Posted by : Jordi Castaño diumenge, 26 de juny del 2016

TOPIK 
València, 199
08011 - Barcelona

Tel. 934 510 923


www.topikrestaurant.es




Aquest cop, els de 3(o+) a Taula hem deixat de banda les novetats de restauració de ciutat, i hem anat a fer-nos un merescut auto-homenatge a un dels llocs que més ens agrada a tots tres: el Topik. Es tracta d'un restaurant situat a l'Antiga Esquerra de l'Eixample, de tall clàssic en la seva decoració i una cuina de fusió catalana japonesa (segons defineix el seu mateix xef, l'Adelf Morales). Entre molts altres, té el mèrit d'oferir un espectacular menú de migdia entre setmana per tan sols 14€ (ja sé que hi han de més econòmics, però ni de conya amb aquest producte i preparació). A més, te un parell més de menús de degustació a preus molt ajustats (com el que vàrem gaudir nosaltres) i, lògicament, l'extensa carta amb plats que encara no he aconseguit tastar...

De la seva cuina, encara que és molt complicat destacar un sol plat, diria que qualsevol que estigui elaborat amb tonyina és un encert segur. En pocs llocs he tastat plats d'aquest peix tan ben elaborats com al Topik.

Acostumo a deixar-me caure mínim un parell de cops l'any, atret tant per la seva cuina com per la RQP d'ambdós menús i algun post he anat fent des de l'any que el vaig conèixer... 

2013 - El primer cop... i Nit de garnatxes i tonyina

2014 - La becada...

2015 - Un sopar de luxe...


I aquest cop, per saber més del que vàrem tastar i per acabar de llegir el post, haureu d'anar al blog dels 3(o+) a Taula...

Topik - by 3(o+) a Taula




Crec que ja només em queda fer allà un monogràfic d'ostres. A veure si ho llegeix l'interessat i s'anima a preparar un soparet... :-)





{ 7 comentarios... read them below or Comment }

  1. Mala època per les ostres... Recorda que els mesos bons són els de la R... Però si ell no s'anima, l'animem nosaltres a l'octubre...

    TRes a Taula va de OstRes a l'octubRe.... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. OstRes! No ho sabia... Esperarem doncs fins l'OctubRe... :-)

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Això m'ho deia la meva iaia: el marisc al mesos amb R.
      La meva mare no, que no li agrada cuinar gens... No sé com he sobreviscut!

      Salut!

      Elimina
    3. Però voleu dir que avui en dia continua sent veritat la dita? Creieu que trobaríem diferència entre un ostro d'agost i un d'octubre? Des de la més gran ignorància, eh?

      Elimina
    4. Crec que va d'acord amb la temporada de reproducció de l'animal i per consecuència també amb la mida i edat que pot tenir. Dels permisos de pesca no tinc ni idea, però també hi ha una temporada per cada espècie.

      Salut!

      Elimina
  2. Per les fotos vaig al bloc, però d'aquest ja sé qué en direu :-) que ja està tastat!!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... Tot i que sempre et sorprèn amb algun plat nou, com en aquest cas va passar amb el tartàr de navalles amb garoina i dashi... :-)

      Salutacions!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -