Posted by : Jordi Castaño divendres, 22 d’agost del 2014

Bar Brutal
Barra de Ferro, 1
Barcelona

Tel. 932 954 797



Ja sé que baixar una nit del mes d'agost a sopar al barri del Born de Barcelona sense haver fet reserva pot semblar una estupidesa però vaig pensar que si no era en un, seria en un altre... I finalment, després de voltar i voltar durant una llarga hora pels carrers d'aquest barri i haver intentat sense èxit obtenir una taula en uns quants locals, vàrem acabar amb els nostres cossos al Bar Brutal (pel qual ja havíem passat un parell de cops abans pel davant...).

És un local amb una il·luminació més aviat pobre i amb una decoració barreja de bar i vermutería d'imitació vintage i amb originals elements decoratius a les seves parets. L'ambient és bàsicament hipster local (o modernillo, o com vulgueu dir-ho...), fet que tampoc és que m'influencii a l'hora d'escollir, però que tampoc és la meva prioritat. Servei majoritàriament forà que, tot i que fan esforços per entendre el nostre idioma, acabes per fer servir el castellà si vols sopar el que demanes... De fet, l'única paraula que vàrem sentir en la nostra llengua va ser un adéu del noi que ens va obrir la porta al marxar... Trist.

Una de les gracies del local, és que pots demanar el vi a copes (bé). Els vins que tenen a la carta són naturals i biodinàmics  (doncs entesos). Però quan després de demanar la primera ens van retiren la carta (mal), ens va fer mandra tornar a demanar-la i vàrem repetir del que inicialment havíem demanat i que era un Bassotets, vi blanc de la D.O. Conca de Barberà del celler Escoda Sanahuja i del que ja havíem tingut ocasió de tastar un dels seus vins a la visita que vam fer al restaurant Ca La María. El preu de cada copa de vi era de 3,80 €, i si tenim en compte que l'ampolla està al celler a un preu d'11 € vosaltres mateixos podeu fer números...

Com ja portàvem força gana (ja era tard per l'hora que estem acostumats a sopar i més després de les voltes que portàvem) vàrem demanar directament unes olives sicilianes i uns talls de secallona dels Pallars, per anar picant mentre decidíem que demanar. No va donar temps ni a treure el mòbil per fer unes fotografies...

Finalment, vam optar per demanar un tàrtar amb salsa Cipriani (9,50 €) que si no recordo malament, és una maionesa acabada amb un rajolí de Perrins, per la meva filla i compartit tres plats més. Aquest plat no el vaig tastar, però va dir que estava força bo, tot i que no superava ni de bon tros al que prepara el seu pare... ;-)  


Tàrtar amb salsa Cipriani

I els plats que vàrem compartir, van ser unes Fiori de zucca, que són unes flors de carbassó, però que escrit així deu quedar més bé... Anaven farcides de ricotta i amb una salsa de menta. Bones, però pel meu gust, excessiu protagonisme de la menta que dominava el gust de dos ingredients suaus com són la flor de carbassó i la ricotta. Tot i això, un bon plat (10 €).


Flors de carbassó farcides de ricotta

Vàrem continuar amb una albergínia a la parmesana amb oli de menta (aquí ja no es notava tant) i ou de guatlla (6,50 €). El plat menys afortunat, principalment perquè la pell de l'albergínia estava massa dura. 


Albergínia a la parmesana amb oli de menta i ou de guatlla

I uns calamars amb puré de carbassó (14 €) què va ser el millor plat amb diferència dels tastats aquell vespre. Producte ben fresc al seu just punt de cocció i combinació encertada de sabors amb el puré de carbassó.


Calamars a la planxa amb puré de carbassó


Tot plegat, per tres persones sense postres ni cafès, va sortir per 65 € que no és que sigui gaire, però tampoc és que fos un festival de la cuina...

En conclusió: em va semblar més un lloc enfocat al turista que té el barri del Born com el seu hàbitat natural i no pas tant com pel natiu de la ciutat (tret del qui els hi va aquest rollo modern i de moda). A mi personalment, em va deixar bastant indiferent i, tret del plat de calamars, tampoc em va aportar res de l'altre món... Afegir com punts negatius, la falta d'il·luminació (si vols veure el color del vi, val més que portis un encenedor...) i la incomoditat de les taules, que a més de petites són massa baixes. 

{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. Vaja.... Jo tampoc hi vaig tenir massa bona experiència.... Vam entrar per veure com anava, demanar alguna copa de vi i si la cosa anava bé, sopar una mica....

    I ja no vam començar bé amb el cambrer italianet amb el diàleg que ja vaig publicar i que al no disposar de carta, els criteris anaven al voltant del color i criteris subjectius del tipus "Cómo le gusta el vino... suavecito, fuerte....?".

    A sobre es van emprenyar amb el meu post i van entrar una mica a saco, ja no recordo si al blog o twitter, demanant a sobre la participació estelar del pallarés, que va entrar al bloc en plan "elefant en caxarreria"....

    Vaja.... un lloc eliminat de la meva llista....

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat! Ja deia jo que em sonava el lloc en qüestió... :-))

      Que sàpigues que ja tenen carta de vins o quelcom similar (de fet crec recordar que estaven en un sol full...), no sé si arrel de la teva visita o per altres motius...

      Tampoc crec que torni, doncs és la mena de lloc que em fa molta mandra repetir...

      Abraçada!

      Elimina
  2. Nosaltres vam anar recent obert, i no ens va acabar de convèncer tampoc, però vam pensar que pot ser els hi faltava una mica de "rodatge". Sembla ser que no és així...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Posteriorment a la visita i a la publicació del meu post, vaig veure el teu comentari a Foursquare relatiu al soroll. És un tema que em vaig deixar d'exposar i que crec necessari fer conèixer a la gent. El volum de la música era excessiu, però a més, no sé si va ser a una determinada hora de la nit, van pujar encara més el volum d'una manera desconsiderada (potser va ser per posar el modo pub ON...).

      Salutacions!

      Elimina
  3. Com be dius sembla el típic local de moda per turistes i moderns, però és que al Born n'hi ha uns quants d'aquestos (establiments i turisme)
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I segurament si fóssim nosaltres els turistes i el restaurant estigués situat a una ciutat fora del nostre país (Berlin, Nàpols, Caceres...), també entraríem atrets per l'estètica del local i tampoc ens semblaria tan malament... ;-)

      Però la veritat és que aquest look cansa una mica al Born...

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -