Posted by : Jordi Castaño diumenge, 24 de setembre del 2017

La Formatgeria de Llívia
Pla de Ro s/n Gorguja

17527 Llívia (La Cerdanya - Girona)


Tel. 972 146 279


www.laformatgeria.com




Tenia anotats com a pendents per anar a tastar la seva cuina, un parell de restaurants de Llívia: La Formatgeria de Llívia, i L'Ambassade de Llívia. Aprofitant uns dies de ruta 
per la zona aquest estiu, ens vàrem atansar a aquest primer, deixant per una propera visita L'Ambassade. 

Està situat en una antiga fàbrica de formatges totalment reformada als afores de Llívia, seguint la carretera que ens porta a Saillagousse que fa de frontera natural entre els dos països. Espectacular tant al seu interior amb els seus grans salons a on domina la fusta, com a l'exterior amb els jardins que l'envolten i que són aptes i que haurien de ser obligatoris per la mainada que acostuma a habitar als migdies en aquests tipus de restaurants. També tenen la possibilitat de contractar salons, jardí o carpa per celebracions de qualsevol mena.  

La carta no és especialment extensa, i s'observa un predomini d'una cuina de muntanya amb tocs de modernitat, com es pot endevinar pels ingredients poc habituals dels acompanyaments o alguna forma de cocció. S'estructura aquesta en entrants (amb plats calents i amanides), fondues i raclettes, carns (a la pedra i guisades) i peixos. I de cadascun dels apartats, unes quatre o cinc referències. 

Com ens venia de gust fer una fondue (que millor que això en una formatgeria, oi?), vam demanar per a compartir una senzilla però resultona amanida de carxofes i arengada marinada amb mostassa i vinagreta de sèsam. 

Amanida de carxofes i arengada


La carta de vins és extensa i amb bones referències, i tot i que la primera elecció fa fallar, el segon vi escollit va anar força bé amb la fondue: un Carisma, amb Gewürztraminer i Riesling, vi d’alçada fet a l’Alt Urgell amb un preu molt competitiu: 18,50€ per uns 15 - 17€ a cellers. Original també la glaçonera que fan servir per mantenir fresc el vi.




I la fondue, que va ser finalment la d'ovella Meranges. De gust intens i en quantitat més que generosa i suficient per a dues persones. Servida amb trossos de poma, pastanaga, pa de sègol, cogombres i tomàquets cherry. Molt bona i entretinguda per passar una bona estona tot veient el moviment de criatures pels voltants... 




I el preu, com podeu veure, va passar una mica dels 100 € però per la copa que aquell dia vaig haver de demanar per passar el tràngol de la quantitat de criatures que habitaven pel menjador aquell dia i que per a més inri, envoltaven per tots cantons la nostra taula... :-(

Bon detall el de mostrar en el tiquet de caixa els imports detallats de menjar, begudes i postres (tot i que tampoc ho fan del tot bé...).


En resum, un bon lloc a on anar a menjar una bona fondue (només puc donar fe d'aquest plat, tot i que les carns que veia passar feien una pinta espectacular i eren racions enormes) en un ambient selecte (per no dir pijo, que la zona ja ho porta de sèrie...), amb bon servei i qualitat de la seva cuina. No em faria res repetir i tastar algun dels plats que vaig veure... :-)

{ 8 comentarios... read them below or Comment }

  1. Bon lloc... Quan jo estava a Llivia, em quedava molt a prop i era un lloc que ens agrada molt. Però sempre de nit.

    La carn la tenen molt bona, doncs hi ha parentesc directe amb la carnisseria Meya a Puigcerdà... (Si, si... Meya també... :)...).

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, hi havia publicitat de la carnisseria que comentes i fins i tot un sorteig per un lot de productes d'allà. I quan vaig veure lo de Meya, vaig fer una fotografia del paper per preguntar a la susodicha si eren familia... :-)

      Imagino que de nit deu guanyar molt. De dia, ja t'asseguro que no et sentiries gens còmode tu tampoc...

      Abraçada!!

      Elimina
    2. síiii, branca meya puigcerdà és molt top! :-)

      Elimina
  2. El Santi, després de llegir la ressenya, m'ha dit que quan anem. Està boig per anar a menjar fondue amb nens al voltant corretejant i saltant, llàstima que no anessin també cantant i cridant per fer la festa perfecta.
    Nens i fondeu, dos preferits del Santi :-XXXXX

    Salut!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. O sigui que és dels meus, oi? Doncs comenta-li que si vol es pot afegir al "Club Herodes" que volem fundar juntament amb una amiga... ;-)

      Salut!!

      Elimina
    2. hahahaha, doncs ja teniu presi perquè ell sempre diu que és Herodes. A més, no té fills, o sigui, conseqüent amb els seus principis, no com d'altres -com jo- que renego però ja he parit dos al món. :-)

      Salut!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Si. Lamentable... Ja és el segon lloc que m'hi trobo i no entenc com no s'adonen. De fet, les estovalles van quedar bastant perjudicades al afegir una mica més d'oli... :-)))

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -