Posted by : Jordi Castaño diumenge, 4 de juny del 2017

Casa del Bosc
Al bell mig del Montseny
08445 - Cànoves

Tel. 931 990 010

Tel. 638 841 280 (Whatsapp)

www.casadelbosc.com

casadelbosc@casadelbosc.com



Quan el Xavi, propietari i alma mater d'aquest restaurant, em va trucar ara fa unes setmanes i em va dir que volia que anés a tastar un menú de caça que estava preparant consistent en 30 (TRENTA) plats en el qual el principal ingredient era la carn provinent de la caça de les nostres terres, sincerament vaig pensar que s'havia begut l'enteniment. Un producte tan especial i contundent, vaig pensar que no tenia cabuda en un menú exclusiu i que seria poc variat i entretingut com per passar un parell o tres d'hores bones que pot durar un àpat d'aquestes característiques. Però he de reconèixer que em vaig equivocar. Però anem a pams...

Ja vaig publicar en el seu dia (Casa del Bosc- 2013) l'experiència gastronòmica i de comunió amb la natura que suposa pujar a menjar a aquest restaurant i que després he anat ampliant amb diferents àpats a l'hora d'esmorzar (per a campions...) o sopar a la fresca gaudint del cel sense contaminació lumínica de la ciutat. Per mandrosos, penjaré una breu ressenya del que vaig escriure en el seu dia quant a la forma d'anar i arribar a aquest peculiar lloc que no ha deixat pas indiferent a ningú que m'ha acompanyat fins allà dalt:

"... És un lloc per anar a passar tot un dia, ja que no es pot accedir amb vehicle propi. La gràcia està en marxar ben d'hora per fer el camí de pujada al restaurant tot passejant (aproximadament un parell d'horetes, parant-nos a mirar el paisatge, les flors, la fauna o a descansar) o fent via (poc més d'una hora si volem fer esport i arribar a dalt fets una coca). A més, disposen de servei de taxi, que cal reservar amb antelació, per si no es pot pujar a peu (per incapacitat, mal temps o pura vagància)  amb diferents tarifes en funció del número de persones i de si fem només un trajecte o bé, fem anada i tornada.

Per arribar fins al punt on s'han de deixar els cotxes, just a l'arribada a Cànoves es troba la senyalització de Casa del Bosc, que cal anar seguint fins a trobar un guarda forestal a l'entrada del Parc Natural i indicar-li que tenim reserva a la Casa del Bosc. Ens deixarà passar fins al pàrquing de l'embassament que és a on s'han de deixar els vehicles i des d'aquest punt, seguir a peu o bé esperar el taxi."


Un cop fet aquest recorregut i visitat el Castanyer de Can Cuch que està a només 300 metres i que és d'obligada visita per la seva magnitud i espectacularitat, ens trobem amb la Casa del Bosc, a un entorn privilegiat al bell mig del Parc Natural del Montseny, i que ens permet gaudir tant de les seves taules a l'exterior com de l'acollidora sala que tenen a dins del restaurant. 


Vista exterior de la Casa del Bosc
Castanyer de Can Cuc


Com el Xavi, el propietari, és un gran amant de la caça, l'interior de la sala principal està guarnida i presidida per diferents trofeus d'aquests animals. 


Sala interior


I pel que fa al menú degustació, he de dir que és totalment espectacular tot i que al començament m'havia semblat surrealista. Des de l'estructuració en sí del menú (8 blocs de diferents tipus de preparació de les carns), fins a la presentació de cadascun dels plats, i tot això passant per una posada en escena d'allò més acurada i efectista. Chapeau pel Xavi, per la seva currada i per pensar en com fer gaudir a la seva parròquia oferint-li sempre novetats i variacions en la seva cuina.

El primer bloc, estava compost per diferents embotits, que podeu veure a la fotografia següent i que eren, de dreta a esquerra:

- Llonganissa de porc senglar amb pa de llavors.
- Llescat de pa sucat amb tomàquet i xoriç de cérvol. 
- Pernil dolç de daina amb coca de pa.
- Tàrtar de llom de cérvol amb pebres vermells.

Cal destacar de forma considerable els dos últims, especialment el pernil dolç de daina que també s'ha de tenir imaginació per fer aquesta peça d'una cuixa d'aquest animal... Saborosíssim!


Els entrants (embotits)


La veritat és que després d'aquest primer pase, vaig pensar que seria molt difícil d'acabar aquest interminable reguitzell de plats... Però va arribar el segon que em va fer pensar que podria funcionar la fórmula de menú pensada pel Xavi... 

Quatre amanides diferents, que de dreta inferior i en el sentit de les agulles del rellotge van ser:

- Amanida de pernil de porc senglar cuit a baixa temperatura.
- Amanida d'arròs salvatge amb encenalls de faisà (val a dir, que sent el primer dia que feia aquest menú, algun dels plats els va d'haver de canviar a l'últim moment per problemes logístics... com aquest en el que l'arròs va ser substituït per una endívia).
- Amanida de guatlles en escabetx.
- Vol-au-vent de pernil d'ànec amb salsa de xampinyons. 

Complicat destacar un sol d'ells, ja que eren tots molt equilibrats i digestius (si, si... digestius, tot tractant-se de caça...).


Les amanides


El següent pase, que va ser el dels patés, te'l deixen a la taula per compartir entre dues persones (o potser quatre, tot i que en el nostre cas, en ser dos només ens ho van deixar dient que no calia acabar-ho tot i que només era perquè ho tastéssim... i que com podeu imaginar, no vàrem fer gaire cas i vam donar compte de tot el plat...). Seguint el mateix ordre que a l'anterior (de dreta inferior i en el sentit de les agulles del rellotge) ens trobem amb:

- Paté de cérvol. Amb diferència, el més contundent i sencer (amb tropezones). 
- Paté de porc senglar. 
- Paté de faisà. Pel meu gust, el millor. Amb un sabor i una textura que em recordava a la carn dels canelons de la meva iaia. 
- Paté de foie d'ànec de coll verd.

Els patés


Per fer una pausa després de la contundència dels patés, va arribar el torn dels carpaccios (seguim amb el mateix ordre de des de la dreta inferior i en el sentit de les agulles del rellotge):

- Carpaccio de llom de cérvol amb parmesà.
- Carpaccio de llom de daina a les fines herbes.
- Carpaccio de llom de cabirol amb tòfona.
- Carpaccio de magret d'ànec amb encenalls de ceps.


Els carpaccios 


I perquè no ens confiéssim gaire i no deixéssim descansar pas els nostres estómacs, ens arribar el pase dels arrossos... I ja no tornaré a dir en quin ordre estan els plats:

- Arròs caldós Moli de Pals amb perdiu roja.
- Arròs caldós Moli de Pals amb faisà.
- Arròs de muntanya amb llebre i moixernons.
- Arròs Moli de Pals amb tudó i carxofes.

Tots ells de gran nivell d'elaboració i sabor, tot i que em quedaria amb qualsevol dels dos últims (però això ja entra en el terreny de les preferències personals...).

Els arrossos


El següent pase que no sé ben bé com definir o agrupar, estava compost pels següents plats:

- Bistec rus de porc senglar amb ceba confitada. Melós i saborós. 
- Bistec rus de porc senglar amb espinacs. 
- Sobrassada tèbia de porc senglar.
- Rostit de pagès amb quarts de guatlla. 

No sé ben bé com definir aquest pase... 

I la traca final, formada per quatre civets, quatre, d'allò que acostumem a relacionar i identificar com a plats de caça. 

- Civet de cabirol amb fredolics.
- Civet de cérvol amb gírgoles de castanyer.
- Civet de porc senglar amb castanyes.
- Caldereta de mufló amb verdures.


Els civets


I, per acabar, les postres. Molt i molt bones (que venint d'una persona com jo a qui no li fan gaire el pes les postres, és tot una lloa...) i com a mínim, sorprenents:

- Maduixes amb foie d'ànec caramel·litzat.
- Batut de mores i nabius blaus. Aquest especialment em va encantar. 

Les postres
I tot això, remullat amb un maridatge (opcional al menú de degustació aquest) del celler Mas Ramoneda, amb vins de la D.O. Costers del Segre i que van ser els següents (cadascun d'ells per a cada dos pases en ordre correlatiu a l'exposat en aquest post):

- Blanc de Boira.
- Finca del Cabirol.
- Finca el Picot.
- Finca del Senglar.


Els vins del maridatge


Tot aquest festival que heu pogut llegir i veure aquí, l'ofereix la Casa del Bosc des del dia 3 fins al 25 d'aquest mes de juny, per un preu de 35 € amb tot inclòs (aigües, vi de la casa, cafès i IVA) o de 48 € si agafem l'opció amb maridatge de vins, com podeu veure al tiquet (les 4 cerveses van ser necessàries per hidratar-nos després de la pujada... ;-)). 




Si ja tenia clar que és un dels llocs que s'han de conèixer tant en l'àmbit culinari com per gaudir d'una diada en plena natura, ara encara ho trobo més interessant amb aquestes jornades gastronòmiques de la caça, que trobo força interessants. Ara ja només em resta tastar aquest hivern, la seva mítica escudella... 


{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. M'ha encantat la frase

    "no ha deixat pas indiferent a ningú que m'ha acompanyat fins allà dalt"...

    :) :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara que ho dius, és veritat que a tu tampoc et va deixar indiferent... 😂😂😂😂

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Doncs segons com estigui el camí, si puc anar en la meva motoreta podria fer un pensament. Ho del taxi ho veig com que perd la gràcia...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desconec la potència d'aquests aparells, però penso que no pujaria pas aquells camins. Són força empinats i fins i tot costa fer-los de baixada.

      Però per lo especial d'aquest menú, fins i tot jo faria l'esforç de pujar amb el taxi...

      Salut!!

      Elimina
  3. Em sembla una quantitat de menjar impressionant, però...veient les fotos, segur que no es deixa res a taula.
    La baixada a peu, sí o sí...per anar baixant, també, l'àpat ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure... la quantitat és realment impresionant i estic segur que més d'un o d'una es deixen molts tastets del menú. Però per a campions com jo i el company amb qui vaig anar, és correcte i vàrem quedar més que bé (tant de menjar, com de beure).

      I personalment, a mi em costen més les baixades que les pujades... :-)))

      Salut!!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Jo crec que és imbatible pel producte que menjes, l'elaboració dels plats, l'amabilitat del servei i l'espectacular entorn.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -