Posted by : Jordi Castaño diumenge, 25 de març del 2018

Trinquete
Trinquete, 1 bis
31500 - Tudela

Tel. 948 413 105

www.trinquete.es



De pujada a terres basques i navarreses per passar uns dies de relax, vam fer parada i fonda programada a Tudela que era la població que ens quedava més propera quan arribava l'hora de dinar. Va ser la mateixa noia de l'hotel que havia reservat a Arantza (i que aprofito per recomanar-vos si voleu desconnectar totalment) que, en preguntar-li si coneixia algun lloc a mig camí per fer parada, ens el va recomanar remarcant que era ideal si ens agradaven les verdures... 

El restaurant està situat al centre d'aquesta localitat, on no costa gaire trobar aparcament, i és un espai molt agradable d'estil modern i mobiliari funcional, amb parament més que correcte. Servei amable i professional, que en tot moment ens va recomanar les millors opcions per les nostres preferències. 




Es tracta d'un petit restaurant familiar que s'autoabasteix de les seves fruites i verdures, recollides diàriament i conreades amb criteris tradicionals i ecològics. Treballen tot amb productes propis o dels seus veïns, sent la seva doncs, una cuina de proximitat (tot i que vaig veure unes gambes de Huelva, que molt, molt pròximes no són...). 

A la carta, a la qual només vaig donar un ràpid cop d'ull, figuren verdures, llegums, peixos i carns, així com d'altres suggeriments de plats del seu corral o bé del seu rebost. Aquell dia, com les sensacions del lloc eren bones, ens vam deixar portar i així, pràcticament tot el que va arribar, va ser de fora de carta.

D'entrada, i mentre esperàvem els plats, un aperitiu amb una crema de carabassa, de la que penso s'ha abusat una mica massa als últims temps. I una garnatxa de la propera D.O. Campo de Borja, per acompanyar l'àpat.  
















Els entrants, que van ser tots dos compartits i de fora de carta, van ser uns impressionants "pimientos del cristal" i unes carxofes preparades al wok que es fonien a la boca. Ambdós, de gran nivell de preparació i amb una acurada presentació. 

Pebrots del cristal

Carxofes al wok

De la carta, una orada salvatge a la planxa amb fideuà o fideuada negra. 



I de fora de carta i com a suggeriment, un garrí cuit a baixa temperatura durant no sé quantes hores i acabat amb una hòstia de forn, que va resultar un encert i un dels millors que he tastat (i sóc fan total d'aquest plat...). 



I per no dir que no tastàvem les postres, vam compartir una mena de recuit amb mel, que van tenir la deferència de servir-nos en gots individuals. 



El compte de poc més de 50€ per cap amb el vi i els cafès, el trobo justificat si atenem la qualitat dels productes i l'elaboració d'aquests. 



En resum: un bon lloc a on fer una parada a les escapades que fem pel nord de la península, amb unes verdures d'allò més fresques i ben cuinades, en un entorn agradable i amb un servei eficient i amable, i obligat d'escoltar per seguir les seves recomanacions i plats del dia. 

A Tudela també, ja de baixada d'aquella estada, vam trobar un altre restaurant, que no passarà pas a la llista de recomanables, però que algun altre dia publicaré... 

I per acabar, unes fotografies de l'hotel Arantza a la localitat del mateix nom, que us recomanava visitar a l'inici d'aquest post, i que a més, és un hotel d'aquells "Adults Only" que tanta il·lusió ens fa trobar als que ja tenim la canalla crescudeta... 


 


Realment adorable... :-)

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Això dels "adults only", m'encanta.

    Fins i tot fa 4/5 anys, vaig estar per Itàlia en un Club Mediterrané adults only i la tranquil·litat en comparació a altres sense restriccions, és la conya...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Acabo de tornar de terres bàrbares i et puc assegurar que he trobat molt a faltar aquesta mena de llocs... Recorda'm que et parli del Club Herodes del qual tinc l'honor de ser soci fundador... :-)))

      Abraçada i fins aviat!!

      Elimina
  2. Pensava veure més verdures pel títol del post :-DDD
    Un gran hort el que té Tudela. M'encanta l'hotel "adults only", en UK hi ha restaurants i tot amb aquesta etiqueta i em sembla perfecte. #yoyaloshecriado

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-))) Gran hashtag aquest...

      Tots els plats portaven verduretes, no? De debò que és molt recomanable. I les verdures bones, cada cop m'enamoren més...

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -