molt alta que el banc es pot permetre posar-hi un d'aquests, o els motius van per una altra banda... :-)

Pel que fa al preu, no puc dir quan va pujar el compte doncs va ser una convidada, però pel vist a la carta, ha d'anar pel voltant dels 30-35 € per cap de mitjana. 

En resum, un lloc al qual segur tornaré, però ni de conya un cap de setmana. Veient com estava un dimecres a migdia després d'un pont, no vull ni pensar el suplici de gent que han de tenir un diumenge a migdia. Segons sembla, són conegudes les cues que es formen per dinar, afició aquesta que no comparteixo en absolut... A més, i segons resa la seva web, no s'accepten reserves, tot i que nosaltres si que en teníem, però això ja és una altra pel·lícula... :-)

Alguna cosa farà bé aquesta gent, doncs té molt de mèrit omplir nit i dia un lloc d'aquestes dimensions sense acceptar reserves ni targetes de crèdit. Serà potser que disposen d'una bona cuina amb un producte de primera? Potser si serà això... 

{ 10 comentarios... read them below or Comment }

  1. Doncs sí que ha de ser bo per omplir sense reserves i sense pagaments amb targeta. Haurem de tenir-lo en compte pel 2016 i tastar aquestes mongetes.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un clàssic de Barcelona, Pepa. El tinc a cinc minuts de casa i encara no havia estat mai abans.

      Però em sembla molt recomanable, i més si et pots escapar entre setmana i anar una mica abans de les hores punta.

      Salutacions!!

      Elimina
  2. Com t'he comentat algun cop en directe, per mi era un restaurant habitual quan el meu fill estudiava per Bellaterra i acabava a les 13h, que ens permetia arribar-hi abans de les 13:30 en que es començava a formar cues.

    Quan li van canviar l'horari a les 13:30, ja no vam anar més pel motiu de les cues... Parlo de fa uns 10 anys i no sé si ara amb la crísis el tema cuaa entre setmana continua, però no he tornat més a partir de que es va acabar la seva escolarització per la zona...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Serà qüestió doncs, de buscar un forat a l'agenda per re-visitar-lo. Em vaig quedar amb ganes de tastar altres plats que em van fer molt bona fila...

      Abraçada!

      Elimina
  3. Ostres, cues, sense tarjeta, ple a vessar... això diu molt! L'anotem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho dubtis Lluïsa. I més si t'agraden tant com a mi les mongetes.

      Salutacions!

      Elimina
  4. No hi ha opció d'anar en diumenge ni festius, dissabte nit tampoc, tampoc admeten reserves, en quan al caixer no fa massa anys que està, abans tenies que anar previst de cash. Jo vaig un parell de cops a l'any per motius familiars, però si comptes que no hi ha reserves,que no m'agraden els caixers i que està fora de Barcelona per al meu gust perd punts, ho canvío fácil per un Racó de la Vila per exemple

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon any i moltes gràcies per passar per aquí i dir la teva, Tomàs. La veritat és que fa ja molts anys que no he utilitzat cap caixer (intento anar sempre amb efectiu per controlar la despesa) i aquest fer tampoc em va dir res. Més aviat ho vaig trobar un fet anecdòtic.

      Prenc nota del Racó de la Vila.

      Salutacions!

      Elimina
  5. Hola Jordi,
    Es nota que les mongetes són de fa poc (collides).Són tan bones acabades de sortir de l'olla que amb un raig d'oli n'hi ha prou i la magrana. Un bon dinar!
    Pot ser serà això. Un bon producte.
    Bon Any Nou!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fina

      És d'aquelles menges que són bones per si mateixes sense cap elaboració complicada. Com bé dius, el millor és l'acompanyament d'un bon raig d'un oli de qualitat.

      Feliç any nou per tu també!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -