Posted by : Jordi Castaño diumenge, 4 de gener del 2015

La Cuina del Guinardó
Varsòvia, 148
08041 - Barcelona

Tel. 934 360 919

http://www.lacuinadelguinardo.com



Després d'uns dies de descans, avui toca parlar d'un bon lloc que més que restaurant, el qualificaria de casa de menjars. Està situat al barri del Guinardó, en una zona que quasi millor penseu a anar en transport públic, ja que les úniques opcions d'aparcament (almenys que jo vaig veure) són la zona verda (amb la consegüent preocupació d'estar pensant en renovar el tiquet) o bé el pàrquing que hi ha a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau que està situat a uns quants carrers (i que són de pujada per anar, que ja va bé per agafar gana).

Es tracta d'un petit local amb dues plantes, la primera de les quals és una botiga de menjars preparats, celler i "delicatessen". A la planta superior, trobarem el menjador pròpiament dit, amb poques taules i que només funcionen als migdies. La seva cuina, està basada en el producte de mercat i fresc del dia i que podrien resumir-se (entre d'altres) en: plats de cullera, verdures de temporada i guisats de carn i peix. Lògicament, n'hi ha molts d'altres, però per això podeu visitar la seva web, o millor, anar directament a comprovar-ho.  

Com la visita va ser amb la sempre grata companyia de l'amic Ricard, i de qui podreu llegir el seu punt de vista al seu espai http://cuinairestaurants.blogspot.com.es/, vàrem decidir demanar diferents plats i compartir-los, per poder tastar més varietat i així poder opinar amb més coneixement de causa. 

Comentant el perquè de l'elecció d'aquest lloc, em va comentar en Ricard que fa uns quants anys es va donar a conèixer d'una forma més mediàtica per haver rebut la filla de la família, el premi Nas d'Or, que és un prestigiós reconeixement per un sommelier. Jo el tenia guardat a la meva interminable llista de pendents, a arran de la lectura d'un post a qui malauradament no puc donar reconeixement, ja que no ho recordo (i tot el que no anoto, té una data de caducitat al meu cervell...).  

Vàrem escollir un dels vins que tenien a la botiga de la planta inferior, i que ells mateixos et diuen si poden servir-lo o no en funció de si el tenen a la temperatura adequada. La tria va ser un vi negre IO 2011 (crec) del celler Masia Serra de la D.O. Empordà. En aquell moment no vaig caure, però ara, en escriure aquest post he recordat que el vaig tastar per primer cop a la Rectoria d'Espinavessa i precisament convidat pel propietari del celler que estava sopant a la taula del costat. I si us ve de gust, podeu llegir la batalleta al següent enllaç: http://lacuinademindundi.blogspot.com.es/2012/10/la-rectoria.html

I per començar amb els plats compartits, un pebrot del piquillo farcit (si la meva memòria no em juga una mala passada) de ventresca de tonyina en un lleuger escabetx.   


Pebrot del piquillo farcit (3 € unitat)


Increïblement bones les croquetes de rostit. Per demanar-les per dotzenes... tot i el seu preu....


Croquetes de rostit (10 € ració)

Justa però ben resolta la ració de trinxat. Bon producte i ingredients en el seu punt just de cocció. Saborosa com la que més.


Trinxat (8,50 €)


Menció a part crec que mereixen les mandonguilles. Per una banda, he de dir que com l'anterior plat vaig trobar massa justeta la quantitat, però per una altra, he de dir que el punt de cocció de les mandonguilles era suau i flonjo com no s'acostumen a trobar. Un plat rodó, tant pel seu sabor com pels seus ingredients (perdoneu la broma fàcil, però la neurona s'ha tornat a escapar....). 


Mandonguilles amb pèsols (12 €)


Com no podia ser de cap altra manera, vàrem posar a proba la cuina demanant una ració de callos amb garbansos. Bé. Molt bé podria dir també, però torno a la tònica dels anteriors plats pel que fa a la quantitat, i aquest cop agreujat per l'excessiu preu que ens varen cobrar per la ració. No fa pas gaire, vaig preparar-los per primer cop a casa, i sense desmerèixer aquest que estaven molt bons, he de dir que em van sortir com unes 30 racions similars a les que ens van servir i no crec que pagues per tot el producte sense elaborar més de quinze o vint euros.... O sigui, que calculadora en mà...


Callos amb cigrons (14 €)


I ja per rematar el dinar, unes postres de mató amb mel i nous.


Mel i mató (5 €)


I uns bons carquinyolis.


Carquinyolis (5 €)


El preu de tot plegat, amb el vi, els cafès (als que ens van convidar) i el servei, va ser d'uns 45 € per cap, que econòmic no podem dir pas que sigui, però per una altra banda, he de dir que són dels que pagues a gust, ja que surts prou satisfet amb el que menges. 

Cuina sense complicacions, casolana, de mercat, de tota la vida, de la iaia, o com vulgueu dir-li, però cuina sincera i sense complicacions. Recomanable si mai aneu per aquells barris.

{ 9 comentarios... read them below or Comment }

  1. No m'havia fixat en lo dels cafès convidats.... Ara apareixerà al meu bloc algun dels "perjudicats" per les meves crítiques 'sauvages' als 'panxa-agraïts' i em dirà enfurismat (o enfurismada... )... "¿Ves como tu también acceptas invitaciones?"... Quina mandra.... són tan previsibles... !!... :)

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, pels cafès dubto que t'ataquin... ;-) És un fet bastant habitual, tot i que vist el públic entre el que et mous, ja no m'estranyaria res...

      I un altre dia, avisa'm i et passo les fotografies dels plats sense atacar... :-)

      Abraçada!!!

      Elimina
    2. Doncs no seria tant estrany... Un dia un paio d'aquests em va revisar el compte i crec que faltaven els cafès o un Vichy que en canvi mostrava la foto i m'ho va retreure, tal com jo ara he fet en broma... Tinc molts enemics jo... :).

      Tot i bellugar-me en diferents ambients.. quan baixo a la lluita de fang, no és pas que m'hi trobi a disgust...

      Elimina
  2. La veritat es que els plats fan bona pinta, però es veuen escassos. Tres mandonguilles 12€, un pebrot 3€... Em sembla car. Molt bo ha d'estar!
    Si és el mateix preu pel menjar per emportar, està clar que no em trobaran allà.

    Salut! i bon any!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una mica escassos si que eren... I per a mi, el més xocant va ser el preu dels callos, al qual no li vaig trobar gaire sentit al tractar-se d'una matèria primera, considerada de segona. Però almenys, estava tot molt bo i cuinat d'aquella forma que et fa sentir com a casa.

      Salutacions i bon any també per tu i els teus.

      Elimina
  3. Bé, ja tenim una opció per aquella zona, totalment desconeguda per nosaltres. Són bons aquests llocs, les cases de menjars que estan en desús, (com a mínim el nom) i que tan bones alternatives són!
    Encara que, com ja ha comentat algú altre i tu mateix, les racions es veuen justetes, és cert que el producte d'aquests llocs és prou superior a la mitjana que trobem a qualsevol menú.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, Lluïsa. Com bé dius, pocs llocs queden com aquest en cadascun dels barris de la nostra ciutat. De fet, i ara que ho comentes, acabo d'adonar-me que és el primer que tinc d'aquell barri. Havia estat fa molts anys a algun per allà a prop, però ni existia internet...;-)

      Tot i les quantitats de les racions, és un lloc molt recomanable per la qualitat de la seva cuina.

      Salutacions i bon any!!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Doncs si, Fina.No ens podem pas queixar...;-)

      Bon any per tu i als teus també.

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -